Dagboek Penny x Vinter, zomer 2018

 

23 juni 2018 Penny is nu zo'n 5 weekjes drachtig. Je ziet nog niet zo heel veel hoor, dat komt allemaal nog. Alleen van bovenaf kun je zien dat haar middeltje verdwijnt.

18 juni 2018 Vandaag D-day, de dag van de echo! Zo spannend! Veel tekenen dat ze drachtig zou kunnen zijn, maar ja, ik wil het altijd met eigen ogen zien voor ik begin te juichen. De eerste aanraking van het echo-apparaat op de buik gaf direct al puppies te zien! Penny is drachtig en als alles goed blijft gaan, mogen we best een flink nestje verwelkomen.

31 mei 2018 Over twee dagen is het alweer twee weken sinds de eerste dekking. Vanaf de laatste dekking begon Penny ineens goed te eten. Ze is altijd een beetje een tuttebel met eten, maar nu gaat gewoon elke bak leeg en staat ze echt te wachten of Joris misschien nog wat over laat! Ik weet niet wat me overkomt Zou het een goed teken zijn????? Ik hoop het zo! Verder is ze gewoon normaal, buiten aan het racen, binnen aan het spelen en knuffelen en slapen, liefst bovenop je

21 mei 2018 Penny en Vinter hadden een derde en laatste date (weer net als de eerste keer zo'n 16 minuutjes). Omdat het dit keer overdag gebeurde en ook nog in het licht klaar was, konden er nu ook een paar foto's van het "bruidspaar" worden gemaakt:

20 mei 2018 Ook vanavond is er een goede dekking geweest. Morgen een laatste date tussen Penny en Vinter en dan is het vier weken geduld hebben tot aan de echo om te zien of de dekkingen geslaagd zijn. Ze maakten het wel erg bont dit keer, maar liefst 1 uur en 4 minuten gekoppeld!!! Helaas was het daarna dus donker, dus nog geen fotootjes van de twee samen, behalve dan dť foto

19 mei 2018 Een hele lange dag, maar ook een geslaagde dag! De workingtest is gelukt EN de eerste dekking is een feit! Zo'n 16 minuutjes gekoppeld.

18 mei 2018 Vanmorgen zijn we weer progesteron wezen prikken en de waarde is dusdanig (6,6), dat we morgen voor een eerste keer naar Vinter gaan afreizen!

Penny weet het wel te plannen hoor... Vandaag hadden we dolgraag meegedaan aan de workingtest, maar dat kon niet, ze werd immers loops. En morgen heb ik met Joris een workingtest. Daar gaan we wel eerst heen en dan na afloop thuis Joris omruilen voor Penny en door naar Lelystad waar Vinter woont. Nu maar hopen dat Joris zijn koppie er een beetje bij kan houden

Ben benieuwd of het morgen al lukt met Penny en Vinter.

17 mei 2018 Joris begint Penny steeds interessanter te vinden! Morgen weten we meer na de progesterontest.

15 mei 2018 Progesteron nog steeds laag: 1,63. Vrijdag weer prikken.

11 mei 2018 Omdat ik een druk weekend op de planning heb staan en omdat Joor al iets meer geinteresseerd is dan anders, laten we voor de zekerheid vandaag al progesteron prikken. Gelukkig nog niks aan de hand (0,21)!

8 mei 2018 Een maand eerder dan gedacht vond Penny het nodig om loops te worden! Helaas nu dus nog geen workingtest in de B1 voor ons.... Maar wel veel zin in puppies!

7 mei 2018 Penny draagt geen geel. Maakt voor dit nest niks uit, maar mocht ik in de toekomst nogmaals met Penny willen fokken, dan zou ik dus eventueel ook een geeldragende reu kunnen gebruiken.

24 april 2018 Toch besloten om Penny nog op geel te laten testen. Vinter draagt GEEN geel, dus er zullen sowieso geen blonde pups geboren worden. Maar ineens was ik toch erg benieuwd of Penny het nou wel of niet draagt. Haar moeder draagt het, dus het zou kunnen dat Pen het ook draagt. Is verder niet belangrijk, maar gewoon leuk om te weten.

8 april 2018 Nee, er gaat nog niks gebeuren, maar heb gewoon zo'n zin in dit nestje Ben de afgelopen weken actief geweest (en nog steeds) met het bijwerken van mijn lijstje met potentiŽle pupmensen. Zo zijn er een paar afgevallen, die toch elders al voorzien waren of waarbij onvoldoende klik was en zo zijn er ook weer wat nieuwe bijgekomen. Vind het bij dit nest vooral heel erg leuk dat ik drie mensen op mijn lijstje heb staan, die al eerder een pup van mij hadden/hebben. Hoop dat ik ze dit keer ook weer blij mag maken!

Penny heeft nog een aantal dingen op de planning staan voordat ze loops mag worden Zo hebben we eind april onze derde en laatste diplomadag van dit jaar. Het zou leuk zijn als ze een tweede B kon halen, maar geen ramp als het niet lukt. Heb vooral deze dag ook weer voor de ervaring ingeschreven. De B is al binnen, dus ons diploma-doel dit jaar is al bereikt. Daarna gaan we in de eerste week van mei op trainingsweek in Frankrijk. Joris en Penny mogen beide mee. Ik hoop op veel mooie leermomentjes voor mijn twee jonkies! Op 18 mei mag ze dan al het geleerde in de praktijk gaan brengen op haar eerste workingtest in de B1. Nog wat vroeg eigenlijk, maar ja, de volgende mogelijkheid is dan pas weer in november en het is altijd afwachten hoe een teef herstelt van een nestje. Verder staan er tussendoor nog wat kennismakingen gepland. Zin in, maar toch ook wel weer spannend. Wat zullen ze van onze Penny vinden????

 

 

 

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.