Logee flats
Home 
Over ons 
Nieuws 
Memoriam 
Logee flats 
Onze reuen 
Onze teven 
Puppies 
Nesten 
Links 
Gastenboek 

                                        

   

          Alles over onze twee logees: Yabba en Duck

   

TJH Yarowl Yigges Yabba the Hut "Yabba"

  

Geboren: 28 mei 1999, Overleden: 4 juni 2006

Fokker: J.N.M. Hageman-Loeff

Ouders: Norduch Intuch O'Flanagan Dances with Wolfes "Sigge" x Waverton Zia Maria "Missy"

Gezondheidsuitslagen: HD A, ED vrij, Ogen vrij 

Show: Belgie Moeskroen'00 (puppyklas): 1VP BPiB, Zweden: div. 1ste premie, Tsjechie: CAC/CACIB

Werk: Gediplomeerd Reddingshond (TJH) en 1ste premie Field Trial (Zweden)

Eigenaar: Anita Nylund (Waterrat, Zweden), Tijdelijke voorjager: Marijke Kort-Bakker 

Yabba kwam bij ons in huis als derde Flatcoat, naast Tabor en Sam. We mochten hem socialiseren, opvoeden en trainen zolang hij nog niet oud genoeg was om naar Zweden te verhuizen (i.v.m. quarantaine-regelingen). We hebben ongeveer 6 maanden van hem mogen genieten. En genieten was het! Wat een geweldig lief en ondeugend pupje was hij! Alles vond hij leuk en interessant en spelen met Tabor was zijn favoriete bezigheid, die twee lagen de hele dag te "kopkluiven"! Mijn moeder trainde met hem en ook daarin had hij veel plezier. Tja, en toen kwam het moment waarop Anita hem kwam ophalen...... Met zijn allen hebben we tranen met tuiten gehuild. Wij, omdat we hem moesten missen en Anita en Lena (Hagglund), omdat ze zo'n fantastische hond bij ons weg moesten halen. Maar we hebben ze vergeven hoor;-) Yabba trok in bij een geweldige familie en bij zijn vader Sigge. Sigge is inmiddels helaas overleden. Yabba heeft een heerlijk leven in Zweden en volgens de laatste berichten is Anita nog steeds erg blij met hem! We voelen ons bevoorrecht dat we deze hond een goede en leuke start hebben mogen geven, maar of we dit nog een keer zouden doen......... De quarantaine regels zijn inmiddels veranderd, pups onder de 3 maanden mogen nu zonder rabies enting Zweden binnen. Toch zijn wij blij, dat we de tijd met Yabba hebben meegemaakt en we hadden dat ook niet willen missen.

Update maart 2005: Yabba zit op dit moment in Tsjechie, waar hij zijn steentje zal bijdragen aan het fokprogramma van de plaatselijke Flatcoatpopulatie. Meer info is te vinden op de website van Flatcoated Retriever kennel Oasis of Peace.

Update januari 2006: Yabba is eindelijk weer thuis in Zweden bij Anita en familie.

Update juni 2006: Zojuist het vreselijke bericht gekregen van Anita dat Yabba is overleden. Net een weekje na zijn zevende verjaardag is kanker hem fataal geworden........

Roughcovers Golden Eye "Duck"

  

Geboren: 12 april 2001, Overleden: 18 juni 2012

Fokker: J.H. de Zanger

Ouders: Workable's Janssons Frestelse "Busen" x Roughcovers Tawny Snowflake "Snow"

Gezondheidsuitslagen: HD A, ED vrij, PL vrij, Ogen vrij, gonioscopie vrij

Show: diverse U en ZG met plaatsingen

Werk: KNJV-B, Workingtest C-certificaat

Eigenaar: Joke de Zanger (Roughcovers), Tijdelijke voorjager: Willem Kort 

Na het overlijden van Tabor (november 2003) en Suzy (maart 2004) bleef Yonas alleen achter en had mijn vader geen hond meer om lekker mee te trainen. Een pup zou nog te lang duren voordat hij daar echt mee aan de slag kon gaan, dus gingen we naar Joke en Wim met de vraag of ze misschien niet heel toevallig een hondje "over" hadden voor mijn vader om voorlopig weer even wat mee te doen. Na enige tijd kregen we van hen het verlossende antwoord: Duck. Duck werd tot dan toe getraind door Wim de Haas, maar mocht "voor het goede doel" mee met mijn ouders. Duck is bij mijn ouders geweest van 5 mei 2004 tot 26 december 2004. Helaas voor ons werd ze mooi volgens schema loops en ging ze weer terug voor haar nest en de trainingen met Wim. Duck is een hele lieve, zachte teef, die erg graag werkt. Ook voor Jasper (die wij in juni 2004 op gingen halen uit Engeland) was de aanwezigheid van Duck een uitkomst, zo kon hij lekker spelen. Bij Yonas hoefde hij daar namelijk nog niet mee aan te komen. Waar Duck was, was Jasper, zij was zijn grote voorbeeld. Duck vond ook alles goed van Jasper, hij mocht alles van haar afpakken, mocht bovenop haar springen enzovoort enzovoort, niks ging Duck te ver. Op 11 december 2004 hebben mijn vader en Duck samen de workingtest van de FRC in Oldenzaal gelopen, in de C-klasse. Wat waren we allemaal trots toen we aan het eind van de dag te horen kregen dat Duck haar certificaatje gehaald had met 69 punten. Duck heeft haar best gedaan, een mooie afsluiting van een leuke trainingsperiode! 

Duck is inmiddels weer volop met Wim (de Haas) aan het trainen en het gaat erg goed. Op 17 september 2005 zijn ze er in geslaagd het B-diploma te halen! Duck heeft in 2003 haar eerste nest gehad en op 4 maart 2005 is haar tweede nestje geboren. Eind november 2007 verwacht Duck haar derde en laatste nest. Meer informatie is te vinden op de website van de Roughcovers kennel

Joke en Wim, bedankt dat mijn ouders Duck zolang van jullie mochten lenen!

Update juni 2012: Zojuist het vreselijke bericht gekregen dat Duck is overleden.

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.

 

info@jackanapes.nl