terug

Brightstart My Second Time "Freya" (Import Engeland)       KNJV-B/B-cert./WT-B2   

 

 

Geboren:

15 juli 2003

Overleden: 2 augustus 2014

Fokker:

Caroline Young, Somerset (Engeland)

Gezondheidsuitslagen:

HD A/40/0, ED vrij, PL 1/0, Ogen vrij (4 mei'05), gonioscopie vrij

Kleur: Zwart (lever en geel onbekend)
Maat/Gewicht:

56 cm, 24 kg

Eigenaar:

Maaike Kort

Voorjager/handler

Maaike Kort

Woont bij:

Maaike Kort & Mark Noordijk

   

Show:                         2004

Eindhoven'04 (puppyklas): P

 

Leiden'04 (puppyklas): 1VP Beste Pup vh Ras

 

Clubmatch FRC'04 (jeugdklas): ZG

                            2005

Clubmatch FRC'05 (jongehondenklas): 3U

 

Clubmatch KC Rotterdam'05 (jongehondenklas): 1ste & Beste Teef

   

Werk:                Jacht: 2004

17 oktober '04 C-clubdiploma Raamsdonksveer NSDTRCN (40 pnt)

  6 november '04 C-certificaat Ewijk FRC (43 pnt, 3de prijs)
  11 december '04 Workingtest C-certificaat Oldenzaal FRC (86 pnt, 2de prijs)
                                  2005 21 augustus '05 C-certificaat Almere FRC (48 pnt, 0,6,8)
  9 oktober '05 C-clubdiploma Raamsdonksveer NSDTRCN (45 pnt, 10,0,8)
  26 november '05 Workingtest C-certificaat Krimpen FRC (80 pnt, 1ste prijs)
                                  2006 19 augustus '06 B-certificaat Delft FRC (72 pnt)
  2 september '06 KNJV B-diploma Maasvlakte (61 pnt)
  9 september '06 KNJV C-diploma Oldenzaal FRC (42 pnt, -)
  22 oktober '06 Workingtest B1-certificaat Bergschenhoek GRCN (86 pnt, 7de)
  5 november '06 Workingtest B1-certificaat Oldenzaal FRC (86 pnt, 7de)
                                  2007 27 januari '07 Deelname Koud Wild Test Geesteren FRC
 

28 oktober '07 Workingtest B1-certificaat Sint Oedenrode NSDTRCN (78 pnt, ??de)

 

Freya is meerdere keren meegeweest op jacht in Belgie (eend)

                                  2008 5 april '08 Workingtest B1-certificaat Bergschenhoek FRC (75 pnt, 5de)
  20 april '08 Workingtest B1-certificaat Simonshaven GRCN (83 pnt, 7de)
  14 juni '08 Deelname Workshop Dirigeren & Sleep FRC, Willy Walbeek, Almere
                           2010

9 mei '10 C-clubdiploma Almere GRCN (42 pnt, 0,7,9)

  3 juli '10 KNJV B-diploma Lunteren NSDTRCN (65 pnt, door voor het dirigeren, bijna bij de duif!)
  9 augustus '10 KNJV B-diploma Rilland (65 pnt, door voor dirigeren, bijna op zitpunt)
  21 augustus '10 KNJV B-diploma Numansdorp (69 pnt, door voor het dirigeren, bijna op zitpunt)
 

28 augustus '10 KNJV B-diploma Enkhuizen (70 pnt, door voor het dirigeren)

 

6 september '10 KNJV B-diploma Vlietland (70 pnt, door voor het dirigeren)

  7 november '10 Workingtest B2-certificaat Oldenzaal FRC (78 pnt)

                    Gehoorzaamheid:

Sociale Vorming, EG, clicker-VEG (HSV Brandersstad, Schiedam)

   
Nesten:

Freya heeft 1 nest gekregen.

 

5 februari '06: 6 reuen + 1 teef (Jackanape's Time-nest)

   
Brightstart Nelson Emanon Banterwick Emanon Dependable
Brightstart Alice of Emanon
Brightstart Sparkling Cider Brightstart Georgie Porgie
Brightstart Jessie
Brightstart Miss La La Sh.Ch. Braemist Fire Falcon Sh.Ch. Exclyst Viking
Braemist Lady of the Stars
Brightstart Miss Lettie Ch. Tom Thumb
Coke-A-Cola

Meer foto's van Freya zijn te vinden in "Freya's foto-album!"

Freya is een kleiner teefje met een enorme jachtpassie, ons turbo-teefje en een echte workaholic. Freya was een heel makkelijk pupje. Ze voelde vrij snel aan hoe ze zich bij alle honden diende te gedragen en de huisregels had ze ook binnen no-time door. Nog steeds leert ze erg vlot. Freya is een ontzettend moeders-kindje, waar ik ga, daar is zij, ze lijkt echt voor mij te leven. Toch kan ze zich ook prima zelf vermaken. Ze is mijn absolute favoriet. Doordat ik zo weg ben van mijn meisje, weet ze mij af en toe ook zeer goed te bespelen Freya is een genot om mee te werken, ze wil altijd en zoekt regelmatig oogcontact. Ze werkt lekker snel en is erg gretig. Het respecteren van verleidingen gaat op het moment gelukkig goed, maar omdat ze zo hebberig is, heeft dat wel wat training gekost.

In 2004 deden we vooral gehoorzaamheid en sociale vorming en in 2005 zijn we echt van start gegaan met de jachttraining (B1-groep van de Valk-combinatie). Zelf heb ik in 2004 wel wat basisdingen met haar getraind, wat ons een leuk eerste C-certificaatje heeft opgeleverd met 40 punten en een tweede C-certificaat met 43 punten en een 3de prijs. Op haar eerste workingtest op 11 december 2004 heeft ze goed werk laten zien en alle dummies binnengebracht. Ze haalde met 86 punten een tweede prijs in de C-klasse. De B1-training in 2005 vond Freya helemaal het einde en ook ik heb het er erg naar mijn zin gehad. De groep was reuze gezellig, de honden leuk en de trainer wist waar ze het over had. Ik heb er veel over het basiswerk, het voetenwerk, werken vanuit de linie en de zo benodigde steadiness geleerd. In 2005 kreeg Yamy echter nog voorrang en heb ik maar twee certificaatdagen met Freya gelopen. Beide dagen heeft ze erg goed gewerkt, maar is het ons net niet gelukt om de B te halen. Wel heeft Freya eind 2005 een mooi workingtest C-certificaat gehaald met een 1ste prijs!

Op 5 februari 2006 heeft Freya een nest gekregen. Kijk bij Nesten. Uit dit nestje hebben wij Holly (Jackanape's Third Time Lucky) gehouden. In 2006 hebben we -na Freya's zwangerschapsverlof- nogmaals de B1-cursus doorlopen. In augustus 2006 is Freya er in geslaagd om haar B-certificaat te halen met 72 punten en in september een KNJV B-diploma. En dus mocht Freya starten in de B1-workingtesten, wat ze goed heeft doorstaan!

In 2007 begon voor Freya helaas een lange periode van pech. Allereerst kreeg zij een E-coli infectie, een behoorlijk flinke ook, die pas vrij laat ontdekt werd. Hierdoor is zij een hele tijd (ruim 9 maanden!) uit de roulatie geweest...

Nadat zij hiervan hersteld leek, begon in mei 2008 een blessure aan haar achterpoten op te spelen. In juli 2008 werd zij aan haar beide achterpoten (hakgewrichten) geopereerd. Na dik 4 maanden volledige benchrust mocht zij weer wat doen, maar het herstel ging niet als gehoopt en helaas in januari 2009 werd zij nogmaals geopereerd...

In mei 2009 pakken we eindelijk de draad weer een beetje op. Freya mag weer meer, maar zal wel de rest van haar leven aan de prednison moeten blijven om de artritis in haar hakgewrichten onder controle te houden. Dit gaat goed en in november 2009 gaat Freya weer wekelijks mee trainen, wat een genot! Ze heeft er weer zoveel zin in!!! Ik had nooit durven hopen dat we weer zo aan de slag mochten gaan!

September 2010 Freya ging weer zo lekker dat ik in de zomer van 2010 besloot om haar toch nog voor een aantal proeven in te schrijven. Voor haar pensioen wilde ik proberen om nog een A met haar te halen. Op training ging het zo lekker dat ik er veel vertrouwen in had. Maar de proeven bleken toch wat te zwaar voor haar achterpoten. Zo'n hele dag in het veld eist gewoon zijn tol. Toch heeft mijn dappere meid lekker gewerkt. Het A-diploma is niet gelukt en gaat ook niet meer lukken, want Freya is klaar met de diplomadagen. Ik heb besloten dat haar gezondheid voor gaat. Met gewoon trainen en haar dagelijkse wandeling is Frou dik tevreden, dus daar houden we het bij. Ik ben wel heel blij dat ik dit jaar nog zo intensief met haar heb mogen werken. Het was genieten, met meestal een lach en soms een traantje. Maar ik had dit seizoen met haar absoluut niet willen missen.

November 2010 Omdat ik Freya op een mooie manier met pensioen wilde laten gaan, besloot ik om haar -samen met dochter Bol- in te schrijven voor de workingtest in Oldenzaal. Op een workingtest afscheid nemen van het wedstrijdgebeuren is toch mooier dan op een diplomadag. En zo gebeurde het dat Freya op 7 november haar allereerste B2-workingtest liep en daarmee ook gelijk haar laatste. Ze heeft zo lekker gewerkt, had er zo'n lol in. Het verdiende niet overal een schoonheidsprijs, maar Frou heeft alle dummies binnengebracht en heeft met 78 punten een B2-certificaat gehaald. Ik ben zo trots op mijn meisje, een mooier afscheid van de wt's hadden wij ons niet kunnen wensen. Op het moment dat Freya met haar laatste dummy op de terugweg kwam, kon ik mij niet meer beheersen en barstte in tranen uit, wat had ze toch mooi haar best gedaan! Freya zal verder geen wedstrijden meer lopen, maar zal nog wel lekker mee gaan trainen, zij het in mindere mate vanwege de belasting op haar hakgewrichten.

15 juli 2011 Freya is 8 jaar!! Ze mag zich nu een veteraan noemen Hoewel ze dan officieel een veteraan is, voelt ze zich nog zo jong als altijd! Altijd zin om te wandelen, altijd in voor een spelletje en altijd die grote vragende ogen als de dummytas gepakt wordt. Helaas mag zij niet meer zo vaak mee als vroeger, maar als het aan haar lag zou zij nog dagelijks op training willen! Eens een workaholic, altijd een workaholic!

15 juli 2012 Freya is 9 jaar!

15 juli 2013 Freya is 10 jaar!!!!!

15 juli 2014 Freya is 11 jaar!!!!!

 

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.