terug

Jackanape's Happy Go Lucky "Lizzy" (eigen fok)      JCAC   B-cert./WT-B1

 

Geboren:

14 januari 2009

Fokker:

Maaike Kort

Gezondheidsuitslagen:

HD B/40/1, ED vrij, PL vrij, Ogen vrij (11 maart'10), gonioscopie vrij

Kleur:

Zwart, draagt geen lever, geen geel (DNA getest: BBEE)

Maat/Gewicht:

± 56,5 cm, ± 27 kg

Eigenaar:

Maaike Kort & Willem Kort

Voorjager/handler

Maaike Kort

Woont bij:

Maaike Kort & Mark Noordijk

   

Show:                         2009

Clubmatch FRC'09 (babyklas): 1VB Beste Baby teef (van 8 baby's!)

  Clubmatch KC Delft'09 (babyklas): 1ste, Beste Baby vh Ras & 4de Beste Baby in Show
 

Rotterdam'09 (puppyklas): 1VB Beste Pup vh Ras & 3de Beste Pup in Show (van 36 pups!)

 

Bleiswijk'09 (jeugdklas): 2ZG

 

Winner'09 (jeugdklas): U

 

Wijchen'09 (jeugdklas): 2U

                            2010

Arnhem'10 (jeugdklas): 1U JCAC

 

Clubmatch FRC'10 (jeugdklas): ZG

                            2011

Clubmatch KC Rotterdam 2 juni'11 (fokkersklas): Beste vh Ras

   

Werk:                 Jacht: 2010

7 maart '10 C-clubdiploma Bergschenhoek NLV (44 pnt, 5de)

 

3 april '10 C-certificaat Krimpen FRC (43 pnt, 4de)

 

24 april '10 Workingtest C-certificaat Bergschenhoek FRC (76 pnt, 7de)

 

20 juni '10 Deelname Workshop C/B1 Snel en Steady FRC, Guus van Maarseveen, Beesd

  21 november '10 Workingtest C-certificaat Sint Oedenrode NSDTRCN (69 pnt)
                                   2011

22 mei '11 B-clubdiploma Simonshaven GRCN (65 pnt)

 

4 -11 juni '11 Flatcoattrainingsweek Kaprun, Oostenrijk

  20 november '11 Workingtest B1-certificaat Ottersum NSDTRCN (60 pnt)
 

Lizzy is meegeweest op jacht in Nederland (duif in augustus; eend, fazant en haas in december, nog voornamelijk om te kijken)

                            2012 1 april'12 Workingtest B1-certificaat Son & Breugel NLV (57 pnt)
  19 augustus '12 C-certificaat Almere FRC (42 pnt, 9,0,10)
  29 september '12 KNJV C-diploma Oldenzaal FRC (40 pnt, 0,8,9)
  6 oktober '12 B-Certificaat Ewijk FRC (70 pnt)
                           2014

28 december'14 Henny's Tweede Jachtdag, gevorderden, Oldenzaal

                                 2018 12 mei'18 VUT-wedstrijd Oudewater NLV (72 pnt)
   
   

       Gehoorzaamheid (KC Delft):

Puppycursus (geslaagd 22 juli'09, 108/110 pnt, Uitmuntend, 1ste vd groep)

 

Clicker-EG (geslaagd 8 dec.'09, 88/90 punten, Uitmuntend, 1ste vd hondenschool)

 

Clicker-VEG (geslaagd 16 april'10, 77/80 pnt, Uitmuntend, 1ste vd hondenschool)

   
Nesten: Lizzy zal geen nesten krijgen.
   

Parkberry Snipe

"Gurkha"

Trioaks Fletcher

Blackrake Otello of Collyers
Aughnaleck Katy of Trioaks

Parkberry Parisien

Little Dipper

Parkberry Prima Donna

Jackanape's Third Time Lucky

"Holly"

Lilybrook Jackanape Jasper

Lilybrook Dark Destroyer

Sumaha Tidal Wave at Lilybrook

Brightstart My Second Time

Brightstart Nelson
Brightstart Miss La La

Meer foto's van Lizzy zijn te vinden in "Lizzy's foto-album!"

Lizzy is een pupje uit mijn tweede nestje. Dit keer had ik de keus uit drie teefjes, maar al direct bij de geboorte viel ik als een blok voor dame rood en dat is altijd zo gebleven. Ze kwam uit de puppytest als een zelfverzekerde vrolijke dame die niet snel onder de indruk was. Ze apporteerde graag, maar de tester moest wel eens moeite doen om Lizzy met het apport bij haar te krijgen. Ik maak me daar niet zo druk om, dat komt wel goed!

Qua uiterlijk lijkt ze meer van het type van haar vader te zijn. Qua karakter heeft ze soms wel eens trekjes van moeder Holly. Het gaan zitten om alles eens rustig in zich op te nemen, da's typisch moeders. Maar Lizzy is toch een stuk ondeugender en ook in haar sociale contacten is zij anders. Holly was voorzichtig naar andere honden, ze vond ze wel leuk, maar ging er niet als een gek op af. Lizzy speelt het liefst met iedereen! Daarnaast zijn alle mensen leuk, terwijl Holly als pup eigenlijk vooral met mij bezig was. Lizzy is ook erg op mij gericht hoor en weet wanneer ze zich op mij moet concentreren, maar ze ziet anderen ook erg graag. 'k Ben heel benieuwd wat de toekomst voor ons in petto heeft.

April 2009 Lizzy is 3 maanden oud. Nu ik Lizzy heb, besef ik des te meer hoe makkelijk ik het eigenlijk met Freya en Holly heb gehad In huis is ze erg makkelijk, maar buiten is de wereld zooooo interessant, dat het vrouwtje zo nu en dan vergeten wordt. We gaan dus even goed werken aan de aandacht, onze onderlinge band, het appel en pas als dat allemaal in orde is, gaan we volop aan de slag met het apporteerwerk.

Juni 2009 Lizzy is alweer bijna 5 maanden oud. We hebben flink geoefend en dat heeft absoluut zijn vruchten afgeworpen. Zo is ze nu ook buiten met afleiding enorm op mij gefocust. Als er andere honden op ons pad komen, gaat zij pas na toestemming met ze spelen en komt op 1 fluitje direct weer naar mij terug. Het apporteren heeft ze ook helemaal ontdekt. Als ze helemaal is uitgewisseld gaan we echt volop aan de slag.

Op 7 juni 2009 maakte zij haar showdebuut. Zij werd uitgebracht in de babyklas teven op de jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch van de FRC. Zij werd van de 8 babyteefjes de beste en mocht in de erering uitkomen tegen haar broer om voor de titel Beste Baby van het Ras te strijden. Broer Homer (J. That's Lucky) won de titel.

November 2009 Lizzy is alweer ruim 9 maanden oud. Het gaat op de meeste vlakken heel goed, ze werkt lekker, luistert over het algemeen prima en is zeer sociaal. Er is alleen 1 ding waar ik wel een beetje aan moet wennen: ze vertoont puberale trekjes Als ze aangelijnd moeten worden, loopt Lizzy nog net even weg en is dan echt Oost-Indisch doof. Als de honden de auto in moeten is Lizzy nog net even met wat anders bezig, allemaal dingetjes die ik van moeder, oma en opa niet ken. Toch geniet ik hier wel heel erg van hoor. In veel opzichten lijkt ze op haar moeder Holly, maar hierin is ze dan toch net weer even anders en heeft ze toch echt een eigen ik!

December 2009 Lizzy heeft haar tweede gehoorzaamheidscursus bij de KC Delft netjes afgerond. Ze slaagde als beste! Ze heeft verder ook drie shows in de jeugdklas gelopen en heeft twee maal een uitmuntend gehaald. So far so good, we gaan vrolijk door met Liz!

Op 14 janurai 2010 is Lizzy alweer 1 jaar geworden. Wat is dat jaar omgevlogen en wat ben ik gevallen voor deze dame! Ze is steeds meer op haar moeder gaan lijken, maar heeft de ogen van pa meegekregen. Ze is niet zo volgzaam als Holly, maar echt wel wat eigenwijzer, ze weet precies wat ze wil. Tegelijkertijd is ze erg makkelijk in de omgang. Zeer sociaal, niet onder de indruk van een correctie van een andere hond, maar ze heeft wel degelijk de boodschap begrepen. Apporteren vindt ze geweldig, zoeken doet ze gestructureerd, te water gaan doet ze als een bommetje, lijnen lopen gaat al heel behoorlijk en de zitfluit wordt zo heeeeeeeeel af en toe ook meegetraind. Het terugkomen met de dummy gaat steeds sneller. Terugkomen met dummy doet ze altijd hoor, maar ik wil dat tempo op de terugweg nog wat hoger zien Binnenkort gaan we onze eerste stappen zetten in het wedstrijdgebeuren. Nu maar hopen dat de sloten gauw weer ontdooid zijn, zodat we ook nog even waterwerk kunnen trainen. Naast haar makkelijke karakter in het dagelijks gebruik en haar drive om te werken, geniet ik eigenlijk nog het meeste van haar enorme drang om te knuffelen. Als ze de kans krijgt, ligt ze tegen je aan, een echte contact-ligger. Heerlijk, zo'n knuffelkont.

Op 7 maart 2010 hadden Liz en ik onze eerste diplomadag. De kop is er af! Ze liet zich van haar beste kant zien en haalde haar eerste C met 44 punten. Netjes gedaan. Ook zus Luna haalde een mooi C diploma met 38 punten! En met net 15 maandjes haalde Liz op 23 april ook haar eerste workingtest C-certificaat binnen! Ook broer Floyd haalde die dag zijn eerste C-workingtest.

September 2010 Lizzy is een mooie jonge meid die weet wat ze wil. Qua show doen we het voorlopig rustig aan. Ze heeft mooie resultaten behaald en dat vind ik voor nu gewoon even genoeg. We trainen lekker door samen met zusje Luna en ze werkt vol enthousiasme. Zo af en toe is ze even stout, maar doorgaans werkt ze erg goed en echt voor mij. Ik ben heel blij met mijn ukkie, die eigenlijk geen ukkie meer is

In 2011 is de knoop doorgehakt en heb ik met veel pijn in mijn hart besloten om niet met Liz te gaan fokken. De gezondheid van haar nestgenoten laat jammergenoeg wat te wensen over... Ik vind het echt eeuwig zonde van zo'n hondje als Liz, ze is mooi, ze is ongelooflijk lief en ze werkt best leuk, maar het heeft niet zo mogen zijn...

Het showen hoeft nu wat mij betreft niet meer zo, wel trainen we natuurlijk lekker door. In mei 2011 heeft Lizzy haar B-diploma gehaald en in het najaar hebben we ook een B1-workingtest gelopen en gehaald.

In 2012 trainen Liz en ik recreatief nog lekker door. Op zich kan ze alles, ook dirigeren en slepen. Qua wedstrijden heeft haar moeder Holly steeds voorrang gekregen en dat is te merken als ik Liz ergens voor inschrijf, ze mist echt wedstrijd ervaring. Om toch dit jaar nog wat ervaring op te doen, heb ik haar ingeschreven voor wat diplomadagen, eens kijken hoe we het er vanaf brengen

In 2013 was het plan dat Liz en ik weer wat vaker te zien zouden zijn op de workingtesten en diplomadagen. Het liep echter allemaal wat anders. Eind 2012 is Abby bij Mark en mij ingetrokken. Abby kwam echt wat te kort nu mijn moeder niet meer met haar aan het werk kon. In plaats van dat ik meer met Liz ging doen, is mijn aandacht dus wederom naar een andere hond gegaan. Ik heb in 2013 voornamelijk met Abby en Holly gewerkt. Trainen met drie honden werd mij wat te veel in het jaar dat wij gehad hebben. Liz ging soms wel mee, maar weer voornamelijk recreatief en dus niet echt gericht getraind voor een A of iets dergelijks. Lizzy is niet het type hond dat gek wordt als er niet mee getraind wordt en daardoor verdwijnt zij dus eigenlijk te makkelijk naar de achtergrond. Op zich niet erg, want ze is helemaal happy als "gewone" huishond en geniet enorm van de wandelingen en de speelmomentjes met haar moeder Holly, tante Abby of opa Jasper.

Op 14 januari 2014 is Lizzy alweer 5 jaar geworden! Time flies when you're having fun Eind 2014 mocht Liz sinds lange tijd weer een "wedstrijdje" lopen. We gingen naar Henny's Tweede Jachtdag, een bijzondere workingtest waarbij alle opbrengsten naar het goede doel gaan. Lizzy heeft goed haar best gedaan, heeft echt heerlijk gewerkt en samen genoten we ervan om weer even met zijn tweetjes bezig te zijn. Liz heeft zo'n enorm talent! Ze heeft alleen niet de mentale stabiliteit om een echt wedstrijdhondje te zijn. In ieder geval niet in combinatie met mij als voorjager, mijn wedstrijdstress vergroot haar onzekerheid op zo'n dag.... Ik geloof wel dat ik echt weer het trainen met Liz moet gaan oppakken, want jeetje, wat deed ze het leuk!

14 januari 2016 Liz is alweer 7 jaar geworden! Time flies! Onze lekkere kroelkip geniet weer met volle teugen van het leven nu onze Joris bij ons is komen wonen. Liz was best een beetje verdrietig na de verhuizing en uiteindelijk het overlijden van Jasper. Ze speelde wel nog zo af en toe, maar dat echte ravotten wat ze met haar opa deed, nee, dat deed ze niet meer. Nu met Joris is het weer dikke pret!

14 januari 2017 Liz, ons dromertje, is alweer 8 jaar, ongelooflijk hoe snel de tijd voorbij gaat. Onze lieverd, die nog nooit één dag chagrijnig is geweest en het met elke hond kan vinden. Altijd blij, altijd vrolijk, altijd in voor actie, maar ook heerlijk lui thuis op de bank!

 

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.