Nest 1, week 1

 

 

        Alles rondom het nest van Gina en Cassio

       Gina is loops geworden rond 12 juli'11. Ze is gedekt op 20, 21 en 22 juli'11. Op 18 augustus'11 bleek uit de echo dat Gina drachtig is! Op 23 september'11 is het Miracle-nest        geboren: 4 reutjes en 2 teefjes! Op 4 november'11 komt de dierenarts langs voor hun eerste enting. Vrijdag 11 november'11 is de puppytest.

Reuen :

Gewicht bij geboorte:

1 week oud:

2 wkn oud:

3 wkn oud:

4 wkn oud:

5 wkn oud:

6 wkn oud:

7 wkn oud:

Jackanape's True Miracle, reutje blauw

388 gram

808 gram

1320 gram

1770 gram

2490 gram

3180 gram

3750 gram

4320 gram

Jackanape's Clever Miracle, reutje groen

394

870

1370

1820

2720

3440

3980

4550

Jackanape's Gentle Miracle, reutje geel

380

762

1250

1650

2480

3250

3790

4430

Jackanape's Gorgeous Miracle, reutje oranje

378

836

1190

1570

2400

2890

3440

4130

Teven:

 

 

 

 

 

 

 

 

Jackanape's Lovely Miracle, teefje roze

374

804

1240

1700

2570

3290

3940

4610

Jackanape's Pretty Miracle, teefje paars

350

804

1180

1600

2290

2780

3200

3750

25 november 2011 De pupjes zijn vandaag 9 weken oud. De berichten zijn tot nu toe allemaal erg positief, de eigenaren zijn blij met hun nieuwe gezinslid! En daar ben ik natuurlijk weer heel blij mee! En ja hoor, eindelijk heb ik de tijd gevonden om de laatste foto's in het dagboek bij te voegen. Hieronder te zien in de bijbehorende week (Week 7: 10 november, Week 8: test, uitje, afscheid). Het dagboek is met dit laatste berichtje dan ook gesloten. Ik kijk terug op een leuke puppytijd, de zes pupjes zijn voorspoedig opgegroeid, de zes springveertjes van mama Gina en papa Cassio, een vrij uniform nest, maar ieder toch ook met een geheel eigen karaktertje. Ik geloof steeds meer dat Cassio de juiste man was voor Gina en dat hij een positieve invloed heeft gehad op Gina's nageslacht. De tijd zal uitwijzen of ik gelijk heb Ik wens iedereen heel veel succes en plezier met hun nieuwe gezinslid en ik hoop van harte dat alle pupjes mogen opgroeien tot de fijne hond die iedereen voor ogen heeft!

Joey en Jelle, ze kunnen het al prima vinden samen

Week 8

En dan is het tijd voor het afscheid, de eerste twee gingen weg op maandag 14 november, daarna drie op dinsdag de 15de en de laatste vertrok samen met mama Gina op woensdag de 16de:

 

 

 

 

 

 

De pupjes kregen aardig wat speeltjes/spulletjes mee naar huis. Een nestknuffeltje met de overheerlijke geur van de puppytijd , een kraak-flesje van Anneke, een mini-hondje van een vriendin van Danny, een piep-botje van mijn ouders, een hondendroogdoek van Wilma en Kim en ook nog een pakketje met kluifjes van Anne-Marie. Iedereen hartstikke bedankt voor deze bijdrage!!!!!!

Voor vertrek speelde Gina met elk pupje nog even lekker

 

Het uitje op 12 november met papa Cassio, mama Gina en de pupkopers:

Ieder met de eigen pup op de arm, ik met reutje groen "Joey"

Reutje blauw "Milord"     Reutje groen "Joey" (foto later genomen)

Reutje geel "Dobber"                       Reutje oranje "Joep"

Teefje roze "Fendi"                 Teefje paars "Ziva"

 

De puppytest op 11 november:

Reutje blauw:

Reutje groen:

Reutje geel:

Reutje oranje:

Teefje roze:

Teefje paars:

14 november 2011 Zo veel te vertellen, maar zo weinig tijd Vrijdag -op de dag dat de pupjes 7 weken oud werden- was de puppytest en ze kwamen er leuk uit. Ik ben erg tevreden. Zaterdag hadden we een uitje met de pups met bijna alle puppykopers en met de moeder en vader van het nest. Anne-Marie was uit België gekomen met Cassio en zoon Iago om de pupjes te bewonderen en om papa aan de pupkopers te laten zien. Ik vond het super dat ze dit hele eind was komen rijden. Anne-Marie bedankt!!!!!!

Inmiddels zijn vandaag de eerste twee pups uitgevlogen, pupje paars en pupje blauw, die nu door het leven gaan als Ziva en Milord. De eerste berichten zijn goed, ze hebben de reis goed doorstaan en de kennismaking met de andere roedelleden is goed verlopen. Morgen zullen er drie vertrekken en dan woensdag gaan ook Fendi en moeder Gina ons verlaten.

Later meer over de afgelopen dagen.

Week 7

10 november 2011 De pups hebben helemaal ontdekt hoe het is om op de bank te liggen. Na het eten en spelen vielen ze gezamenlijk op de bank in slaap. Zoooooo schattig:

9 november 2011 Maandag zijn we met alle pupjes naar de tuin van mijn ouders geweest. Zo'n eerste autoritje is altijd spannend voor de pupjes en als mens hoop je meestal dat je een paar oordopjes binnen handbereik hebt Deze pupjes echter lieten zich in de bench zetten, bekeken een beetje onder de indruk de boel en lieten zich gelaten naar de andere kant van Vlaardingen rijden. Zo af en toe piepte er eentje eens wat, maar over het algemeen was het toch aardig stil. Ook het neerzetten in de tuin gebeurde zo, een beetje onder de indruk, maar binnen de minuut sloeg dat helemaal om in driftig alles onderzoeken en lekker achter elkaar aanrennen. De pupjes hebben genoten! Toen alles een beetje in slaap begon te vallen, hebben we ze weer in de auto geladen en reden we weer terug. Eenmaal in hun vertrouwde ren, vielen ze als een blok boven op elkaar in een diepe slaap.

Gister kwam de chipper (de stamboomnamen staan nu dus vast!) en daarna zouden we met de pups naar Rockanje gaan voor een bezoekje aan de paarden en allerlei andere dieren. Helaas kreeg Danny een berichtje dat het wegens gezondheidsproblemen van de man van haar vriendin niet door kon gaan. We hebben toen maar standfoto's gemaakt van de pups en zijn daarna met de pups naar de surfplas hier in Vlaardingen gegaan. Daar is een leuk strandje en daar is het redelijk rustig. Gina had voor de gelegenheid een badpak aangetrokken Ja, een badpak! Zo kon ze lekker tussen de pups mee rennen, zonder dat die bij haar konden drinken. En dat werkte! Ook nu weer gedroegen de pups zich in de auto erg netjes, wel al veel stoerder en vrijer dan de eerste keer, maar nog steeds niet met heel veel lawaai. Buiten waren ze direct vrij en gingen lekker het gras onderzoeken. Het water was de normaalste zaak van de wereld en dus stapten ze dapper door de plas.

Vandaag stond vooral in het teken van visite. En ja, ook in het teken van hun eerste brokkenmaaltijd. De brokjes gingen met smaak naar binnen. Zo heerlijk, zo lang als pupjes van brokjes kunnen genieten. Dat vlees is elke keer weer hap-slik-weg, maar nu stonden ze echt wel even een tijdje te knabbelen. De bakjes kunnen met de brokjes ook gewoon in de standaard, iets wat met vlees dus echt niet lukt, want dat heeft één pupje wel drie bakjes leeg, terwijl een ander niks heeft. Vlees krijgen ze dus per twee en dan wacht de rest op hun beurt. Brokjes nu dus allemaal tegelijk en dan leren we ook direct tafelmanieren aan.

Morgen ook weer viste en dan vrijdag de puppytest!!!!! Hieronder de foto's van alle uitjes en bezigheden.

Woensdag:

Eten uit de standaard

Na het eten wordt er driftig met de bakjes gesleept

Dinsdag bij de surfplas:

Maandag in de tuin:

In de auto op de terugweg en thuis in een diepe slaap

De standfoto's van dinsdag:

Reutje blauw

Reutje groen

Reutje geel

Reutje oranje

Teefje roze

Teefje paars

5 november 2011 Ja, ze zijn alweer 6 weken oud! Nog slechts anderhalve week en alle pupjes zijn alweer uitgevlogen. Deze week gaan we op stap naar de achtertuin van mijn ouders, we gaan naar Rockanje naar een vriendin van Danny met paarden en geiten en we gaan op zaterdag met de pupkopers en de papa van het nestje "Cassio" op stap naar de Krabbeplas in Vlaardingen. Dinsdag worden ze gechipt en vrijdag is de puppytest. Allemaal spannende dingetjes dus. Ben heel benieuwd hoe de pupjes op al deze dingen gaan reageren.

Gisteren is de dierenarts langsgeweest om de pups te enten en na te kijken. Ze zijn allemaal goed gezond bevonden, de hartjes klonken goed en ze doorstonden hun prikje als echte stoere pups. Er was er geen één die een piepje gaf. Ik was trots op ze

De pupjes sjouwen inmiddels echt overal mee rond, de wubba's zijn echt wel favoriet, maar ook balletjes en de metalen voerbakjes worden door hun hele ruimte meegesleept. Metaalapporten in de gehoorzaamheid zullen zij dus niet moeilijk vinden

De Miracle pups 6 weken oud:

Blauw  Groen  Geel  Oranje

Roze   Paars

Nog wat plaatjes van 4 november:

Met zijn zessen in de bench

De twee dames zetten hun meest onschuldige blik op

Even lekker "bekvechten" met mama Gina

De wubba   Lekker lui op de knuffel terwijl je de bank probeert te slopen

De tunnel is toch altijd een feestje!

Week 6

3 november 2011 Zo goed als nooit hebben mijn honden last van virusjes die hier de ronde doen in de buurt. Maar je zal altijd zien, dat wanneer je een nestje hebt liggen, je honden wel ineens ziek worden. Gina begon, gelukkig is zij absoluut niet ziek geweest, maar haar darmen waren wel even flink van slag. Ze liet vreselijke scheten en dat eindigde na een paar dagen dan eindelijk in een wat dunne ontlasting. Freya volgde al snel, maar die had het zwaar te pakken, wat dus een bezoekje dierenarts betekende. Injecties tegen het spugen en pillen tegen een fikse blaas- en darmontsteking waren het gevolg.... Daarna volgde Jasper, gelukkig was ook hij -net als Gina- niet echt ziek, maar spuugde een keer flink en was een keer stevig aan de diarree. Tja en dan kun je er op zitten wachten... Die pupjes zullen vast en zeker wel volgen.... En inderdaad, maandag begonnen de eerste poepjes hun prachtige compacte vorm te verliezen, dinsdag volgden meer en woensdag begonnen een paar pupjes behoorlijk te spugen. Pilletjes zouden hierbij niet helpen, dus op naar de diernarts om spuitjes op te halen, weer snel terug naar de pupjes om ze allemaal een injectie te geven tegen de misselijkheid en als het spugen over was, konden we beginnen met het bestrijden van de diarree. Na de injectie tegen de misselijkheid was het spugen binnen no-time over en de poepjes hebben gelukkig ook hun mooie vorm weer terug. Echt ziek of lamlendig zijn de pupjes niet lang geweest, een dagdeel wat veel geslapen, maar daar heb je het dan ook mee gehad. Gelukkig maar. Die diarree was vooral voor ons vervelend, je wilt niet weten hoe het hier in huis geroken heeft

Wat plaatjes van 2 november:

Eten in de buitenlucht         De baas slopen!

En nog één van 1 november:

Een dametje in een heeeeeeele diepe slaap

31 oktober 2011 Nou, het brave is er weer af hoor! Nu ze de wereld buiten de ren goed hebben verkend, is tevreden in je rennetje zitten er niet meer bij! Het was te verwachten, zo gaat dat eigenlijk elk nest, maar deze Miracle-pups spannen de kroon Ook het balkon is helemaal goedgekeurd, de eerste stappen naar buiten verliepen soepeltjes. Ze waren al eens op het balkon geweest, maar dan per twee en op de arm erheen. Nu moesten ze dus zelf over de drempel stappen, maar dat was voor geen enkel pupje een probleem. Er wordt dan druk gespeeld. Ook mama Gina ontdekt nu dat je ook iets anders met je kinders kunt doen dan enkel als hun melkfabriek fungeren. Ja, al liggend op de bank merkt ze dat ze niet bij haar tepels kunnen en dan zijn die kinders ineens wel grappige speelkameraadjes. Wat ik heel jammer vind, is dat Lizzy helemaal geen zin heeft om met de pups te spelen. Zo over het hekje vond ze ze leuk en stond ze breed te kwispelen, maar eenmaal bij de pups rent ze gauw naar de bank en blijft daar stijf zitten. Heel jammer, had haar graag weer ingezet als speelmaatje, net zoals bij het nest van Abby. Maar als Liz niet wil, dan zit dat er niet in. Niets aan te doen.

Buiten de deur eten

Als een speer voor het eerst over de drempel

"Wat is dat dan?"

Toch weer even terug naar binnen

Elk hoekje en gaatje wordt geïnspecteerd

Één van de vele manieren om je grote zus te pesten:

Een eerste poepje buiten doen is nog wat onwennig

Mama Gina met haar kids:

30 oktober 2011 Inmiddels zijn de pups alweer 5 weken oud en is het hoog tijd voor een update! We hebben wat drukke dagen achter de rug met veel visite, dus het kwam er eigenlijk niet zo van om achter die pc te gaan zitten. De pups zitten sinds vandaag op vier vleesmaaltijden per dag. Dit bevalt ze prima. Ook de eerste stappen buiten de ren zijn gezet. Ze zijn er al eens buiten geweest, maar nooit als groep. Zo eens een pupje per keer even op het balkon kijken of gewoon even in de woonkamer snuffelen, maar nu gaan ze echt als groep de ren uit om "buiten de deur" te eten. Ook de kopfoto's zijn weer gemaakt, dit keer lekker buiten in het zonnetje.

De Miracle pups 5 weken oud:

Blauw  Groen  Geel  Oranje

Roze   Paars

De tunnel is inmiddels een groot succes:

(27 oktober)

Week 5

26 oktober 2011 Er is niet heel veel nieuws te melden, het gaat gewoon prima met de pupjes. Ze zitten inmiddels op drie vleesmaaltijden per dag en dat bevalt ze prima. Elke maaltijd gaat gepaard met een toetje van mams en tussen de maaltijden door komt mams er ook nog een paar keer bij. Nog even en ze staan op vier maaltijden en dan is er geen tussendoortje meer van mama, maar enkel nog de toetjes. Dat zal wel even wennen zijn voor ze, maar we doen dat stapje voor stapje, dus dat komt vast goed. Ze worden steeds actiever en de slaapmomentjes overdag worden steeds korter, maar 's nachts zijn ze echt voorbeeldig. Met 3,5 week begonnen ze met langere tijd doorslapen, met 4 weken hadden we even één nachtje een flinke terugslag, maar nu gedragen ze zich weer keurig 's nachts. Heel af en toe hoor je ze een beetje door de ren scharrelen, maar het overgrote deel van de nacht wordt toch echt doorgebracht met slapen! Ik hoop dat ze dit zo mooi blijven doen en dat ze in hun nieuwe huis in datzelfde ritme doorgaan. Pff, ja, hun nieuwe huis, nog even en het is al weer zover. De afspraak voor de entingen met 6 weken staat al vast, de puppytest staat al vast en ook de eerste afspraken voor het ophalen zijn al gemaakt. Maar we hebben nog zo veel op de agenda staan voordat het zover is. We gaan natuurlijk nog lekker met ze op stap naar de tuin van mijn ouders. We gaan nog met ze langs bij de paarden en geiten. We gaan hier in de straat nog even met ze op verkenning en als klap op de vuurpijl is er ook een uitje gepland met papa Cassio, zijn eigenaar Anne-Marie en de puppyeigenaren vlak voordat de pups opgehaald gaan worden.

Regelmatig wordt mij gevraagd of ik nou een voorkeur heb, als ik er één zou aanhouden. En elke keer luidt mijn antwoord "nee"! De één is echt een lekkere knuffelbeer, de ander is leuk om mee te stoeien en weer een ander kan je zo lekker aan zitten kijken en elke beweging van je volgen. Ze hebben allemaal wat leuks! Gelukkig maar Qua uiterlijk vind ik dit nest tot nu toe vrij homogeen. De twee teefjes lijken, ondanks het gewichtsverschil, toch ook erg op elkaar. Ja, Danny krijgt het nog moeilijk met het kiezen van haar Gina-dochter!

De ontdekking van de tunnel:

Hier zie je -even voor de duidelijkheid- twee pups

Pfff, dat valt nog niet mee om daar weer uit te komen!

Nichtje Lizzy komt regelmatig even buurten:

Wat close-upjes:

En weer heerlijk pitten:

Die gladde puppyvoetjes veranderen langzaam in echte voeten met mooie stevige kussentjes:

En nog even één fotootje van 25 oktober, een pupje heerlijk slapend in de bench:

23 oktober 2011 En weer tijd voor de nieuwe kopfotootjes!

De Miracle pups 4 weken oud:

Blauw  Groen  Geel  Oranje

Roze   Paars

22 oktober 2011 De tweede puppybezoekdag. Tussendoor komt er ook regelmatig bezoek natuurlijk, maar op zaterdag komen de meeste mensen achter elkaar. Het was lekker druk vandaag. Ook de familie Loen is vandaag langsgekomen. Zij hebben drie super leuke zoontjes en omdat wij onder de puppykopers eigenlijk helemaal geen jongere kinderen hebben, heb ik hen gevraagd om te komen. Zij hebben Flatcoatje Doeschka, een dochter van onze Abby, en Doesch was ook gezellig mee. Miranda, Edward, Tim, Thijs en Boris, hartstikke bedankt voor jullie bezoekje! Ook Serge zorgde voor jong bezoek, dus aan inprenting op kinderen geen gebrek!

Niets is meer veilig voor die tandjes:

Het stoeien gaat steeds heftiger:

Ze lijken zo onschuldig:

En dat zijn ze ook, als ze slapen :

Deze reu had even een heeeeeeeel druk momentje, zo'n momentje dat ze eigenlijk heel moe zijn, maar daar persé niet aan willen toegeven. Hij rende als een dolle door de ren, zette resoluut zijn tanden in het hekwerk en viel plots binnen de seconde -met zijn tanden nog in het hek- in een diepe slaap:

Ook de waterbak hangt sinds kort in de ren, maar slechts een enkeling maakt er ook al daadwerkelijk gebruik van:

21 oktober 2011 Vandaag alweer vier weken oud, ineens gaat het zo hard. Afgelopen nacht hebben ze keurig doorgeslapen, voor het eerst echt een hele tijd, van ongeveer kwart voor twaalf tot zo 6 uur à half 7. Er lag vanmorgen ook maar één plasje in de ren, dus ze hebben echt voornamelijk geslapen! Als we nou eens zo door kunnen gaan

Ze eten alweer twee dagen carnibest, twee maaltijden per dag. Vandaag kregen ze er geen pap meer overheen, maar gewoon enkel de carnibest. Het toetje van mama daarna is nog steeds heel welkom, want honger, ja, dat hebben Flatcoatpupjes over het algemeen altijd wel. Vandaag hebben we de nageltjes weer geknipt, dat was ook weer hard nodig. Verder niet zo heel veel gedaan, gewoon lekker genoten, lekker geknuffeld, lekker gespeeld en ook de pupjes waren vandaag erg tevreden. Slapen, eten, spelen en weer slapen, veel meer is er niet gebeurd. Vanavond nog wel puppyvisite en uiteraard heeft het hele spul bijna de gehele tijd liggen pitten, wat een saaie donders  Maar geloof het of niet: dat lijkt echt maar zo, want de visite was net de deur uit en alles werd wakker en actief. Ja, toen was het natuurlijk weer etenstijd. Die routine komt er al aardig in.

Gina: liggend voeden is het fijnst

Week 4

20 oktober 2011 De pupjes hebben kennis gemaakt met carnibest. Eerst in de middag wat uit de hand. Ze werden helemaal wild van de geur, maar hoe ze het nou moesten eten, dat wisten ze eigenlijk niet direct. Eerst werd er wat aan gesabbeld, dan probeerden ze of ze het uit mijn hand konden drinken en uiteindelijk namen ze er wat hapjes van. 's Avonds voor het slapen gaan kregen ze de carnibest in de trog met nog wat pap erover heen en toen wisten ze direct wat de bedoeling was en hebben ze heerlijk gesmuld.

Carnibest met wat pap voor het slapen gaan

Heel soms blijft Gina dan toch zitten of staan, maar liggend voeden heeft nog steeds haar voorkeur!

19 oktober 2011 De pupjes hebben inmiddels helemaal hun draai gevonden in de ren. De bench vergde even wat oefening, maar nadat ik ze er een aantal keer in heb gelegd nadat ze in diepe slaap waren gevallen, lopen ze er nu ook uit zichzelf in om te gaan pitten. Kijk, de benchtraining is begonnen En ja, ook reu blauw is er nu zo af en toe in te vinden. Wat ik ook al zo mooi vind, is als ze ontwaken uit hun slaap, ze even heel uitgebreid gapen en dan de bench uit waggelen om buiten de bench netjes hun plasje op de kranten te doen! Gaaf toch! De tandjes zijn zo goed als allemaal door en daar maken ze nu dan ook al flink gebruik van. Het bijten en uittesten van elkaar, maar ook van ons, is een feit. Ze beginnen zachtjes te happen en dan langzaamaan gaan ze steeds harder. Ook de schijngevechtjes tussen de pups onderling vinden inmiddels al plaats, al is het allemaal nog heel onschuldig. Gina lijkt haar zwangerschapsverlof wel een beetje zat te zijn, dus is Danny gister maar even goed op pad gegaan met Gina en dummies en daar fleurde ze weer helemaal van op. Tja, een workaholic kun je nu eenmaal niet lang van het werk afhouden.

Met z'n allen smullen van de pap

Terwijl Gina restjes ruimt, genieten de pups van een toetje!

In diepe slaap

Lekker in de bench (18 oktober)

17 oktober 2011 De pap smaakte gisteravond weer goed! En vandaag was het dan tijd om de werpkist af te breken en de pups te introduceren in hun nieuwe ren. Ik had Gina op een lekker kleedje gelegd en heb zo één voor één de pups bij Gina gelegd. Dan konden ze eerst onbezorgd drinken en daarna pas hun nieuwe omgeving ontdekken. Toen ze allemaal uitgedronken waren, gingen ze driftig op onderzoek. De bench, dat vonden ze maar een raar ding, maar nadat ze op de krantjes in slaap waren gevallen, heb ik ze allemaal in de bench gelegd en vijf van de zes hebben daar vervolgens heerlijk doorgeslapen. Uiteraard vond reu blauw dat allemaal weer veel te comfortabel en die draaide dan ook resoluut om, waggelde de bench uit en liet zich neervallen op het koele zeil! Ach, zoals Danny vanavond tegen mij zei: "Ze zijn met weinig tevreden!" Dat geldt zeker voor blauw Die hoeft straks geen dik duur kleed, nee hoor, laat hem maar lekker op de kale vloer liggen

Altijd weer een feest, die pap!

Een laatste blik op het eerste verblijf van de pups De twee dikke deuren, blauw en groen

Het begin van hun nieuwe onderkomen is er

Vertrouwd bij mama en daarna lekker slapen

16 oktober 2011 Gisteravond laat hebben de pupjes toch al een kleine eerste papmaaltijd gekregen. En ze waren heerlijk voldaan na afloop. Vanmiddag was het direct te merken in de gewichtjes, die waren flink omhoog gegaan. Vandaag hebben we de drie weken kopfotootjes gemaakt. Dit keer voor het eerst van voren. Nou, dat viel nog niet mee  De één was zo slaperig, dat hij/zij maar met moeite de oogjes open kon houden. De ander was zo wakker, dat hij/zij maar met moeite stil bleef zitten voor de foto. Maar het is toch aardig gelukt. Hieronder het resultaat.

De eerste papmaaltijd gisteravond

Zzzzzzzzzz.......

Eén van de heren laat het achterste van zijn tong zien

De Miracle pups 3 weken oud:

Reutje blauw   Reutje groen   Reutje geel   Reutje oranje

Teefje roze   Teefje paars

15 oktober 2011 Vandaag is dan de eerste echte puppybezoekdag geweest. Gina hield alle bezoek nauwlettend in de gaten en kwam regelmatig even kijken of alle pupjes er nog wel waren  Maar ze vond alles prima hoor.

Ze worden steeds actiever en hebben nu meer ruimte nodig

Al dat puppybezoek is wel heel vermoeiend hoor

 

En? Zou Gina het hier naar haar zin hebben?

14 oktober 2011 Vandaag zijn de pupjes drie weken oud. In deze week zullen ze kennismaken met een andere manier van eten. Ik begin altijd met een pap: puppymelk met nutrix. Normaal gesproken (bij mij) gaat deze pap over in een brokkenpap en langzaamaan gaat dat weer over in geweekte brokjes, daarna in ongeweekte brokjes, afgewisseld met vlees. Dit keer slaan we de brokkenpap over en krijgen ze straks rond 4 weken gelijk hun carnibest. Als dat allemaal gewend is, dan krijgen ze -behalve de carnibest maaltijden- ook hun brokjes. Op verzoek van Danny gebruik ik dit keer geen Cavom, maar Farmfood. Wel wil ik deze week beginnen met de puppymelkpap, lekker voor het slapen gaan, zodat ze met een vol buikje tevreden kunnen gaan slapen. De laatste nachten verlopen (in vergelijking tot de eerste twee weken) vrij makkelijk. Ze lijken echt 's nachts al langer door te willen slapen en minder behoefte aan eten (drinken) te hebben. Ik hoop dat dit zo doorzet en dat we de pupjes straks echt de hele nacht kunnen laten doorslapen. Ook worden ze in deze week anders gehuisvest. De werpkist wordt afgebroken en zal plaats maken voor een ruime puppyren met daarin een bench. Ben benieuwd wat de pupjes daar allemaal weer van gaan vinden.

Die randjes liggen toch zo lekker!

Week 3

13 oktober 2011 Sinds vandaag hebben de pupjes geen halsbandje meer om, maar hebben ze een "rugnummer" , een wascovlek in de kleur van hun halsbandje. Ik vind dat zelf altijd wat prettiger. De haren in hun nekjes blijven dan mooi glad (dat moeten ze nu eerst weer worden na ruim 2,5 week wel bandjes om te hebben gehad), ze kunnen tijdens het spel nu niet meer blijven hangen in hun bandjes en die bandjes werden zo vies. In het begin gebruik ik liever geen wasco, want dan zijn de moeders vaak nog zo aan het poetsen, maar rond de drie weken vind ik het dan wel tijd voor hun vlek.

Bij een aantal pupjes komen de tandjes al lekker door. Het zijn net die onderste hoektandjes die door het tandvlees komen prikken, verder zijn het gewoon nog die tandeloze bekkies die lekker ongestoord, zonder dat het de ander pijn doet, overal in kunnen happen. Nog even en dat is echt voorbij, dan zijn die vlijmscherpe tandjes flink doorgekomen en is al dat gehap niet zo leuk meer. Maar ja, dat hoort er allemaal bij. En ach, dat duurt zo lang niet hoor. Met 16 weken gaan ook die vlijmscherpe tandjes weer plaats maken voor wat nieuws: mooi hagelwitte volwassen tanden.

11 oktober 2011 Oh, eerlijk waar, ze worden met de dag leuker! Ze reageren al zo leuk op mijn stem en als ik in de kist kom, dan beginnen ze gelijk met me te spelen, in me te happen en kusjes aan me te geven. Ja, nu begint het echte genieten Aanstaand weekend mogen de pupkopers voor het eerst op bezoek komen, ook weer zo'n mijlpaal. Ben heel benieuwd hoe Gina het vindt als al die mensen aan haar kinders gaan zitten. Abby was het eerste puppybezoek erg oplettend. Tuurlijk vond ze het prima, maar je zag wel dat ze erg zat te kijken of alles wel goed ging. We zullen zaterdag zien hoe Gina zo'n puppybezoekdag ervaart.

Hangjongeren!

Als de kleine hond in de was zit, mag de grote hond dienst doen als lekker bedje

Nog wat plaatjes van 10 oktober. Eerst liggen er drie pups op meneer hond, al snel zijn het er vier en binnen no-time liggen ze er alle zes:

9 oktober 2011 Tja en dan zit je ineens vanaf woensdag zonder internet...... Dat internet waar ik dagelijks gebruik van maak..... Is het niet om te mailen of om mijn site te updaten, dan is het wel om op het Flatcoatforum te kijken of om Flatcoats over de hele wereld op te zoeken. Ach, dat mailen, het forum en de Flatjes wereldwijd, daar kan ik best een paar dagen zonder, maar op het moment dat je een nestje hebt liggen, vind ik het toch het meest balen dat mijn site dan niet geupdate kan worden. Er zijn toch heel wat mensen die dagelijks even kijken of er weer nieuwe foto's staan. Mijn excuses, maar ja, niets aan te doen. Hopelijk blijft het vanaf vandaag weer naar behoren werken. Hieronder bij 4, 5, 6 en 7 oktober en vandaag een update van de afgelopen dagen.

Vandaag hebben we weer alle nageltjes geknipt en zijn de pups ook aan hun eerste ontwormingskuur begonnen. Nou, die ging erin als pap, geen enkel probleem. Zo leuk hoe de pupjes zich nu echt ontwikkelen. Ze maken contact met je en staan af en toe al echt te kwispelen. De oortjes beginnen ook te werken, ze reageren al op sommige geluiden. En oh ja, in het begin zei ik dat Gina een stel luie donders van haar pups maakte, omdat de melk rijkelijk en makkelijk vloeide. Nou, dat was snel over hoor, de pups moeten flink aan het werk, dus we hebben geen angst dat dit luie Flatjes worden, nee, dit zijn een stel doorzetters Vandaag ook nog de (ruim) twee weken kopfoto's gemaakt.

Afgelopen nacht is er toch weer eentje uit de kist ontsnapt, dus heb ik het deurtje er toch maar in gedaan.

Wat plaatjes van vandaag:

Ze beginnen echt te spelen nu

Ontwormen (foto Danny)        Tijdens het zogen liggen ze soms in aparte houdingen

En nog één plaatje van gister:

De Miracle-pups 2 weken oud:

Reutje blauw          Reutje groen

Reutje geel                Reutje oranje

Teefje roze                 Teefje paars

7 oktober 2011 De pups zijn alweer twee weken oud en we zijn dus "Week 3" ingegaan. Gisteravond vonden we de pups een beetje tam. Ze deden wel het hoogstnoodzakelijke, maar ze waren niet zo druk als anders. En als snel bleek hoe dat kwam: alle pupjes gingen gezamenlijk aan de dunne. Ik vind dat altijd zo sneu als die kleine hummeltjes zich niet zo lekker voelen. Vandaag heb ik dan maar even contact gehad met mijn dierenarts en hebben we iets opgehaald om aan ze te geven, zodat de darmpjes weer even tot rust kunnen komen. Vanavond lijkt het al stukken beter te gaan. De ontlasting is nog niet okee, maar de pups zijn wel weer lekker aanwezig!

Vandaag, op de leeftijd van twee weken, liggen de gewichten tussen de 1180 gram (teefje paars) en de 1370 gram (reutje groen). Daartussenin zitten reutje oranje (1190), teefje roze (1240), reutje geel (1250) en reutje blauw (1320). De ontwikkeling gaat nu zo snel. Ze zien steeds meer en beginnen al een beetje in de knuffels te happpen, ze hebben ineens door dat mams meer is dan enkel die tietjes met melk en zoeken echt haar kop op om contact te maken, ze spelen met je handen en ga zo maar door. Het lopen gaat ook steeds beter. De dikste, reu blauw (niet de zwaarste, maar wel de dikste ) schuift nog het meeste door de werpkist en komt maar zo nu en dan met de buik van de grond, maar de anderen beginnen al echt te lopen. Zo leuk. Nog even en het gehoor zal ook een beginnetje maken.

Gina lekker lui tijdens het zogen

Wat zijn die knuffels toch een heerlijke kussentjes                     Oranje zoekt het hogerop

Week 2

6 oktober 2011 Vandaag zijn dan ook de oogjes van reutje geel opengegaan en daarmee zijn nu alle oogjes open! Kleine blauwe kijkertjes, die volgens mij nog niet heel veel meer zien dan donker en licht, maar toch, het begin is er!

De twee meisjes in diepe slaap

Lichtblauwe kijkertjes

Een heerlijk puppenneusje

5 oktober 2011 Vandaag zijn de eerste drie uit de werpkist ontsnapt. Gina stond voor de werpkist, maar het duurde wat lang voor ze erin ging. De pups roken duidelijk haar aanwezigheid en hadden trek! Dus dachten paars, blauw en oranje dat het dan een stuk sneller was als zij dan maar naar mams toe gingen  Toch heb ik nog niet het deurtje in de kist gedaan, want volgens mij was dit nog een eenmalige actie. Reutje blauw, groen en oranje hebben sinds vandaag ook hunm oogjes open.

Het past allemaal nog maar net

Nieuwe slaaphoudingen

4 oktober 2011 En inderdaad, ook de meisjes zijn vandaag de kilo gepasserd. En de meisjes hebben ook vandaag als eerste beide hun oogjes open!

3 oktober 2011 Alle mannen zijn inmiddels over de kilo. De meisjes zitten er nog net onder, maar zullen morgen vast volgen. Vandaag was het al een stuk minder warm. Ja, ik weet het, hebben we eindelijk zomer, ga ik weer klagen dat het te warm is Maar ik was echt blij dat de temperatuur vandaag meeviel. Verder is Gina lekker meegeweest op de wandeling met de andere honden, zij heeft daar echt al weer zin in. Nou, dat ging allemaal prima met zes hondjes aan de wandel.

Heerlijk slapen bij en op de knuffels

Jasper kon zich niet meer bedwingen en moest echt even via de balkondeur komen kijken wat zich daar allemaal afspeelde. Gina vindt dat inmiddels prima.

2 oktober 2011 Ja hoor, de eerste is de kilo gepasseerd. Reu groen woog vanmorgen 1040 gram! Oranje en blauw volgen snel met 960 gram. Reu geel weegt 930 gram. En de dames wegen 920 (roze) en 890 gram (paars). Kortom, ze groeien lekker. Zoals ik al eerder zei hebben de pups behoorlijk last van het warme weer. Dit zie je terug na het voeden. Van drinken krijg je het zowiezo al heel warm en als de buitentemperatuur dan ook zo hoog is, tja, waar zoek je dan je verkoeling? Dus na het drinken was er veel onrust. Ik heb de oplossing gevonden, denk ik. Na het drinken gaan de pups lekker even uit de werpkist op het zeil voor de kist en dan slapen ze binnen 5 seconden Eenmaal een tijdje aan het slapen en dus ook al wat afgekoeld, leg ik ze voorzichtig weer terug in de werpkist en zo slapen ze tevreden weer verder. En ook al zien of horen ze nog niks, ze hebben toch al de eerste knuffelbeesten gekregen en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

Sinds vandaag dragen de pupjes heuse halsbandjes

Verkoeling na het drinken bij mams

Een kraamcadeautje voor de pupjes, elke knuffel met een eigen kleurtje zoals ook de pupjes die dragen

De oortjes beginnen ook steeds meer op echte oortjes te lijken, nog even en ze kunnen alles horen

30 september 2011 De pups zijn een week oud, dus gaan we de tweede week alweer in. Vandaag zijn alle nageltjes geknipt, dat zijn dus 6 x 10 nageltjes van de voorpootjes + 6 x 8 nageltjes van de achterpootjes = 108 nageltjes Het ging toch vrij makkelijk. Omdat het nog al beweeglijke draakjes zijn, heb ik een moment afgewacht dat ze heel erg slaperig waren en toen was het zo gepiept.

Nou, voor diegene die er nog nieuwsgierig naar waren: het oud bruin heeft niet gewerkt, Gina is nog steeds vies van de poepjes. Ach, het geeft niet zo heel erg, het is alleen wat meer werk voor de fokker

Vandaag ook weer nieuwe kopfotootjes gemaakt, zodat de ontwikkeling goed te volgen is. Gisteren hadden drie pups hun geboortegewicht verdubbeld en vandaag volgden de overige drie. De geboortegewichten lagen tussen 350 en 394 gram. De gewichten met 1 week liggen tussen 762 en 870 gram.

Met het prachtige weer van de afgelopen dagen is de warmtelamp al vrij snel uitgegaan. De pups vonden al die warmte overduidelijk niet aangenaam. Verder ben ik er weer even aan herinnerd waarom ik in dit huis nooit een zomer-nest moet fokken, dit huis is daarvoor veel en veel te warm. Ik had namelijk een heeeeel klein plannetje om Abby met haar volgende loopsheid weer te laten dekken, maar dat zou betekenen dat hier in april/mei/juni 2012 pupjes zouden zijn en nee, dat moet ik echt niet doen. Moet er niet aan denken dat het de hele puppytijd dit weer is, dan kunnen ze hier niet eens naar buiten. Nee, doe mij maar gewoon weer een winternestje

De Miracle-pups, 1 week oud:

Reutje blauw          Reutje groen

Reutje geel                Reutje oranje

Teefje roze          Teefje paars

En nog wat plaatjes van vandaag:

Je ziet de oogjes al echt veranderen

Zo mooi, die pupjes

Week 1

28 september 2011 Heb ik net met Danny afgesproken dat ik mijn site eens in de twee dagen zou updaten, kan ik het toch niet laten om vandaag ook weer wat te schrijven Ik wil om te beginnen iedereen bedanken voor alle leuke berichtjes die wij de afgelopen week hebben ontvangen, via sms, mail, gastenboek of forum. Super!

Met de pups gaat het prima, de eerste zijn de 700 gram al gepasseerd en ik denk dat morgen bij een paar pupjes het geboortegewicht verdubbeld zal zijn. En dan overmorgen alweer een week oud en dan gaan we de tweede week in. Een mooie week in de ontwikkeling. De oogjes zullen langzaamaan open gaan en het gehoor begint al wat te werken. Het worden steeds meer echte hondjes. Ik zal ook voor de eerste keer de nageltjes gaan knippen, want dat zijn al best scherpe dingetjes. Ben benieuwd hoe ze dat gaan vinden, ze gaan er vast niet rustig voor liggen, want ze zijn behoorlijk beweeglijk, deze Miracle-pups!

Nog snel even wat plaatjes van vandaag:

Drinken, slapen en weer drinken, veel meer gebeurt er nog niet

Aan de melkbar

27 september 2011 Wat een feest! Dit nestje heeft niet zoals gewoonlijk één dagboek, nee ook geen twee, maar eigenlijk zelfs drie!! Het dagboek dat ik bijhoud is er daar natuurlijk één van. Daarnaast natuurlijk ook het dagboek op Danny's site: Gina en zo. Ja en dan is er ook nog die derde, die kun je vinden op de site van kennel Quail's, waar Gina's vriendin Rhona woont en ook zij verwacht binnenkort een nestje.

Vandaag was ik vanaf kwart over 1 de deur uit, eerst trainen met Holly in de middag en daarna trainen met Lizzy in de avond. Danny kwam uiteraard graag op haar meisje en de pupjes passen. Ik heb vandaag maar één nieuwe foto gemaakt. Maar niet getreurd. Danny heeft vandaag haar dagboek ge-update en daar staan ook weer prachtige foto's in!

Vanavond heeft Gina dan haar eerste oud bruine biertje gekregen, nee, geen heel flesje natuurlijk, maar gewoon een klein kopje. Dit zou moeten helpen bij het poepjes ruimen. Hmm, ben benieuwd hoe snel het werkt

Gina heeft vanavond een nieuwe manier van voeden ontdekt. Het beviel haar nog niet zo enorm, want na een dikke minuut besloot ze toch maar te gaan liggen

26 september 2011 De pups groeien zo hard, het is niet te geloven. Ik denk dat ze binnen de week hun geboortegewicht al wel zullen verdubbelen. Maar ja, wat wil je ook, ze hoeven al die melk maar met zijn zessen te delen. Gister kwam er nog een tip binnen om Gina toch die poepjes op te laten ruimen, bedankt Ditmar! Morgen gaan we Gina aan het oud bruine bier zetten en dan zou ze zo die poepjes moeten eten. We gaan het zien

Met z'n allen lekker slapen en een beetje drinken

25 september 2011 De pups komen goed aan. Mama Gina maakt een stel luie donders van ze, want haar melk vloeit zo rijkelijk, dat ze er niets voor hoeven te doen Vandaag zijn alle navelstrengetjes er af gevallen en zijn we op weg naar die hele mooie gladde puppybuikjes, heerlijk! De geboortegewichten lagen tussen de 350 en 394 gram, heel mooi gelijkmatig. Vanmorgen waren de gewichten toegenomen tot 458 en 498 gram. Hieronder nog even wat plaatjes van vandaag.

24 september 2011 De pups zijn nu 1 dag oud en je ziet ze groeien. Ze hebben ronde dikke buikjes van de melk van mams. Het zijn flink levendige pups, ze wandelen al de hele kist rond. Gina doet het heel goed voor zo'n kersverse moeder, soms nog ietwat onwennig, maar haar instinct overwint alles. Het enige wat ze nog niet doet, is poepjes ruimen. Nichtje Abby deed dat ook niet in het begin, maar nam na een aantal dagen dit vieze klusje toch op zich, dus misschien dat dat bij Gina ook nog komt.

Het zestal even in een mandje als de werpkist schoongemaakt wordt

De pups 1 dag oud, lekker bij mams in het zonnetje

Even voorstellen, de Miracle-pups, 1 dag oud:

Reutje blauw      Reutje groen

Reutje geel                       Reutje oranje

Teefje roze                          Teefje paars

23 september 2011 Donderdagavond kreeg ik een telefoontje van Danny dat Gina toch wel erg onrustig begon te worden, veel hijgen enzo. We besloten dat het tijd was om naar Vlaardingen af te reizen. Gina kwam bij mij binnen en liep gelijk door naar de kraamkamer en ging in de werpkist liggen. Ja hoor, hijgen, graven, het hele pakket! Maar na een tijdje werd ze weer wat rustiger. En dan ineens begon ze weer. Wij waren ervan overtuigd dat Gina in de nacht haar pupjes zou krijgen. Maar na uren bij haar waken, besloten we om ongeveer half 3 om de bedjes klaar te maken en toch maar even de ogen dicht te doen. Ik gewoon naar bed, Danny naast de werpkist en mijn moeder op de slaapbank beneden. Nou, 's ochtends om 8 uur was alles nog hetzelfde als de avond ervoor, mijn moeder ging er toch maar weer vandoor om de honden uit te laten en Danny en ik gingen met het zestal hier aan de wandel. Gina liep vrolijk mee, maar zodra het rondje weer richting huis ging, begon ze toch flink te trekken en wilde ze overduidelijk weer terug naar haar werpkist.

Ik ben nog even wat langer met de vijf aan de wandel gegaan, je weet immers nooit wanneer je weer de kans krijgt voor een rondje. De hele dag hebben we afwisselend bij Gina gezeten en even gewoon bij de tv. En ook hebben we nog lekker kunnen wandelen. Gina vertoonde de hele dag hetzelfde beeld, dan weer onrustig, dan weer helemaal in rust, maar het was wel duidelijk dat er echt wat aan het werk was daarbinnen. 's Avonds kwam mijn moeder nog even langs om te kijken hoe het ging en vlak daarvoor hadden wij de indruk dat Gina toch echt wat persweeën begon te krijgen. Ongeveer een half uurtje nadat mijn moeder was binnengekomen, werd dan echt de eerste pup geboren om 21.10 u. Dit is zo doorgegaan tot 00.40 u. Het eindresultaat: 6 pupjes, 4 reutjes en 2 teefjes. Gina doet het uitstekend als nieuw moedertje en blijft haar kinders grondig poetsen.

Zes pups dus. We hadden al de indruk dat het niet een heel groot nest zou worden en dat is jammer als je zoveel leuke mensen op je lijstje hebt staan, die staan te popelen om met een pupje van Gina aan de slag te gaan. Maar hoofdzaak is dat Gina de dekking, dracht en bevalling prima doorstaan heeft en dat ze zes prachtige en gezonde pupjes op de wereld heeft gezet! Gien, we zijn trots op je hoor!

Moeder, kids en kraamhulpen gaan nu even lekker pitten en zaterdag overdag zal meer volgen en zullen we ook de pupkopers informeren.

Wachten duurt soms lang Maar daar is dan eindelijk nummer 1!

Gina eet de placenta

Holly en Jasper -vooral Holly- hebben geen seconde gemist!

Naast mama's voet       Danny dolblij met "haar" twee teefjes

Alles is er!

En dan heerlijk slapen in een schone werpkist

21 september 2011 Exact 9 weken geleden is Gina voor de eerste keer gedekt. Maar niets wijst erop dat ze nu van plan is om te bevallen. We zullen dus nog eventjes geduldig af moeten wachten. Vandaag is ze nog even gewogen en gemeten en dat is weer verwerkt in bovenstaande foto. Nou, wie weet gaat ze morgen beginnen, maar het kan net zo goed vrijdag of zaterdag zijn! Houd de site maar goed in de gaten

18 september 2011 Vandaag was Gina hier weer even op bezoek. Tot grote vreugde van de mannen, want wat ruikt een drachtige teef toch aantrekkelijk, zelfs Yonas was verliefd! Ach, na vijf minuutjes is ook die nieuwigheid er weer vanaf en dan liggen er dus zes hondjes lekker te slapen. Holly en Lizzy probeerden Gina nog wel uit te dagen tot een spelletje, maar Gina deed net of ze ze niet zag, ze liet ze lekker hun gang gaan. Ik had vanmiddag de balkondeuren open staan, het zonnetje scheen heerlijk naar binnen de werpkist in en op een gegeven moment keek ik even waar Gina was en ja hoor, die lag languit in de werpkist. Nou, dat plekje is alvast goedgekeurd.

Vanmorgen is Gien ook weer even op de weegschaal geweest en met 8,5 week dracht weegt ze 31,5 kg, ze groeien dus nog lekker door daarbinnen

Danny met Gina, het is echt geen straf om een drachtige Flatcoatteef te zijn

Helemaal uit zichzelf was ze al in de kist gaan liggen

15 september 2011 We zijn de laatste week alweer ingegaan. Gina groeit mooi gelijkmatig en verkeert nog steeds in topconditie. Vandaag heeft zij ons even een bezoekje gebracht en heb ik haar pupjes gevoeld. Wat is dat toch altijd weer een mooi gevoel hè!! Vrijdag ga ik de werpkist ophalen en van het weekend ga ik het hier weer helemaal puppyklaar inrichten.

Ook is Gina deze week weer gemeten en gewogen: Achter de ribben 58 - 61 - 66 - 71- nu 76 cm, in haar taille 55 - 59 - 63 - 65- nu 73 cm! Vorige week woog ze 29 kg en nu 30,4 kg.

Gina vandaag

Gina, Lizzy, Jasper en Holly

7 september 2011 Afgelopen weekend was dus de tweede clubmatch van de FRC. We hebben weer genoten van Cassio en ik had de eer hem uit te mogen brengen in de ring. Ook weer even een foto gemaakt van het bruidspaar en van Gien's dikke buik.

Ook is Gina vandaag weer gemeten en gewogen: Achter de ribben van 58 - 61 - 66 - nu 71 cm, in haar taille van 55 - 59 - 63 - nu 65 cm! Vorige week woog ze 27,5 kg en nu ruim 29 kg.

Cassio 1U Gebruikshondenklas

1 september 2011 Afgelopen maandag zijn mijn moeder en ik even bij Danny en Gina op bezoek geweest. Gina was alweer zichtbaar dikker geworden! Vanavond gingen we weer en jeetje, dat een hond in drie dagen zoveel voller kan worden, daar kan ik me nog steeds over verbazen

Ook is ze weer gemeten en gewogen: Achter de ribben van 58 - 61 - nu 66 cm, in haar taille van 55 - 59 - nu 63 cm! Vorige week woog ze 26,6 kg en nu 27,5 kg.

Het gaat goed met Gina!

25 augustus 2011 Gina is inmiddels alweer 5 weken drachtig en nu gaat het echt opvallen. Althans voor mensen die Gina kennen dan Wij zien duidelijk dat ze dikker begint te worden. De veranderingen zijn voornamelijk qua uiterlijk. In gedrag zie je niet veel verschil, ze werkt nog steeds als een trein en is nog steeds vrolijk, blij en in voor een spelletje. Wel valt het Danny op dat Gina heel veel aan haar voeten ligt, ze wil het liefst continu zijn waar Danny is.

Gina is ook weer gewogen. Normaal weegt ze 25,6 kg en nu 26,6 kg. Ze is dus 1 kg aangekomen. En ook wordt Gina opgemeten. Vorige week gemeten en nu weer. Eerst 58 cm achter de ribben, nu 61 cm. In haar taille eerst 55 cm en nu 59 cm.

18 augustus 2011 Vandaag de dag van de echo!!! Heel spannend allemaal. Jammergenoeg kon ik er zelf niet bij zijn, maar Danny zou mij direct op de hoogte brengen als ze wat wist. En ja hoor!! Gina is drachtig!! Hieronder twee beelden van de echo en hier ook nog even een filmpje: echo.

12 augustus 2011 Inmiddels nog minder dan een week te gaan voor de echo. Ik heb Gina gister weer even gezien en ze ziet er topfit uit. M.a.w. je kunt dus nog niets aan haar zien Ik ben heel benieuwd naar volgende week donderdag!!!!

5 augustus 2011 Nog een krappe twee weken en we weten het. Dan zal een echo laten zien of Gina drachtig is! Aan het duimen zal het niet gelegen hebben, want iedereen duimt driftig met ons mee. Nog even volhouden hè!!

27 juli 2011 Vandaag is het filmpje van de tweede dekking op youtube gekomen. Als je het leuk vindt om te bekijken, klik dan op Dekking 2 Cassio x Gina. Ik vind het zo mooi om terug te kijken, echt een hele natuurlijke dekking. Ook de foto's van deze dag en de overige dagen zijn nu terug te vinden in het dagboek. Wie weet is onze Gina al wel een week drachtig vandaag, wie zal het zeggen? Wij duimen intussen flink door

22 juli 2011 Vandaag de derde en laatste dekking. Ook vandaag verliep alles weer heerlijk soepeltjes en stonden de twee een dik kwartier gekoppeld. Onze tripjes naar Bonlez zijn voor nu weer voorbij. Ik heb genoten van de manier waarop Cassio Gina benaderde en het gemak waarmee alles verliep. Ja, Cassio is in alles een gentleman! Rond 18 augustus zullen we een echo laten maken en dan zien we of het gelukt is. Keep your fingers crossed!!!

Gina ziet Cassio aankomen    De koppeling is wederom gelukt

21 juli 2011 En ook de tweede dekking is een feit! Cassio nam er iets meer de tijd voor dit keer en dat duurde Gina duidelijk te lang. Dus na drie pogingen begon Gina hem toch maar eens het hof te maken! Druk uitdagen, spelbogen maken en hem verleiden en dat werkte. Binnen no-time was het ook dit keer weer gelukt. Ze hebben een ruim kwartier gekoppeld gestaan. Morgenavond gaan we voor de derde en laatste poging en dan is het 4 weken lang duimen tot aan de echo

De tweede dekking verliep ook vlotjes

20 juli 2011 Gisteren is bij Gina voor de eerste maal progesteron bepaald. Wij verwachtten er eigenlijk nog niet zoveel van, want volgens ons zat ze pas op dag 8. Maar nadat we weer bij mij thuis waren, heb ik voor de zekerheid toch Jasper er even bij gehaald om te kijken hoe ze beide zouden reageren op deze onmoeting. Jasper zat aan de lijn (uiteraard!!) en wist dus dat hij eigenlijk niet mocht dekken, maar snuffelen dat was okee. Nou, Gina zag hem wel zitten hoor en Jasper gaf ook wel voorzichtig aan dat Gina al wel erg lekker rook. Hmm, nou ja, rustig de uitslag afwachten maar. En toen werd ik gebeld.... "Haar waarde staat al op 8.5, dus ons advies is haar morgen toch wel te laten dekken!" "Wat zegt u? Weet u dat zeker?" "Ja, de test liegt niet!" Om het zekere voor het onzekere te nemen, maakte ik toch maar weer een afspraak voor vanmorgen om nogmaals haar progesteron te laten bepalen. We hadden nu immers maar één enkele waarde en geen zicht op hoe de stijging verliep. In allerijl ook Anne-Marie gebeld om haar te waarschuwen dat Gina al verder was dan wij dachten en of wij op woensdag al langs konden komen. Gelukkig, dat kon. Dus vanmorgen op naar Sleeuwijk voor een tweede bepaling en nogmaals een kijkje naar binnen. Ja hoor, dat zag er van binnen ook al uit of ze er klaar voor was. En de uitslag was ook al weer hoger: 9.3. Dus daar gingen we naar België. Gina mocht als eerste de tuin in. In huis stond Cassio al te springen van geluk, die had allang door wat wij daar kwamen doen! Toen Gina op de juiste plek was, kwam ook Cassio naar buiten, eerst nog aan de lijn en toen lieten we ze beide los. Nou, van enige romantiek was absoluut geen sprake, Gina kwam, zag en overwon! Ze liep naar hem toe, deed haar staart omhoog, vervolgens opzij en Cassio sprong erop. Hmm, dat was toch wel raar, ze sprong eventjes opzij, stond weer stil, Cassio deed poging twee en de klus was al geklaard, de twee stonden gekoppeld! Tja, Gina is nu eenmaal met alles erg van de snelle

Morgen brengen we weer een bezoekje aaan Cassio. 

De eerste keer gekoppeld, in de regen

De tweede progesterontest, vlak voor vertrek naar België

15 juli 2011 Gina is inmiddels voor haar eerste onderzoekje in Sleeuwijk geweest. Even een bacteriologisch testje en een kijkje naar binnen. De eerste progesterontest staat gepland op haar 8ste dag, dus volgende week dinsdag. Spannend hoor!

12 juli 2011 Sinds vanmorgen is Gina loops. Het leek er al een paar dagen op, maar we hadden het eigenlijk nog lang niet verwacht. Alles komt dus iets eerder dan we gepland hadden, maar wij zijn er alvast dolgelukkig mee!

29 mei 2011 Cassio wordt Clubwinnaar 2011 op de jaarlijkse Kampioenschapsclubmtach van de FRC!!!!! Cassio's zoontje Grouse Steps Partridge Flight "Mees" wordt Beste Baby van het Ras en wint daarmee de Lucky Trofee!

Mees en Cassio

14 mei 2011 Deze zaterdag was de fokdag van de FRC en daar was Cassio ook aanwezig. Hij moest als vaderhond aanwezig zijn. Zijn nest bij Classic Hunters (Geer Peeters) werd deze dag namelijk gekeurd op uiterlijk en werkaanleg. Danny en ik hebben het nest ook gevolgd deze dag en het waren allemaal prettige Flatcoats met een heerlijk karakter en een prachtig uiterlijk.

Ook mochten we Cassio nog even lenen voor wat foto's. Geer, bedankt daarvoor! Cassio was die dag met Geer en Wil meegekomen, omdat zijn eigenaar andere verplichtingen had. Cassio paste zich aan alsof het de normaalste zaak van de wereld was, zo makkelijk en zo vriendelijk! Ik heb weer van hem genoten!

Cassio's zoon Iago is inmiddels Nederlands Jeugdkampioen! Anne-Marie, van harte!

Cassio

18 maart 2011 Eindelijk even de tijd genomen om alle foto's uit te zoeken die Danny gemaakt heeft, toen wij bij Cassio op bezoek gingen. Ook van Gina hebben we nieuwe foto's gemaakt. Die staan inmiddels op haar eigen pagina. Hieronder een selectie van de overige foto's:

Cassio apporteerde dolgraag even een dummietje voor ons. Ondanks zijn vele jachten haalt hij zijn neus niet op voor zo'n canavs ding

Hier smelt je toch voor!

 

 

 

 

 

 

Ook wilde hij wel even netjes staan, maar zijn vacht is helaas op dit moment -door de jacht- niet in optimale showconditie. Vandaar dat we deze foto niet op de puppypagina hebben gezet. We proberen nog wel een keer een betere standfoto te maken van hem.

Cassio (rechts) met zijn zoon Iago.

Iago, 13 maanden jong en een hele lieve jongen.

12 maart 2011 Vandaag hebben Danny, Serge en ik een bezoekje gebracht aan de toekomstige partner van Gina. Wij waren het er alledrie over eens: dit is 'm! Een heerlijke hond die direct contact met je maakt. Omdat hij al aardig wat nestjes heeft en vrouwelijk hondenbezoek associeert met dekken, was hij in het begin erg "in love" met Gina. Desondanks apporteerde hij graag even een dummietje en wilde hij evengoed nog steeds dolgraag met ons knuffelen. Ja, ik ben zeker voor hem gevallen! Naast Cassio heeft de eigenaar ook zelf een zoon van hem en ook hij is ontzettend lief en maakt makkelijk contact.

Gina & Cassio

Cassio op de clubmatch in 2009

 

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.

 

info@jackanapes.nl