terug

Lilybrook Jackanape Jasper "Jasper"(Imp. Engeland)   KNJV-B/B-certificaat

 

Geboren:

27 februari 2004

Overleden: 13 januari 2015

Fokker:

Partrick & Michele Reed, Evercreech (Engeland)

Gezondheidsuitslagen:

HD B/40/1, ED vrij, PL vrij, Ogen (PRA, Cat., Dist., etc.) vrij (23 december '09), gonioscopie onbeslist

Kleur:

Zwart, draagt lever, geen geel (DNA getest: BbEE)

Maat/Gewicht:

± 61 cm, ± 34 kg

Eigenaar:

Marijke Kort-Bakker & Willem Kort

Voorjager/handler

Marijke Kort-Bakker & Maaike Kort

Woont bij: juni'04 - februari'11 bij Willem Kort & Marijke Kort-Bakker
  sinds 1 februari'11 bij Mark Noordijk & Maaike Kort
  vanaf 9 mei'14 weer bij Willem Kort & Marijke Kort-Bakker
   

Show:                          2004

Rotterdam'04 (puppyklas): 1VP Beste Pup vh Ras

 

Zwolle'04 (puppyklas): 1VP

                                    2005

Clubmatch FRC'05 (jeugdklas): ZG

 

Clubmatch KC Rotterdam'05 (jeugdklas): 1ste, Beste Reu, Beste van het Ras & 2de in de Rasgroep!

 

Rotterdam'05 (jeugdklas): 1ZG

   

Werk:          Jacht:         2005

21 aug'05 C-certificaat Almere FRC (45 pnt)

  9 okt'05 C-clubdiploma Raamsdonksveer NSDTRCN (42 pnt)
                                    2006 19 aug'06 C-certificaat Delft FRC (42 pnt, 0,0,8)
  9 sept'06 KNJV C-diploma Oldenzaal FRC (43 pnt, 0,10,0)
  7 okt'06 C-clubdiploma Raamsdonksveer NSDTRCN (45 pnt, 0,0,0)
  21 okt'06 B-certificaat Ewijk FRC (66 pnt)
                                    2007

29 sept'07 KNJV C-diploma Oldenzaal FRC (46 pnt, 0,8,9)

 

Jasper is meegeweest op jacht in België (eenden)

                                    2008 6 sept'08 KNJV B-diploma Maasvlakte (70 pnt)
 

27 sept'08 KNJV B-diploma Oldenzaal (67 pnt)

                   Overige:

Gehoorzaamheid: Sociale Vorming (HSV Brandersstad, Schiedam)

   
Nesten: Jasper heeft twee nestjes gegeven (zie ook onderaan deze pagina):
 

5 februari '06: 6 reuen + 1 teef (Jackanape's Time-nest)

 

4 april '10: 4 reuen + 1 teef (Von den Bestthorritzen Q-Wurf / Jasper x Klara 2010)

   

Lilybrook Dark Destroyer

"Gem"

Casblaidd Don't Pay the Ferryman SDC-A Waverton Toby Ale of Varingo
Casblaidd Duty Free SDC
Brightstart Mandy of Lilybrook Brightstart Georgie Porgie
Brightstart Pepsi Pepper

Sumaha Tidal Wave at Lilybrook

"Wade"

Sh.Ch. Gayplume Fine Fettle of Kenjo Sh.Ch. Kenjo Black Mark
Sh.Ch. Gayplume Dixie
Larksdown Misty Days at Sumaha Riversflight Genil FTA
Larksdown Topaz

Meer foto's van Jasper zijn te vinden in "Jasper's foto-album!"

Jasper is een gezellige, lieve, knuffelige teddybeer! Hij is enthousiast en een echte flierefluiter, die de lol van het leven elke dag opnieuw inziet. Ravotten met de dames uit de roedel is zijn favoriete bezigheid. Phoebe, Yamy, Freya, Hera, Holly, Abby en Lizzy nemen hem samen geregeld te grazen en daar geniet hij met volle teugen van! Als de dames naar zijn zin te vroeg stoppen, begint hij ze direct weer uit te dagen tot een nieuw spel. Naar vreemde teefjes is hij een heuse gentleman. Hij duikt niet gelijk in hun kruis, maar benadert ze voorzichtig en rustig, geeft zachtjes eens een pootje, rolt zich dan uitnodigend op zijn rug en krijgt ze echt allemaal zover dat ze met hem gaan spelen! Helaas is Jasper -dankzij Yonas- niet meer zo op zijn gemak rondom vreemde reuen.

In de loop van 2005 zijn we serieus met Jasper van start gegaan met de jachttraining, in 2004 deden we enkel gehoorzaamheid, sociale vorming en wat basisdingetjes voor de jacht. De gehoorzaamheidstraining (Sociale Vorming bij Hondensportvereniging De Brandersstad te Schiedam) deed hij als een van de besten in de groep. De jachttraining begint hij ook steeds leuker te vinden. Hij is steady, stil, snel en dol op water. Op 21 augustus 2005 deed Jasper voor het eerst mee aan een certificaatdag en haalde meteen zijn C-certificaat met 45 punten. Hij genoot zichtbaar van de dag: zoveel nieuwe indrukken en zoveel onbekende teven In 2006 (april t/m augustus) heeft Jasper groepstraining gevolgd (net als Freya bij de Valk-combinatie in de B1-groep) en is hij er in geslaagd om een B-certificaat te halen!!!!! De training gaat best goed, maar Jasper is een zeer zachte hond. Dat maakt het af en toe wel eens lastig.

Begin 2006 is Jasper vader geworden. Zijn dochter Holly, die bij ons is gebleven, is echt een kopietje van haar vader! In 2007 heeft het trainen met Jasper op een laag pitje gestaan, maar in 2008 zijn we dan eindelijk een groepje begonnen waarin Jasper weer met regelmaat aan het trainen zal zijn. We hopen hem zo op een stabiel B1- en beginnend B2-niveau te krijgen.

6 september 2008 Omdat de dames even een beetje in de lappenmand zaten, mocht Jasper nog een keer mee naar een KNJV proef. Hij haalde op de Maasvlakte zijn KNJV-B met 70 punten!

In september 2008 hadden we een teefje te logeren. Jasper mocht haar dekken. Dit zou zijn tweede nestje worden. Een ontzettend leuk teefje. Na vier weken bleek inderdaad uit de echo dat Nike drachtig was! Maar we waren voorzichtig met onze blijdschap, want dit teefje had al een eerdere dracht zelf afgebroken door de vruchten te resorberen. Met 5 of 6 weken heeft zij ook deze dracht afgebroken en zijn alle pups geresorbeerd. Heel erg jammer, maar het is niet anders. Met dit teefje zijn geen nieuwe pogingen meer ondernomen.

Op 27 februari 2009 is Jasper alweer 5 jaar geworden en inmiddels ook opa van de Lucky-pups.

December 2009 Jasper traint recreatief nog steeds lekker met ons mee. Mijn moeder traint dan zowel met Yonas als met Jasper en dat gaat prima. Beide genieten ze van hun extra aandacht en apporteren naar hartelust! Ikzelf train op het moment niet meer met Jasper, maar maak hem gelukkig nog wel meerdere dagen per week mee en hij komt zo nu en dan eens bij ons logeren. Ik ben nog steeds helemaal gek van hem, wat een heerlijke knuffel is het toch. Hij wil maar 1 ding: geaaid worden! Dan draait hij zijn hele lijf tegen je aan en knijpt zachtjes zijn ogen dicht.

In januari 2010 kwam er weer een teefje logeren voor onze Jasper. Uit dezelfde kennel als Nike, die in september 2008 kwam logeren. Ook dit teefje, Klara, is een erg leuke meid. Zeer werklustig, enthousiast en vriendelijk, van een wat kleiner, fijner type. Dit keer lukte alles wel. Klara werd drachtig en beviel op 4 april 2010 van haar eerste nestje. Meer hierover is te lezen op Jasper x Klara 2010.

Op 27 februari 2010 is Jasper alweer 6 jaar geworden.

September 2010 Jasper geniet van het leven. De wandelingen met zijn dames blijven favoriet!

Op 27 februari 2011 is Jasper 7 jaar geworden.

Jasper is in februari 2011 bij Mark en mij ingetrokken en ik vind het geweldig om hem in huis te hebben! Heerlijk, zo'n teddybeer die het liefste de hele dag met je zit te knuffelen. Het is ook prachtig om Freya en Jasper samen te zien met hun dochter Holly en kleindochter Lizzy. Holly en Lizzy hebben zo ontzettend veel van Jasper weg en kunnen het ook vreselijk goed met hem vinden.

Op 27 februari 2012 is Jasper 8 jaar geworden!

Op 27 februari 2013 is Jasper 9 jaar geworden! Hij woont inmiddels alweer twee jaar bij Mark en mij en hij is hier niet meer weg te denken. Wat zijn we dol op onze knuffelbeer. Dat hij al 9 jaar is, gelooft niemand. Hij is nog zo speels als een pup en ziet er nog uit als jonge puber

Op 27 februari 2014 is Jasper 10 jaar geworden! Helaas is 2014 een zwaar jaar voor hem geworden. In januari is hij geopereerd aan een bicepspeesblessure. Hier leek hij maar niet van te herstellen. De dierenarts die hem geopereerd had, bleef volhouden dat we geduld moesten hebben en dat Jasper echt niet veel pijn kon hebben. Ik vond dat Jasper wel liet blijken pijn te hebben. Heel subtiel, want hij is een enorme bikkel, maar ik wist het voor 99% zeker.... Uiteindelijk was ons geduld echt op en zijn we naar een andere dierenarts gegaan. Verder onderzoek bracht aan het licht dat Jasper een tumor in de zenuwbanen achter zijn schouder had..... Ons wereldje stortte even in... Tegelijkertijd was ik blij dat mijn gevoel me niet in de steek had gelaten, er was dus wel degelijk meer aan de hand! De (nieuwe) artsen waren positief over een ledemaatbesparende operatie en de afspraken daarvoor werden gemaakt. Pffff, wat een spijt hebben we hiervan gehad.... Jasper verloor alle functie in zijn poot.... Enige voordeel was dat hij na een tijdje wel zonder pijnmedicatie door het leven kon en hij had ook echt geen pijn meer. Hij ging zich steeds beter redden op drie poten en zijn niet-functionerende voorpoot sleepte hij gewoon mee. Jasper was blij, energiek en positief als altijd! Eind 2014 werd er een controle scan gemaakt en daaruit bleek dat het stukje tumor dat niet verwijderd kon worden, langzaamaan aan het doorgroeien was richting luchtpijp... Half december hoorden wij zijn eerste kuchje...

Het is nu januari 2015 en Jasper gaat achteruit. Hij blijft vrolijk, wandelt nog steeds mee, maar zijn lijf raakt onvermijdelijk steeds verder op.... Zolang hij blij en pijnvrij is, mag hij uiteraard nog lekker rondhobbelen, maar ik vrees dat het afscheid niet lang meer op zich laat wachten..... Ons teddybeertje....

Op 13 januari 2015 hebben we onze Jasper in laten slapen, dag lieve knul....

 

 

Nesten met onze Jasper:

1) Jackanape's Time-nest (Nederland), geb. 5 februari 2006, 6 reuen en 1 teef (allen zwart): Time-pups

x

Lilybrook Jackanape Jasper "Jasper" 

x

Brightstart My Second Time "Freya"

 

 

 

2) Von den Bestthorritzen (Duitsland), geb. 4 april 2010, 4 reuen en 1 teef (allen zwart): vd Bestthorritzen Q-Wurf & Jasper x Klara 2010

x

Lilybrook Jackanape Jasper "Jasper" 

x

Klara-Ansi von den Bestthorritzen "Klara"

 

 

 

 

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.