terug

Casblaidd Hazel Hera "Hera" (Import Engeland)                   KNJV-B/WT-B1

 

 

Geboren:

14 januari 2005

Overleden: 8 maart 2017

Fokker:

Richard & Jo Hewison, Haslemere (Engeland)

Gezondheidsuitslagen:

HD B/40/1, ED vrij, PL vrij, Ogen vrij (21 dec.'07), gonioscopie vrij

Kleur: Lever (geel onbekend)
Maat/Gewicht:

57,5 cm, 24,5 kg

Eigenaar:

Maaike Kort & Willem Kort

Voorjager/handler

Willem Kort

Woont bij:

Willem Kort & Marijke Kort-Bakker

   

Show:                        2005

Rotterdam'05 (puppyklas): 1VP Beste Pup vh Ras

 

A'dam Winner'05 (jeugdklas): ZG

                                  2006

Clubmatch KC Rotterdam'06 (jeugdklas): 1ste, Beste Teef

 

Clubmatch FRC'06 (jeugdklas): 2U

 

Utrecht'06 (jongehondenklas): 1U

 

A'dam Winner'06 (jongehondenklas): U

                                  2007

Hoogstraten/Belgie'07 (openklas): 4ZG

 

Almere'07 (openklas): 2U

                                  2008

Clubmatch KC R'dam'08 (openklas): 1ste, Beste Teef, Beste vh Ras, Beste in de Rasgroep & 2de Best in Show (BIS-2)!

   

Werk:                Jacht: 2005

'05 C-certificaat

  '05 Workingtest C-certificaat
  Workingtest C-certificaat
 

Hera is meegeweest op jacht in Duitsland (haas, fazant, eend)

                                  2006

'06 KNJV B-diploma

 

'06 Workingtest B1-certificaat GRCN

                                  2009

26 juli '09 Deelname Workshop Wingers, Guus van Maarseveen, Sliedrecht 

                    Gehoorzaamheid:

Sociale Vorming, EG (HSV Brandersstad, Schiedam)

   
Nesten: Hera zal -wegens hernia, spondylose en schotangst- helaas geen nest krijgen.
   

Casblaidd Don't Pay the Ferryman SDC-A

"Noof"

Waverton Toby Ale of Varingo Ch. Brown Keston of Varingo FTA
Ch. Waverton Madeira
Casblaidd Duty Free SDC Shargleam Sou'Wester of Withybed
Gunmakers Columbine

Casblaidd Foggy Dew SDC-A

"Foggy"

Little Red Rooster of Varingo FTA Blackrake Otello of Collyers
Lilith Leaf
Casblaidd Bridget Sh.Ch. Cleovine Derrynane
Casblaidd West Country Tale

Meer foto's van Hera zijn te vinden in "Hera's foto-album!"

Om mijn vader weer een leuk hondje te bezorgen, is Hera ons roedeltje komen versterken. Ik stuitte per toeval op deze combinatie en het sprak mij meteen erg aan. Hera heeft de eerste maanden bij mij en Mark gewoond. Zo hoopte ik haar een goede start te geven, hoefden mijn ouders geen moeite te doen voor de zindelijkheids- en benchtraining en kon Yonas langzaamaan aan het idee wennen dat er weer een hond bij kwam. Met 5,5 maand is ze verhuisd naar mijn ouders en ze paste zich aan alsof ze nooit ergens anders had gewoond. Hera kwam veelbelovend uit de puppytest qua werk: ze heeft een enorme drive en is erg baasgericht! Ook honden stapt ze vol vertrouwen tegemoet. Jasper, Holly en Abby zijn haar allergrootste vrienden. Zelfs Yonas is erg gek op haar en kan veel van haar hebben.

Mijn vader is in 2005 begonnen met een puppyjachtcursus bij Joke de Zanger en een socialisatie-/gehoorzaamheidscursus bij De Brandersstad in Schiedam. Sinds eind oktober 2006 volgt mijn vader bij mij de jachtcursus. Hera doet het erg leuk en is fanatiek. Apporteren doet ze erg graag, markeren is absoluut een van haar sterkste punten en sleepsporen lopen doet ze ook zeer goed. Hera vindt werken een van de leukste dingen in het leven en is tegelijkertijd erg steady. Alles doet ze vol overgave, of het nou een markeer, een sleep of een verloren zoek is, alles vindt ze en brengt ze hevig kwispelend bij je terug. Ook zwemmen heeft ze helemaal ontdekt, maar ze is geen held bij moeilijke kantjes. Hera heeft de drive van Yonas en Freya, maar de rust en steadiness van Jasper. Wat ons betreft een goede combinatie! Op de leeftijd van nog geen 9 maanden oud (in 2005) haalde ze haar eerste C-certificaat en met nog geen 10 maanden oud slaagde ze erin om haar eerste C-workingtest met succes te voltooien! In 2006 heeft Hera ook haar B-diploma gehaald en een workingtest B1-certificaat in de wacht gesleept.

Hera is een hele lieve, ongecompliceerde hond. Van al onze Flatcoats die wij ooit gehad hebben, is zij (samen met Tabor natuurlijk ) absoluut de gemakkelijkste. Simpelweg een hele lieve, vrolijke dame, die overal voor in is. Net als Tabor beschikt zij over een natuurlijk overwicht, ze is de alfa zonder daar ooit iets voor te hebben gedaan.

In 2007 loopt Hera even geen wedstrijden, maar zijn we vooral veel met haar aan het trainen om haar op een mooi stabiel B-niveau te krijgen.

In 2008 zou Hera voor het eerst moeder worden. De planning was begin 2008, maar het nest werd uitgesteld, omdat er een enorme hoeveelheid Flatcoat-nesten op de planning stond. Haar volgende loopsheid zou juli 2008 worden en dan zouden we haar wel laten dekken. Het lot besliste echter anders. Hera begon in juni mank te lopen en dat ging maar niet over. Uiteindelijk brachten rontgenfoto's aan het licht dat Hera een ernstige vorm van spondylose heeft. Het enige juiste besluit was dus om de dekking af te zeggen en alle fokplannen met Hera niet door te laten gaan. Ik vind dit echt zo ongelooflijk jammer. Hera is een super hond: mooi om te zien en met een geweldig karakter. Het doet best pijn dat we nooit een Hera-pupje hier zullen hebben rondlopen......

Omdat het vermoeden bestond dat er meer aan de hand was dan enkel spondylose, werd er in juli 2008 een MRI-scan gemaakt. Deze bracht aan het licht dat er naast de spondylose ook nog een uitpuilende tussenwervelschijf (hernia type 2) in het spel is. Dit verklaart waarom Hera achter zo slecht loopt. Zij kan haar rug niet goed recht houden en plaatst haar achterhand daarom steeds verder onder haar lichaam. Op 2 september 2008 is zij hiervoor onder het mes gegaan. Hopelijk kan zij binnenkort weer normaal lopen. Hoe de spondylose zich ontwikkelt, kunnen we alleen maar afwachten.

Oktober 2008 Hera lijkt een maand na haar operatie alweer goed hersteld te zijn. Zo probeert ze weer tegen je op te springen en kruipt ze weer heerlijk bij je op schoot als je op de bank zit, dingen die heel normaal lijken, maar die zij al lange tijd niet meer kon. Het gaat dus goed!

November 2008 Het gaat super met Hera. Ze mag weer alles gaan doen!

In 2009 traint mijn vader weer lekker door met Hera. Heel af en toe speelt haar rug toch weer op. Het blijkt dus wel iets waar we rekening mee moeten houden. Maar over het algemeen voelt ze zich prima en geniet volop van de trainingen. In juni en augustus 2009 ging het tijdelijk weer even heel erg slecht met Hera's rug. Flink balen en echt sneu voor Beertje, want ze had vreselijke pijnen.

In september 2009 is begonnen met fysiotherapie en je weet niet wat je meemaakt. Hera gaat met een sprong te water, Hera rent als nooit te voren, Hera zwemt als een trein blind over, kortom: het gaat beter dan het ooit gegaan is!

September 2010 Hera traint lekker door en geniet van de wandelingen met mijn pap. Over het algemeen gaat het goed met haar rug. Zo nu en dan gaat ze nog eens langs de fysio en ze krijgt thuis regelmatig massages en die helpen goed. Hera is een lekker eigenwijs prinsesje geworden. Ze weet wat ze wil en krijgt het 9 van de 10 keer ook zeker voor elkaar. Ze is echt een heerlijke dame!

Op 14 januari 2013 is Hera 8 jaar geworden! In 2013 wordt er nog steeds met Beertje getraind. Haar rug gaat naar omstandigheden goed, maar hij beperkt haar wel in haar bewegingen. De spondylose heeft er voor gezorgd dat haar rug redelijk is vastgegroeid, waardoor voluit rennen gewoon echt een flink tempo lager is dan wat ze kon als jonge hond. Geeft niks, zolang ze er geen pijn van heeft. Die vastgegroeide rug heeft ook uiterlijk wel gevolgen en daarom zal ik haar niet in de veteranenklas uitbrengen op shows. Jammer, maar ze staat gewoon niet mooi meer.

Op 14 januari 2014 is Hera 9 jaar geworden! Het gaat goed met ons prinsesje!

Op 14 januari 2015 is Hera 10 jaar geworden! Ze gaat nog steeds lekker mee op training!

In november 2015 werd Hera ziek. Waarschijnlijk een longontsteking. Het ging zo slecht dat we echt dachten we haar binnenkort moesten laten gaan.... Maar ze knapte weer op! Wel is ze enorm veel ouder geworden in een korte periode...  Helaas was dat dus het moment om te besluiten dat jachttraining niet meer ging, maar wandelen doet ze nog steeds lang en met veel plezier. Hopelijk mogen we nog een tijdje van haar genieten!

Hera is op 14 januari 2016 11 jaar geworden! Wie had dat durven dromen?! Onze lieverd, onze BruintjeBeer of zoals pap haar tegenwoordig noemt: Beremans! Ik hoop dat ze nog een tijdje van het leven mag genieten!

Mei 2016 Hera is alweer een aantal maanden van de prednison af en haar vachtje herstelt zich wonderbaarlijk. Ze wordt weer het mooie donkere leverkleurige dametje dat ze was toen ze jong was. Haar wat oudere, stramme loopje verraadt haar echte leeftijd

14 januari 2017 Hera is alweer 12 jaar! Onze Beer, wat een genot om haar nog steeds in ons midden te hebben, ze is ons zo lief! Zo'n fijne hond, een steun voor mijn papa en een goede stabiele factor naast Wina. Hopelijk mag ze nog lang met ons van het leven blijven genieten!

 

 

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.