Nieuws 2013

 

 

 

   

 

Onze kerst- en nieuwjaarskaart dit jaar:

25 december 2013 Eerste kerstdag, het einde van 2013 nadert. Wat kan ik zeggen over het afgelopen jaar? Een jaar geleden was mijn moeder er zo ontzettend slecht aan toe, dat ze eigenlijk de hele dag op bed lag. Maar de hoop op genezing bestond toen nog wel bij de artsen en dus ook bij ons. Nu een jaar later is mijn moeder beter op de been dan toen, maar de hoop op genezing is voorbij.... Na meerdere zware chemokuren, een heftige operatie en wederom chemokuren is gebleken dat de kanker niet te genezen is en daarbij ook nog eens zeer agressief is. Op 4 november werd er gesproken over een levensverwachting van 2 tot 8 maanden..... Dat kwam hard aan... Bij het Erasmus Ziekenhuis is mijn moeder nu gestart met een trial in de hoop nog wat langer van het leven te kunnen genieten. Wat een vechtlust heeft die mam van mij! Wat een enorme bewondering heb ik voor haar, voor altijd mijn voorbeeld...

Wat een ongelooflijk zwaar jaar hebben mijn ouders en wij achter de rug, maar ik had het niet willen missen, voor geen goud!

Op hondengebied ging het met ups en downs. Nadat we vorig jaar Nikki en Yonas verloren, overleed dit jaar ons Phoebsje. In 9 maanden tijd drie honden verliezen is niet niks. Maar zowel Yonas als Phoebe haalden de zeer respectabele leeftijd van 12 jaar en 9 maanden. Mooie momenten met de honden: in mei werd Fenna 10 jaar en in juli mocht ook ons Froupje haar 10de verjaardag vieren. Vooral Freya's feestje was bijzonder, gezien haar lichamelijke gesteldheid. Abby kwam op 24 december 2012 bij Mark en mij wonen en ik ben met haar gaan trainen. Het was een zoektocht en dat is het soms nog steeds, maar we leren elkaar steeds beter begrijpen. Mooie resultaten: Fenna een workingtest B1-certificaat met haar bijna 10,5 jaar! Abby een eerste prijs in een B1-workingtest, daarna een KNJV A-diploma met een derde prijs en een workingtest A-certificaat met een zesde plaats! Holly haalt drie MAP A-diploma's en ook weer een workingtest A-certificaat! Hera hobbelt nog steeds lekker mee met alle wandelingen en traint nog met veel enthousiasme. Jasper geniet zoals altijd nog met volle teugen van het leven in zijn meidenroedel. De training met Lizzy is dit jaar wat op de achtergrond terecht gekomen. Liz is een kopietje van haar mam wat gevoeligheid betreft en ik had het dit jaar al moeilijk zat qua trainen met één gevoelshond Liz blijft gewoon mijn knuffelkontje, mijn liefje, mijn schoothond en komt echt niets te kort, maar fanatiek trainen zat er gewoon even niet meer in.

In 2014 hopen we in januari de 5de verjaardag van Lizzy en de 9de verjaardag van Hera te mogen vieren. In februari de 8ste verjaardag van Holly en de 10de verjaardag van Jasper. Hopelijk in mei de 7de verjaardag van Abby en de 11de verjaardag van Fenna. Op 15 juli 2014 zou Freya 11 jaar worden, maar zover vooruit kijk ik niet meer met Frou. Elke dag is nu een cadeautje. Qua trainen/wedstrijden gaan we gewoon door zoals in 2013. Hopelijk nog een wt'tje met Fenna. Hopelijk wat mooie A-wt's en een tweede KNJV-A met Abby en hopelijk dan dus ook de MAP's met Abby en Holly saampjes. En Holly en Abby mogen beide meedoen aan de BKB van de FRC in maart! Voor mijn pap zijn we op zoek gegaan naar opvolging voor Hera en Fenna en we denken de juiste combinatie gevonden te hebben. De teef kan elk moment loops worden, dus "fingers crossed" voor een leuk teefje voor mijn pap! Ik zal de eerste tijd de training op mij gaan nemen. Uiteraard ben ik ook voor mijzelf aan het rondkijken voor een nieuw hondje. Voorlopig hebben we in onze roedel nog geen ruimte voor een nieuwe pup, met vijf is echt het maximum wel bereikt. Maar kijken en dromen mag. Hailey van René en Mariska is misschien wel de geschikte kandidaat. Inmiddels volledig gecheckt en in orde bevonden qua gezondheidsonderzoeken. Qua karakter en werkaanleg had ze mij allang voor zich gewonnen! Wie weet mag zij in de toekomst (2015?) pupjes krijgen en zit er dan wat voor mij bij. Maar Hailey is nu nog heel jong, dus we wachten gewoon rustig af. Haar werkcarrière moet nog volledig van start gaan en daar mag ze alle tijd voor nemen. Het talent is in ieder geval aanwezig.

Ja en dan natuurlijk nog Sky. Inmiddels alweer ruim 2,5 jaar. Gedraagt zich soms nog als een pup, inclusief de onschuldige onbevangenheid naar andere honden toe. Een reu met een heerlijk karakter!! Ik heb hem wat minder geshowd dan de bedoeling was, maar hij heeft lichamelijk gewoon nog wat meer tijd nodig. Hij heeft dit jaar wel de Retrievertest met succes afgelegd en staat dus nu ook op de dekreuenlijst van de FRC. Als je een reu zoekt met een prachtig hoofd, een goede gezondheid en met het karakter zoals je een Flatcoatreu het liefste ziet, dan is Sky zeker een goede keus. Hij heeft naast de verplichte gezondheidsonderzoeken ook het ED-onderzoek en de gonioscopie gehad. Alles is op zijn eigen pagina terug te vinden. Begin 2014 gaan we ook nog zijn kleurvererving onderzoeken. Hij zou namelijk zomaar eens lever kunnen dragen Wordt vervolgd...

21 december 2013 Henny's Jachtdag, een geweldig initiatief van de trainingsvrienden van Henny Hertsenberg om nog eenmaal al zijn hondenvrienden samen te krijgen in "zijn" Oldenzaal. Een prachtige, maar zeer emotionele dag, waar pap en ik bij aanwezig mochten zijn. Ook Fenna en Holly waren mee. Mijn moeder was er ook graag bijgeweest, maar een hele dag op stap twee dagen na een chemo is jammergenoeg niet te doen... In een zeer gemoedelijke sfeer liepen zo'n 70 honden ter ere van Henny een "wedstrijd" in het prachtige Oldenzaal. Henny en Corrie, het was bijzonder! Ik hoop dat jullie nog wat mooie genietmomenten tegemoet gaan. Heel veel sterkte de komende tijd!

15 december 2013 Het was vroeg vanmorgen! Voor de Winner show in Amsterdam nog even een lekkere wandeling met de honden maken.

14 december 2013 Mark en ik hebben een nieuwe bank. Hangen op de rugleuning is er nu niet meer bij voor de hondjes, maar ik geloof dat ze het zo ook wel lekker vinden

9 december 2013 Update mam: Tijd voor een update, maar voor ik die ga plaatsen wil ik iedereen bedanken voor de lieve, hartverwarmende reacties die ik elke keer weer krijg. Inmiddels een aantal onderzoeken achter de rug, oa. bloed, urine, hart, scan. Als de uitslagen gunstig zijn, kan ik as. donderdag al starten met een studie. Dit houdt in: wekelijks chemo gecombineerd met tabletten. Om het toedienen van de chemo makkelijker te maken, krijg ik woensdag een kastje geïmplanteerd. Elke week voordat ik een nieuwe kuur krijg, wordt bekeken of ik het aan kan en na een aantal weken wordt gekeken wat het effect op de tumor is. Of ik het lichamelijk aankan is de grote vraag, maar als ik het niet probeer, zullen we het ook nooit weten.

7 december 2013 Freya, ons kale wijfie Ik denk dat ik al bijna een jaar roep dat ze vast niet lang meer bij ons is, maar Frou bewijst keer op keer een taaie te zijn. Volgende week is ze 10 jaar en 5 maandjes en zoals op de foto te zien is, geniet ze nog met volle teugen. Volledig ontspannen in diepe rust. Het tempo ligt wat lager, maar dat mag in haar geval.

3 december 2013 Mariska en ik trainen tegenwoordig op de dinsdagochtend met Holly, Luna en Hailey bij Jaap Dansen. Zo ook vanmorgen. Lekker getraind! Eerst met Luna en Holly. Daarna was Hailey aan de beurt. Ze gingen alledrie heel goed!

Mariska en Hailey

22 november 2013 Blij met onze nieuwe hondenverlichting

16 november 2013 Paddenstoelen kijken in het Ackerdijkse Bos. Best bijzonder eigenlijk, terwijl ik ze normaalgesproken zo voorbij loop.

14 november 2013 Onvoorstelbaar. Gisteren was het gewoon alweer een jaar geleden dat onze Yonas is ingeslapen. Het voelt nog als gister dat we om de haverklap met Yonas naar buiten raceten, omdat hij zijn plas niet meer goed kon ophouden. Het voelt nog als gister dat ik zijn gehijg achter mij hoorde als hij vrolijk om aandacht kwam vragen. Het voelt nog als gister dat hij kwispelend stond te vragen om alsjeblieft nog een keertje een dummy te mogen halen. Het voelt nog als gister dat ik met de tranen in mijn ogen naar hem keek als hij weer een aanval kreeg. Het voelt nog als gister dat hij me aankeek met die blik "het is goed zo, je mag me nu laten gaan..."

Onvoorstelbaar, een jaar en een dag geleden alweer.....

13 november 2013 Kwart over 5, Ackerdijkse bos. We stoppen maar met de training. Vroeg donker, maar wat een prachtige lucht!

10 november 2013 Lekker wandelen in een door regenwater ondergelopen Broekpolder. We hebben gelukkig goede laarzen en de hondjes vinden het helemaal geweldig natuurlijk

6 november 2013 Update mam: Bedankt voor al jullie lieve berichtjes. Ik werd net opgebeld door mijn oncoloog. Hij verwijst mij door naar het Erasmus MC. Daar zouden nog mogelijkheden zijn.

5 november 2013 Update mam, slecht nieuws: Gisteren kregen we de uitslag van de scan die vorige week donderdag gemaakt is. De uitslag was onverwacht slecht. Onverwacht, omdat ik me juist de afgelopen weken zo goed voelde. Zo goed dat we zelfs van 27 tot 30 oktober op familiebezoek in Italië zijn geweest. We vlogen van Rotterdam Airport naar Rome, reden met een huurauto naar een klein dorpje aan de Adriatische kust, waar de broer van mijn m...oeder woont met zijn Italiaanse vrouw, kinderen en kleinkinderen. We hebben daar heerlijke dagen gehad. Genoten van prachtig weer en heerlijk Italiaans eten. We zagen dan ook de uitslag van de scan met vertrouwen tegemoet. Op de scan was echter te zien dat, ondanks de chemo, de tumor was gegroeid. Het heeft dus geen zin meer om met de chemo verder te gaan. Morgen hoor ik of er ergens nog een trial met een experimenteel medicijn is waar ik aan mee kan doen.

3 november 2013 Vandaag workingtest in Oldenzaal. Pap met Fenna in de B1 en ik met Abby en Holly in de A. Die Fenna op haar allereerste workingtest met haar 10 jaar en 5 maanden heeft gewoon haar B1-certificaat gehaald met 81 punten!!! Super hondje!! In de A was het veel, heel veel sturen en daar werd Holly een beetje onzeker van. Onze laatste proef was dan eindelijk een sleepje en een markeertje en dat vond ze leuk en ze was weer helemaal happy! Even spannend of we het gehaald hadden en ja, met 71 pnt toch weer een workingtest A-certificaat gehaald. Knap Bolleke! En dan die Abs! Haar debuut in de A. Ze had er duidelijk zin in en haalde haar eerste workingtest A-certificaat met 86 punten!!! Super wijfie toch?! Trots op onze drie!

31 oktober 2013 Voor wie denkt dat Flatcoats alleen maar druk doen en de hele dag actief zijn, hier even wat fotootjes om te laten zien dat ze eigenlijk hele luie donders zijn!

29 oktober 2013 Lekker in de regen gewandeld met onze zes en Luna en Hailey.

25 oktober 2013 Even aan de wandel met pap en de bruni's.

Holly, Fenna, Jasper, Abby, Hera en Lizzy

21 oktober 2013 De allerlaatste training van Holly en mij bij Sander de Graaf. Voor mij een emotioneel afscheid. Holly en ik hebben zo veel meegemaakt tijdens deze trainingen.  Toen we bij Sander kwamen zat Holly qua training op de goede weg, maar op proeven liet ze het qua dirigeren afweten. De moeilijke opgave voor Sander om het proevenprobleem bij Holly in de training op te lossen. En het is hem gelukt! Holly heeft inmiddels bewezen dat ze een echt tophondje kan zijn. Het laatste jaar was voor gevoelshondje Holly uiteraard weer heel zwaar en dat zag je dan ook in onze resultaten terug. Maar het eind van het seizoen, gingen we er saampjes weer voor en hebben we een paar mooie MAP-A diploma's aan Holly's carrière-lijstje mogen toevoegen. Sander bedankt!!! Zonder jou was ons dit nooit gelukt!

Anita bedankt voor de foto's!

19 oktober 2013 Vandaag de MAP in Heerle. Na Holly's stoute bui van maandag in Vlietland, was ik heel benieuwd hoe het vandaag zou gaan. Ik kijk terug op een super leuke dag. Jammergenoeg ging het op onze eerste proef mis. Bij A1 moest je de hond dirigeren naar het beginpunt van een sleep. Dat deed Holly heel mooi. Als de hond een meter of 30 op de sleep zat, klonk er een afleidingsschot waar geen apport bij viel. Holly bleef staan, zag het geweer en sjeesde er naar toe. Bleef daar wat zoeken en toen was het einde oefening "Haalt u de hond maar terug." Okee, ik floot. Holly kwam niet. Ik floot, maar geen reactie. Dan klonk door de portofoon "hond loopt de sleep, dus ze zal zo wel terugkomen." Oeps, toch wel stout... Maar gaaf toch dat Holly eindelijk ballen heeft! Rest van de proeven heeft ze mooi gedaan. B1 90, B2 100, B4 90, B5 100 en A2 70 pnt. Ondanks A1 ben ik toch weer megatrots op Bolleke!

14 oktober 2013 De MAP in Vlietland. En zo kan het gebeuren dat je er op een lullig B-proefje uitgaat....... Holly was te veel met het riet bezig en vond de kraai verderop in de dekking niet. Jammer, maar helaas. Op een andere B-proef sprong ze in en op weer een andere B-proef bleef ze de waterkant uitzoeken ipv het land op te trekken. Duidelijk onze dag niet...

Ook nog een updateje van mam: Vandaag weer voor controle. Mooie uitslag, ik reageer goed op de chemo. Morgen en volgende week dinsdag krijg ik weer een kuur en met de prednison mag ik naar 30 mg per dag. We gaan er weer voor!

13 oktober 2013 Eindelijk weer aan mijn site gewerkt! Duizend maal excuus voor het zo slecht bijhouden van mijn site. Mijn hoofd stond er even niet zo naar. Hieronder vanaf 23 juli tot nu een flinke update. Het mooiste nieuws op hondengebied is in ieder geval wel dat Holly inmiddels de trotse bezitter is van drie MAP A-diploma's!!!!! Ik ben echt zo ongelooflijk trots op mijn Bolleke! Have fun met het bijlezen

Zomaar even een plaatje van het zwarte deel van onze roedel: Lizzy, Holly, Freya, Jasper en Abby

12 oktober 2013 Holly haalde vandaag in Krimpen haar derde MAP A-diploma! Knappe Bol! Het ging lekker! Holly was wederom happy. Bij onze laatste B proef raakte ze eventjes de kluts kwijt toen ze dacht op de eend af te zwemmen, maar dat bleek een stok te zijn. Ze zag de eend toen niet 1-2-3. Eventjes moeten handelen dus daar. Eindresultaat: een MAP A-diploma met 495 pnt. Weer super trots op mijn Bolleke! Het was een mooie dag met gezellige mensen en goed weer!

10 oktober 2013 Gister was de begrafenis van opa. Het was mooi, voelde goed en opa ligt nu in het familiegraf bij oma en bij hun jong overleden zoontje. Na de begrafenis zijn we met de familie gaan eten bij een Chinees in Zaandam. Het was heerlijk en gezellig. Een mooie afsluiting van een emotionele dag. Omdat we de hele dag weg waren, hadden we de honden mee in de auto. Ze zijn dat gelukkig goed gewend. Tussen de begrafenis en het eten door hebben we de hondjes langs een kanaal uitgelaten. Freya mocht als enige los en had het toch zo naar haar zin. Lekker door de waterkantjes ploeteren en genieten. Ook al weten we dat ze al een tijdje op haar laatste benen loopt, dit zijn van die momentjes dat we zeker weten dat Frou nog niet klaar is met haar leven. Lekker wijfie! Op de foto Mark met ons vijftal aan het eind van ons wandelingetje in Zaandam.

6 oktober 2013 Vanmorgen heerlijk naar Hoek van Holland geweest. Je mag er weer lekker met de honden wandelen! Het was echt genieten, breed strand en rustig zeetje. Wel heel druk met honden. Ik heb altijd graag het strand voor ons alleen Nu op weg naar Heiloo om opa's appartement verder leeg te halen.

Abby, Holly, Jasper en Lizzy

5 oktober 2013 Vandaag is mijn opa overleden...... Over 3 weken zou hij 96 worden. Tot augustus heeft hij nog zelfstandig gewoond, de laatste maanden waren moeilijk.

Opa met achterkleinzoon Daco

28 september/29 september 2013 Zaterdag de KNJV-proef met Abby. Ze ging de hele dag lekker. We haalden weer een B (78pnt) en mochten dus weer dirigeren. Abby liep goed, nam mijn richtingen goed aan. Ik was tevreden, de keurmeesters niet. Toen ze even twee maal iets langer doorliep na de fluit, moest ik haar terughalen. Jammer.
Zondag de MAP met Holly. Ook Holly ging lekker. De eerste A-proef ging super. Alles in goede volgorde ...binnen. Ook de B-proeven in de ochtend gingen goed. Bij de middag A-proef heb ik er voor gekozen om Holly de verleiding gelijk te laten halen en haar daarna pas op de sleep te zetten. Volgens de keurmeester een pittige sleep! Holly haalde ook hier alles binnen!
De eerste middag B-proef ging ook goed. De laatste proef werd even heeeeeeel spannend. De fazant leek te lastig te liggen, maar kwam nog net op tijd binnen. Holly haalde hiermee haar tweede MAP A!!! We moesten hierna jammergenoeg weg, dus ik weet nog niet hoeveel punten we hebben gehaald, maar dat maakt ook niet uit.

27 september 2013 Dit weekend is weer het KNJV-weekend van de Flatcoats. Abby doet mee aan de KNJV-proef en Holly doet mee aan de MAP. Vorig jaar won Holly de Darenth wisselbeker voor Beste Flatcoat op de KNJV-proef. Ineens bedacht ik me dat ik die beker dit weekend dus weer moet inleveren en volgens mij had ik nog geen foto van Holly met de beker gemaakt. Dus vanmiddag even snel zilverpoets gekocht en Holly MET beker op de gevoelige plaat vastgelegd.

23 september 2013 Vandaag zijn de Jackanape's Miracle-pups (Cassio x Gina) alweer twee jaar! Van harte gefeliciteerd Ziva, Fendi, Dobber, Milord, Joey en Joep!!

Jarige Fendi       Jarige Dobber

22 september 2013 Toen ik gister aan het thuisfront vertelde dat Holly het laatste apport binnen had en dat de MAP A een feit was, kreeg ik van Mark de volgende foto toegestuurd. Zo lief, Lizzy feliciteert haar mama

21 september 2013 MAP in Biddinghuizen. Yesssssssssssssss! Holly en ik hebben onze MAP A! Jeetje, wat ben ik ongelooflijk trots op mijn Bolleke!!!! Ook Marian en Fee hebben hem! Superdesuper!!!

Knappe Fee en Holly!  

Blijdschap na de laatste proef

17 september 2013 Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van iemand of ze een foto van mij mochten gebruiken voor bij een artikel in Elsevier Juist. Een beetje achterdochtig, gezien alle anti-jacht-campagnes, vroeg ik waar het artikel over zou gaan. Het betrof een culinair artikel en als ik wilde mocht ik alles lezen van te voren. Dit is het eindresultaat. Mijn Freyaatje (met eend op jacht in België) staat in de Elsevier. Lachen hè! Wel jammer dat ze plots een Labrador blijkt te zijn volgens het foto-bijschrift 

Ook weer een korte update van mam: Vandaag controle. De waarden in het bloed die naar beneden moeten, zijn aan het dalen. Verder alles goed behalve de concentratie thrombocyten, nog iets te laag. De chemo werkt dus! Volgende week dinsdag weer bloed prikken en zo mogelijk chemo. Een week later weer en op 14 oktober controle.

16 september 2013 Vandaag met Holly naar de MAP in Lewedorp. Onze eerste A-MAP. De laatste trainingen gingen met Holly alleen maar weer bergafwaarts, dus afgesproken met mezelf dat we er een leuke dag van zouden maken zonder "moeilijk" te gaan doen. Dus als ze moeite zou hebben met een verleiding, dan mocht ze die gewoon eerst halen. Zou ze gedrukt raken, dan zou ik haar terug halen. Leek de proef mij van te voren te lastig, dan zouden we hem gewoon niet doen. Enzovoort. Kortom, Holly moest blij blijven! Die missie is geslaagd! Van te voren was ik nog bang, dat we met zes nullen naar huis zouden gaan. Maar mijn Bolleke miste de hele dag maar één apport! Verder heeft ze vrij en vrolijk gewerkt en weer het één en ander overwonnen. Zo trots op haar! De volgende MAP gaan we weer met dezelfde houding doen: Holly moet er zin in hebben en houden. Wie weet halen we er eentje, dat zou een mooie afsluiting zijn van haar carrière.

13 september 2013 Vandaag KNJV proef in Bleiswijk. Abby haalde haar B, maar bij de dirigeer weer hetzelfde probleem als in Biddinghuizen en de tweede keer in Heerle... Geen zin, geen contact, geen lijn vooruit.... Pfffff, geloof dat Abs en ik er een beetje klaar mee zijn.

9 september 2013 De vorige training met Holly was ik weer voorzichtig positief, nu is al die hoop op verbetering weer weg, niet vertrekken, niet slepen, niks..... Mijn meisje kan mijn emotionele buien van het moment niet aan en klapt helemaal dicht...

Update van mijn mam: "Tijd voor een update. Op 29 augustus kreeg ik mijn eerste palliatieve chemokuur. Duur: 1 uur. Ik dacht wat kan mij gebeuren, ik ben kuren van 6 uur gewend. Vrijdag ging het goed, maar zaterdagmorgen had ik verhoging en zaterdagnacht lag ik te klappertanden van de koorts. Zondag weer weg, maar zondagnacht weer in alle hevigheid te rillen. In overleg met ziekenhuis maandagmorgen er naar toe. Longfoto, hartfilmpje, bloed, urine en ontlasting op kweek. Besloten werd me op isoleer te leggen, ik zou besmettelijk kunnen zijn voor andere patienten. Ik kreeg een infuus met antibiotica en dat hielp. Woensdag mocht ik van isoleer af en naar zaal. Er zat een bacterie in mijn bloed, maar niet besmettelijk. Doorgaan met AB en donderdag was ik zo goed dat ik mijn 2e chemokuur mocht. Donderdagnamiddag mocht ik naar huis. Spannend hoe ik zou reageren. Heel goed gegaan. De AB heeft zijn werk gedaan. Alleen maar moe en geen koorts. De 17e moet ik voor controle."

8 september 2013 Bramen plukken in het Ackerdijkse bos. Jammie! En dit is dan wat mijn moeder er van kan maken: bramenclafoutis. Lekker joh!

5 september 2013 Kijkend in Holly's lieve pretoogjes lijkt de tijd even stil te staan en lijkt de wereld heel even gewoon perfect

2 september 2013 KNJV-proef Vlietlanden. Resultaat: een KNJV-B, Abby ging best aardig op de dirigeerproef, maar net niet goed genoeg..

1 september 2013 Ik weet wel, dummies maken deel uit van een zeer serieus iets: het werken met de hond. Maar een beetje gek mogen we er toch best mee doen?

28 augustus 2013 Verjaardagsfeestje mam en Marguerite. Met de trainingsgroep lekker gewandeld en daarna door naar Marguerite haar nieuwe huisje waar mijn ouders al waren gearriveerd. Gezellig!

   

26 augustus 2013 Vandaag eindelijk weer training gehad met Holly bij Sander. Zoals al eerder hier geschreven is mijn Holly een zeer gevoelig hondje. En met alles wat er het afgelopen jaar speelt en met al mijn emoties, ging haar werken daarom met ups en vooral downs.... In juli bereikten wij saampjes een beetje een dieptepunt en heb ik het trainen met haar maar even gelaten voor wat het was. Na een aantal weken zelf voorzichtig aan weer begonnen en vandaag op training liet ze weer mooi werk zien. We zijn er nog niet, maar ik heb weer iets meer vertrouwen voor de MAP's. Wel besloten dat dit Holly's laatste "echte" seizoen zal zijn. Misschien volgend jaar nog wel een wt'tje. De tijd die ons te wachten staat, zal niet makkelijk zijn en dan is het beter voor mij en Holly om gewoon lekker de ontspanning op te zoeken en geen hoge eisen meer aan ons als combi te stellen.

25 augustus 2013 Show Rotterdam met de zussen Fendi en Ziva (Miracle-nest). De zussen stonden samen in de tussenklassen in Rotterdam vandaag. Ik showde Fen en Danny showde Ziva. De dames kregen beide een uitmuntend, Ziva met een 2e plaats en Fendi met een 3e plaats!

24 augustus 2013 Vanavond een bijzondere avond. Met familie vierden wij de verjaardag van mijn mam (28 augustus echt jarig). Ook onze ooms en tantes waren aanwezig. Het was genieten! Aan het eind kwamen toch even de traantjes vanwege het besef dat dit de laatste verjaardag zal zijn.....

21 augustus 2013 Concert van System of a Down. In één woord: GEWELDIG!!

20 augustus 2013 Vandaag een pracht van een bos gekregen om ons een hart onder de riem te steken! Dank jullie wel, zo lief!

18 augustus 2013 Vandaag certificaatdag FRC in Heerle. De afgelopen week verliep wat anders dan gepland, dus niet meer getraind. En ik ben er nu achter dat ik dat dus beter wel kan doen. Abby haalde een mooie B met 78 pnt, dus op naar het dirigeren. Direct bij aankomst bij het inzetpunt ging haar kop naar links, naar de valplek van de markeers.... Ze was stout, nam mijn lijn niet echt aan en ging even checken of er geen dummies meer lagen daar. Toen het contact er weer was en ik haar van de plek af had, keek ze heel gebiologeerd naar het publiek en niet naar mij. Ik snapte het niet.... (Nu wel, ik hoorde later dat degene voor mij besloot om alvast door te lopen naar de sleeplocatie en ogenhondje Abby verwachtte ongetwijfeld dat hij wat ging gooien....) Okee, even gewacht en toen ze keek heb ik haar weer doorgestuurd, ze ging en ik hoorde van achter "haal de hond maar terug". Dat het onvoldoende was was duidelijk, maar het moment van terugroepen vond ik heel apart.... Afijn, Abs luisterde gewoon niet, heeft op dit moment dus echt nog dirigeertraining op regelmatige basis nodig.

Super trots op Maris en Luna (Lucky-nest), die bijna de duif hadden! Luna kreeg jammergenoeg net geen verwaaiing. Natuurlijk ook trots op Petra en Ziva (Miracle-nest) die met 47 pnt eerste werd in de C! Broertje Milord uit België haalde vandaag met Myriam een eerste C, super! Koos en Max uit de woensdagpuppengroep (net als Ziva) haalden een mooi C-certificaat, de knapperds! Lin uit de maandaggroep mocht de tweede prijs in de B mee naar huis nemen! En Indy (woensdagmiddaggroep) stond dit jaar voor het eerst op het dirigeerveld, helemaal top!

14 augustus 2013 Vandaag heel slecht nieuws gekregen.... De kanker is in alle hevigheid teruggekomen.... Ze gaan nu bekijken wat er nog mogelijk is....

13 augustus 2013 Ik wil echt niet zeuren, maar ik vind het toch zo verrot moeilijk.... Dan weer hoop, omdat er vooruitgang is en dan weer angst, omdat het plots weer heel slecht gaat. Tot anderhalve week geleden ging het goed met mam. Voorzichtig probeer je dan weer vooruit te kijken, plannetjes te maken. En dan ineens is alles weer anders. Vandaag was de controle bij de neuroloog. Het gaat slecht momenteel en dat zien zij ook. Mam moet blijven in het ziekenhuis...

10 augustus 2013 KNJV-proef Biddinghuizen met Abby. Resultaat: een KNJV-B. Op de dirigeerproef zat er geen fut meer in...

4 augustus 2013 Heerlijk dagje weer. Vanmorgen een inhaalles gehad bij Saskia. Dit keer ervoor gekozen om Holly mee te nemen i.p.v. Abby. Bol en ik hadden behoefte aan een B-training. Lekker over waters gedaan en markeertje met eend. Holly begon wat aarzelend, maar ze ging steeds beter. Blij mee! Vanmiddag met Mark, mijn ouders en de hondjes heerlijk in het Lage Bergsche Bos gewandeld en daarna gegeten bij 't Hoekse Hout. Genieten!

3 augustus 2013 Mark en ik hadden een bbq bij vrienden. En omdat ik eigenlijk bijna nooit zelf op de foto sta en ook al bijna nooit samen met Mark, voor deze ene keer dan deze foto Ook Jasper was gezellig mee, onze brave op-visite-hond!

30 juli 2013 Heerlijk dagje achter de rug. Lekker getraind met Danny en Mariska. Danny had Fendi en Gina mee. Maris had Hailey en Luna mee en ik had Liz, Bol en Abs meegenomen. Over water, lijntjes, verleiding en sleep. Alles ging lekker. Gina, Holly en Abby hebben echt een super sleep gelopen! Kicken! Voor de andere meiden hebben we een ander sleepje getrokken. En ook dat ging goed! Allemaal hebben ze goed gewerkt. Ja, echt een lekkere training! Kleine Hailey heeft weer laten zien dat ze barst van het talent. Gaaf ook om eindelijk Fendi aan het werk te zien. Ook een super hondje! Danny en Maris bedankt voor deze middag!

26 juli 2013 Lekker na de training (in de volle zon) de schaduw in om te genieten van appeltaart met slagroom. Mam heeft hem gebakken om Abby's A diploma te vieren! Mam, hij is weer heerlijk!

25 juli 2013 Fenna's vacht kun je echt elke maand onder handen nemen. Vlak voor de clubmatch is ze nog geplukt en geknipt, maar nu is het alweer hoog tijd! Ach, je hebt tenminste wel enorm veel eer van je werk

23 juli 2013 Sinds donderdag had Holly last van haar linkeroog. Als Bol uit het water komt, racet ze altijd over het gras om een flinke sliding op haar zij te maken. Tja, beetje gek is ze wel, maar meestal gaat het goed. Haar oog was dit keer dus knalrood. Eerst een check op graszaadjes, daarna een check op beschadigingen. Zo op het eerste gezicht niks te vinden. Toch even het oog uitspoelen en geprobeerd ook onder het derde ooglid te spoelen. Na het weekend was het oog -ondanks zalven- nog steeds geïrriteerd en inmiddels was toch ook een beschadiging te zien. Dus vandaag voor de zekerheid even langs de dierenarts. Eerst even met de groene vloeistof checken op schade. Heel oppervlakkig was nog wat kleins te zien. Gelukkig niks groots meer dus. Maar ik wilde ook even een kijkje onder het derde ooglid, omdat die zaadjes me toch niet helemaal loslieten. Dus pincetje gepakt, een verdovend drupje in haar oog en ja hoor, toch een graszaadje. Nu die weg is, moet het weer helemaal goedkomen!

20 juli 2013 Vandaag deden Abby en ik weer mee in Heerle. Dit keer was daar de KNJV-proef van de LKN. Best spannend om op dezelfde locatie mee te doen, waar het drie weken geleden niet wilde lukken. Ook weer een goede test om te kijken of we inmiddels weer iets verder zijn. Het markeren lukte dit keer wel. En ook over water lukte, weliswaar de tweede keer inzetten, maar ik was super blij! Wat een opluchting. De B- en C-onderdelen waren allemaal voldoende afgerond en dus mochten we gaan dirigeren. Abby luisterde goed, had een beetje moeite om zich echt ver naar links -richting publiek- te laten sturen, maar luisterde prachtig naar de fluit en deed bijna elke keer wat ik van haar vroeg. En zo kwamen we ook bij de duif! Dus op naar de sleep. Weer dat rare water over.... Maar nu deed ze het zelfs gewoon in één keer. Heel even dirigeren aan de overkant om haar bij het beginpunt van de sleep te krijgen en weg was ze. Het was heel stil, dus heel spannend En daar kwam ze, met eend! Super trots op Abs, het hondje van mijn mams! Wat hebben we het laatste jaar een hoop emoties meegemaakt samen en wat zijn we gegroeid samen. Echt trots op haar!

Okee, het was nog steeds spannend, want je moet maar afwachten of de sleep voldoende is afgelegd. Ze namen flink de tijd tot de prijsuitreiking, maar uiteindelijk begon het. Ons eerste A-diploma is een feit! Abby haalde haar KNJV A-diploma met 90 punten en een 3de prijs!

19 juli 2013 Jasper langzaam op weg naar dromenland.

17 juli 2013 Fenna op training op de teruweg van een over water oefening. Van wie zou deze dummy toch zijn?

15 juli 2013 Freya, Froupje, ons Froufroutje, ze is vandaag 10 jaar! Een half jaar geleden niet gedacht dat we deze verjaardag zouden mogen vieren, maar Frou is een taaie! Haar koppie is zo sterk. Vroeger was ze mijn workaholic, wat een drive, wat een talentje! Ook gaf zij mij mijn eerste Jackanape's nest, waar ik haar eeuwig dankbaar voor zal zijn. Helaas kwam er een vroegtijdig einde aan haar werkcarrière door een blessure aan haar beide achterpootjes, een ware straf voor zo'n werkertje als Freya. Maar ze paste zich aan, met dezelfde flexibiliteit die zij gedurende haar hele leven heeft laten zien. En nu is ze al eeen tijdje ons bejaarde huishondje, waar we allemaal zo dol op zijn. Ondanks haar wat zwakke lichaampje heeft zij nooit het respect van de roedel verloren, zonder er ooit iets voor te hoeven doen. Een grande dame in mini-verpakking. Frou, elke dag die ons samen nog gegeven is, is een cadeautje!

13 juli 2013 Mijn vader deed met Fenna mee in Rilland aan de Jachthonden Oefentesten. Ze hebben beide een prachtige dag gehad! Fenna heeft hele mooie dingen laten zien. Er waren natuurlijk ook dingen die minder goed lukten, tja, dat kan je haar ook niet kwalijk nemen met haar 10 jaar en minimale training. Waar ze soms moeite mee heeft, is in één keer blind over water gaan (ze gaat wel, maar heeft wat overredingskracht nodig). Vind ik persoonlijk niet zo gek, maar de keurmeester adviseerde mijn vader om Fenna maar eens te gaan overtrekken... Ach ja, ook wel een compliment, hij zag dus duidelijk niet dat het om een 10-jarige ging Als laatste proef moest ze volgen en uitsturen. Deze keurmeester prees haar drive! Hij vond het prachtig dat ze op het end van zo'n lange en warme dag nog zo vol tempo vooruit ging! Kijk, da's leuk om te horen!

Zo jammer dat we Fenna niet van jongs af aan hebben, want wat een geweldig leuk hondje is het!

Een mooie puntenlijst!

11 juli 2013 Bij opa op bezoek. Jasper, Fenna en Hera mochten mee. Tussendoor heb ik met mijn ouders en de honden een heerlijke wandeling gemaakt door het bos van Heiloo. Een wandeling waar ik na het afgelopen jaar intens van kan genieten!

5 juli 2013 Samen naar de koeien kijken in het Lage Bergsche Bos.

3 juli 2013 Jasper ons schoothondje!

30 juni 2013 Vandaag deden Abby en ik en Maris en Luna mee met de diplomadag van de Goldens in Heerle. Abs en ik moeten duidelijk op zo'n dag nog wat aan elkaar wennen en niet alles lukte dus. Markeer was een 0, dat kan altijd eens gebeuren. Over water was ook een 0 en dat was voor mij wel een flinke teleurstelling, want op training gaat ze super over water. We mochten dus niet gaan dirigeren voor de A. Wel hadden we een C met 50 punten, dat dan weer wel Luna en Maris haalden wel de B en mochten gaan dirigeren. Ze kwam een heel eind op het moeilijke veld. Ze bereikte het zitpunt, stopte netjes op de fluit en mocht door. Helaas ging ze toen uit de hand, het hoge gras en de wind waren te veel verleiding. Evengoed super trots op hen beide! Heel goed gedaan, zo'n eerste keer.

27 juni 2013 De twee bruni's, de huidige roedel van mijn ouders.

Fenna en Hera

De drie meiden Holly, Abby en Lizzy gaan vaak mee naar mijn trainingen. Ze staan/zitten/liggen dan meestal braaf te wachten terwijl ik de cursisten vertel wat er moet gebueren. Marguerite maakte daar deze foto van.

26 juni 2013 Update mam. Mam is op controle geweest bij de neuroloog voor haar spieren en bij de gynaecoloog voor haar buik. De neuroloog gaf geen goed nieuws. De prednison moet tijdelijk weer omhoog en moet langzamer afgebouwd worden. De spieren laten nog niet het gewenste beeld zien. De gynaecoloog had goed nieuws. De echo van de buik liet niets vreemds zien, het is dus stabiel! In augustus weer bij de neuroloog terug en pas in september weer bij de gynaecoloog.

19 juni 2013 Yesssss, de Hollandse Nieuwe is er weer!  We hebben er allemaal van gesmuld!

16 juni 2013 Abby en ik hadden samen met Mariska en Luna een wokshop van Lenk en Willy in Zeewolde. Dit keer was het thema "Dirigeren (en sleep)". De meisjes hebben goed hun best gedaan en waren na afloop bekaf. Weer nuttige tips gekregen, vooral over het slepen van Abby. Die gaan we snel in de praktijk uitproberen. Ik heb echt genoten van Abby's dirigeerwerk! En die Luna, wat een lekker wijfie is dat toch. Zo haar moeder Holly, maar gewoon met meer ballen Abby is sinds de vorige workshop begin maart echt enorm gegroeid of eigenlijk zijn wij samen enorm gegroeid en daar ben ik super blij mee.

Op de foto's tweemaal Abs aan het wachten op de volgende oefening en de derde is een achterbak met uitgeputte Flatjes. Je ziet nog net een pootje van Abby en Luna die hangt gewoon uit de auto te slapen!

11 juni 2013 Luna vermaakt zich prima. Ploft op de bank alsof het de normaalste zaak is, wacht bij de deur op toestemming tot ze naar buiten mag, schuift gezellig aan in de rij met eten en luistert perfect op de wandelingen. Gister mocht ze ook mee naar de training van Holly bij Sander en heeft ze op het end een sleepje over water mogen lopen. Ik denk dat ze best wel geniet van haar vakantie Maar..... ze is een echte kleindochter van Freya en zal dan ook het gelukkigste zijn als ze weer lekker thuis is in haar vertrouwde omgeving bij haar eigen baasjes Vanavond wordt ze weer opgehaald.

Gezamenlijk eten                        Op de bank of ze nooit anders doet

Familieportretje, v.l.n.r. de zusjes Luna en Lizzy, oma Freya, moeder Holly, opa Jasper en nichtje Abby

9 juni 2013 Vanmorgen zijn we weer eens met z'n allen wezen wandelen. Alleen Freya kon niet mee, want dit zou een te lange wandeling worden voor haar. Heerlijk dik 2,5 uur bij de KC Delft gewandeld, met halverwege een koffiepauze met lekkere cake en koffiebroodjes. Het was weer een ouderwets lekkere wandeling! Mam, pap, Mark bedankt!

V.l.n.r. Holly, Fenna, Lizzy, Jasper, Hera, Abby en Luna

Luna in dromenland

8 juni 2013 Luna, zusje van Lizzy en dus dochter van Holly, komt hier een paar daagjes logeren.

6 juni 2013 Weer even als vanouds een puppytest gedaan met mijn moeder. Officieel zijn we gestopt, maar dit "nestje" wilden we toch heel graag doen. De papa van het nest is Pingus. Pingus kennen wij goed en hadden wij voor Abby's tweede nestje willen gebruiken. Dat is allemaal wat anders gelopen dan gehoopt... Dus toen Pingus een ander Nederlands teefje mocht dekken, waren wij natuurlijk reuze benieuwd naar wat er uit zou komen. Jammergenoeg werd het een nestje van maar één pupje. Maar goed, één pupje zouden wij wel kunnen testen. Dus gevraagd of dit mocht. En wij mochten Wat een heerlijk meisje! Leuk uiterlijk en goed de puppytest doorstaan.

2 juni 2013 Vandaag had onze Sky de Retrievertest. Aangezien Isabel niet meer in de gelegenheid is om met Sky aan jachttraining te doen, hadden we Sky opgegeven voor de Retrievertest, de gedrags- en aanlegtest van de FRC. Sky heeft het met glans doorstaan en in de eindbespreking kregen wij de volgende woorden te horen: "Een Flatcoat zoals een Flatcoat hoort te zijn! Een leuke, vrije, jonge reu." Op de formulieren werd als algemene indruk opgeschreven: "Vriendelijke, open hond met uitstekende werkeigenschappen. Is nog jong. Zit goed in zijn vel. Ongecompliceerd. Flatcoat zoals Flatcoat hoort te zijn." Ik denk dat wij (en de fokker) hier erg tevreden over mogen zijn. Wij wisten natuurlijk allang dat hij talent heeft en dat hij echt ontzettend lief is, maar nu staat het ook daadwerkelijk op papier Sky voldoet nu aan alle eisen om op de dekreuenlijst van de FRC te mogen staan.

1 juni 2013 Vandaag hadden Holly en ik een workingtest in Almkerk. Het was een koude, maar gezellige dag. Helaas ging de dag niet zoals ik gehoopt had en bleken sommige proeven niet voor ons weggelegd. We hebben op vier proeven een apport gemist. Alleen de laatste proef ging wel echt lekker en daar kregen we dan ook een mooie 18 punten. Het certificaat hebben we uiteraard niet gehaald, maar dankzij de laatste proef was mijn Holly na afloop nog steeds lekker vrolijk en hebben de mislukte proeven dus geen blijvende indruk op haar gemaakt. Da's voor ons dus weer een hele overwinning!

27 mei 2013 Abby is jarig! 6 jaar alweer! 's Ochtends heeft ze iedereen getrakteerd op zelf gevonden mensenschijt, de schat.... Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... En 's middags heeft ze een heerlijke verjaardags-spa-behandeling gekregen: een modderbad om haar vrouwelijke huidje jong te houden

23 mei 2013 Krijg ik gewoon weer een cadeautje! Vanwege Jasper zijn voorliefde voor Nijntje kregen we een prachtige nijntje-dummy! Met dank aan Pet-towel en mijn ouders.

14 t/m 19 mei 2013 Sander organiseerde workshops in Frankrijk voor zijn cursisten en natuurlijk gingen Marian en ik ook! Ik had voor het geval Holly last zou krijgen van haar schouder ook Abby meegenomen en Marian had naast Fee ook Linde mee. In het mooie château deelden we een kamer met Anneke en twee van haar Flatjes Indy en zoon Cody (Koos voor intimi ) Zes Flatjes op één kamer stond garant voor gezelligheid! Ik heb vijf hele leuke dagen gehad, waarvan drie super mooie trainingsdagen. Holly heeft heel goed gewerkt en ook Abby mocht af en toe laten zien wat ze kon en heeft mij zeer aangenaam verrast. Top locatie, goede oefeningen met een super opbouw en altijd succes voor de hondjes. Ik vond het geweldig! Verder laat ik de foto's het verhaal vertellen.

Groepsfoto's voor het prachtige château:

Ook even tijd voor gek doen (Holly met pet en Abby met fluit):

 

Af en toe even uitrusten op bed (links Abby en rechts Holly):

Wachtkamers:

Panoramaview vanuit ons torenkamertje (iets vertekend, zijn twee foto's samengevoegd), direct voor het château, prachtige velden voor training:

Nog meer prachtige trainingsplekken:

Twee locaties -voor de liefhebber- wat verder uitgewerkt:

Vanachter het bosjes schoot een dummylauncher op links een markeer en op rechts schoot een geweer een tweede markeer (met winger), beide markeers binnenhalen en als laatste helemaal naar achter (d3) naar een blinde. Gaaf! Abby deed dit best knap, bleef wel even hangen op de hoogte van het bosje, want zag daar plots alle apparaten en helpers, maar liet zich toch dieper sturen en dat op flinke afstand.

Werper gooit markeer d1 achter een slootje, winger schiet d2 in het water. Eerst d1, dan d2 binnenhalen.

Inzetplek was nu aan de overkant van het water op de helling. D1 werd net in het water gegooid. Die mochten de honden gelijk halen. Als ze te water gingen schoot de winger d2 te water, die mocht daarna gehaald worden.
Inzetplek weer aan deze kant van het water. Met drie honden op post. Winger schiet d1, werper gooit d2, eerst de blinde d3 halen, dus over water, over gras, door slootje, over een pad en de helling op.

Jeanet en honden kijken toe terwijl Ton en Jade een sleep gaan lopen:

De heenreis, mooie gebieden met enkel wijngaarden, waar je ook keek. En ook nog 1 uur en drie kwartier in de file gestaan en tja, met een Lotus rijd je dan ook niet echt sneller :

13 mei 2013 Aan de wandel in het Ackerdijkse Bos. Jasper, Lizzy, Holly en Abby genieten met volle teugen van het verse gras met pinksterbloempjes. En Abby steekt haar neus graag in hele vieze zaakjes!

 

13 mei 2013 Fenna is 10 jaar! Hieperdepiep hoeraaaaaaa! Nog geen jaar hier, maar allang niet meer weg te denken!

12 mei 2013 Vandaag de clubmatch van de FRC. We hadden Fenna en Sky ingeschreven. Sky kreeg jammergenoeg "slechts" een ZG. Fenna kreeg een hele mooie U met een prachtig verslag! Hele mooie honden gezien, een grote buitenlandse opkomst, goed weer, een mooie locatie, een heerlijke bbq en als kers op de taart is mijn moeder de hele dag van de partij geweest. Super!!!

Fenna in de ring, foto's Danny v/d Horst

Sky in de ring, foto Danny v/d Horst

5 mei 2013 Mijn verjaardag en ik ben verwend! O.a. van mijn mam en pap een workshop met Abby cadeau gekregen bij Lenk en Willy (16 juni), van René en Mariska een gave sticker voor op de auto (natuurlijk van een Flatcoat ) en van Mark en Marian hele mooie dummies! Iedereen dank voor de cadeautjes en voor alle felicitaties!

Super dummies!

3 mei 2013 Vandaag weer training in Den Bosch. Saskia had een pittig waterproefje bedacht, twee waterapporten. Eerst schuin over water en daarna een hele verre water-"memory", zo'n 80 meter zwemmen. Ik vond het toch wel heel stoer dat Abby dat deed!

Dat kleine zwarte stipje, da's echt onze Abs!

2 mei 2013 Iedereen hartstikke bedankt voor alle lieve berichtjes over ons Phoebsje. Ik vind het echt super om te zien hoeveel mensen met ons meeleven. Phoebe wordt hier erg gemist... Freya hobbelt nog steeds mee. Mentaal is zij ijzersterk. Puur op haar wilskracht zou ze zo 12 jaar kunnen worden, maar ja, haar lijfje denkt daar jammergenoeg anders over. We zullen zien hoeveel tijd ons nog saampjes gegund is.

1 mei 2013 Nadat de derde chemo van mijn moeder enkele keren is uitgesteld doordat haar bloed nog niet in orde was, kon hij vandaag dan eindelijk doorgang vinden. Een dikke maand na de vorige. Het is wel een mindere dosering, omdat mijn moeders lichaam te veel tijd nodig heeft om te herstellen. Of dit inhoudt dat ze nog een kuur krijgt, hangt af van de controlescan die gemaakt wordt over een aantal weken.

29 april 2013 Phoebe, Phoebs, ons Phoebje, ze is niet meer.....

Ze was ons eerste meisje in een roedel vol reuen. Ze was het eerste hondje van Mark en mij samen in ons huisje. Dik 10 jaar woonde ze bij ons en toen Abby bij ons kwam om een nestje groot te brengen, ging Phoebe tijdelijk bij mij ouders logeren. Die logeerpartij beviel Phoebe zo goed, dat ze daar gebleven is (en wij kregen toen Jasper). Nog 2,5 jaar hebben mijn ouders van haar mogen genieten.

Phoebe was dol op reuen en kleine hondjes, dan stond ze echt te dansen van vreugde. Ook was Phoebe het perfecte hondje om de kleinkinderen van mijn ouders over hun angst voor honden heen te helpen. Jascha was geregeld samen met Phoebe op stap, zelfs in het trainingsveld. Wat Phoebe voor mij met enige tegenzin deed toen ze 2 jaar was, deed ze voor Jascha vol overgave: een eend apporteren.

Phoebs hobbelde vrolijk en vrij door het leven, vaak wat verzonken in haar eigen gedachtenwereldje, waardoor ze ons soms wel eens vergat, maar dat gaf niets. Phoebe was perfect zoals ze was.

Nooit heeft ze iets gemankeerd (op 1 keer een kennelkuchje na) en tot twee weken geleden heeft ze nog elke wandeling meegelopen. Daarom waren we er van overtuigd dat zij gewoon 14 jaar ging worden. Het werd geen 14 jaar, maar 12 jaar, 9 maanden en 25 dagen en het is goed zo.

Een prachtleven is ten einde... Lieve Phoebs, het gaat je goed...

28 april 2013 Vandaag heb ik meegelopen met de FRC strandwandeling in Hoek van Holland. Ik had Abby en Lizzy mee en mijn pap had Hera en Fenna mee. Verder waren natuurlijk ook Maris en Luna aanwezig en Danny met Gina en Fendi. Totaal liepen er twintig Flatjes mee en één Beagle.

25 april 2013 Lizzy ten voeten uit, waterhond in hart en nieren. Soms gaat ze er ook gewoon in zitten, zomaar, voor de fun. Gekke meid!

Liz gaat gewoon lekker zitten

23 april 2013 Lekker met Mariska en haar twee meiden wezen trainen in het Ackerdijkse bos. Ik had Holly, Lizzy en Abby mee. Eerst even met Hailey getraind en daarna met de grote meiden sleeptraining gedaan. Ging goed!

Lizzy, Abby, Holly, Luna en de kleine Hailey

22 april 2013 Vorig jaar bestond ons roedeltje eind juli en begin augustus heel even uit tien honden. Eerst verloren we Nikki en in november ook onze Yonas. Afscheid hoort bij het houden van honden, maar makkelijk zal het nooit worden..... Sinds november dus een roedel van acht. En ook die acht zal helaas niet lang meer duren. Phoebe, die al jaren gewoon volledig probleemloos meehobbelt, werd plots vorig weekend onwel en moest naar de spoeddienst. Na injecties en pilletjes knapte ze wel weer iets op, maar dat het einde nabij is, is heel duidelijk. En ook mijn Freya, mijn Froutje, het hondje dat mij zo dierbaar is en mij zoveel heeft gegeven, zal niet meer lang in ons midden zijn. Haar lijfje is op, het jarenlange gebruik van prednison eist nu zijn tol.... In juli zouden we twee verjaardagen vieren: Phoebe 13 jaar op 4 juli en Freya 10 jaar op 15 juli, maar ik weet bijna zeker dat ze beide hun verjaardag niet meer gaan halen. Op zich mag ik niet klagen, bijna 13 en bijna 10 zijn toch ook best mooie leeftijden, maar jeetje, na alle emoties van de afgelopen tijd, hakt dit er toch flink in.

20 april 2013 Vandaag de workingtest in Bergschenhoek. Maris en ik liepen lekker samen met Luna en Abby in de B1. De meiden gingen echt goed, we waren al trots op ze, maar toen de prijsuitreiking kwam, werden we nog trotser  Luna (Jackanape's Lucky at Love) werd gedeelde 3de en Abs werd 1ste! Mam en ik hadden van te voren al besloten dat dit Abby haar laatste wt in de B1 zou worden, ongeacht het resultaat. Maar ze mag nu niet eens meer in de B1  Super was dat mam er ook bij was toen haar Abs werd genoemd als 1ste! Ik vind het echt enorm knap van Abby dat zij een workingtest vol met moeilijke waterkantjes zo goed heeft gedaan!

Er was nog een Jackanape's telg succesvol. Jackanape's Lovely Miracle "Fendi" won samen met Danny de 1ste prijs in de C! Super Danny, van harte gefeliciteerd!

Abby in volle vaart op de terugweg, foto Arista Fotografie

Ik met Abby en Danny met Fendi met onze 1ste prijzen

16 april 2013 Hailey was vandaag een beetje stout! Wilde steeds naar het water, in plaats van doen wat Maris wilde. Dus wat doe je dan? Lekker lijntjes langs het water lopen! Na enkele pogingen snapte het dametje de bedoeling en liep prachtig LANGS het water ipv er naar toe! Super wijfie!

 "Hailey voooooooooruit!"

De grote meiden hebben ook weer hun best gedaan.

14 april 2013 Marine Groove from Destiny's Child "Sky" is vandaag 2 jaar! Op zijn verjaardag zijn we even naar Hoek van Holland gegaan om Sky een bezoekje te brengen. Ook hebben we even wat nieuwe fotootjes gemaakt. Hij is wel totaal ongetrimd, maar het geeft toch een goede indruk van hoe hij nu is. Wat hebben we genoten van ons bezoekje, Sky is zo'n heerlijke hond! Als alles volgens plan verloopt, mag Sky 30 juni aan de Retrievertest deelnemen.

Sky 2 jaar

14 april 2013 Even uitpuffen tijdens een wederom heerlijke wandeling!

Mam met Phoebe, Lizzy, Fenna, Hera en Abby

12 april 2013 Als mijn pap moet werken en ik ben op dat moment bij mijn ouders, dan ga ik meestal met de zeven aan de wandel. Freya blijft 's middags tegenwoordig lekker thuis. Ik vind het toch zo kicken om met zeven aangelijnde honden over straat te gaan. Stom he?! Bij het wandelgebied gaan ze lekker allemaal los en lopen we een klein uurtje. Echt het ultieme genieten

7 april 2013 Zoooooooo, net heerlijk gewandeld met mijn mam en Lizzy, Holly en Abby. Het was prachtig weer en we zijn gewoon bijna een uur weg geweest! Trots op mijn mam!

Mam met Lizzy, Holly en Abby

5 april 2013 Vandaag weer met Abby bij Saskia getraind. Abs was af en toe met de zitfluit een klein beetje stout, maar niet vervelend stout, het kwam allemaal weer snel goed Ook heeft ze een mooie ganzensleep gelopen. Waar ik vooral erg blij mee was, was dat Abby de sleep goed heeft uitgelopen terwijl we afleiding hadden van een wandelaar met twee honden die achter Abby aankwamen en naar haar blaften. Knappe Abby! Ook eindelijk weer waterwerk met Abby gedaan en dat ging goed! Begin maart is Abby gesteriliseerd. Haar buikwond was in principe zo genezen, daar hadden we geen omkijken naar. Maar ik had ook gelijk drie bultjes bij Abby weg laten halen. Tja, als ze dan toch onder narcose is, dan doe je dat maar gelijk. Één bultje was een vetbultje en de wond daarvan genas erg snel en mooi. Maar twee bultjes waren eigenlijk wratjes en die plekjes genazen dus gewoon niet. Het zag er mooi uit, maar nadat de hechtingen eruit waren, stonden binnen no-time de wonden weer volledig open. Dan kan je twee dingen doen: of je snijdt de oude wondrand schoon en hecht opnieuw, met de kans dat daarna de hechtingen weer niet "pakken" en er hetzelfde gebeurt en je dus met een grotere wond zit. Of je behandelt de wond gewoon als een open wond en kijkt hoe het dan geneest. Ik koos voor het laatste. De ene plek, die op haar schouder, genas vrij vlot en zat na een week mooi dicht. Maar de tweede plek, die op haar knie, gaf wat problemen. Uiteindelijk ging ook die dicht, wat een opluchting! Abby mocht al die tijd niet loslopen, want één van haar grootste hobbies is lekker rollen en schuren in het gras en tja, dat moet je nou net niet doen met open of genezende wonden. Afijn, al met al heeft Abby dus dik vier weken rustig aan moeten doen en aan de lijn moeten lopen (behalve op training).... Gelukkig is dat nu achter de rug en mag ze alles weer. We hebben ingeschreven voor de workingtest van de FRC op 20 april in Bergschenhoek, dus voor die tijd nog maar even flink aan de slag met waterwerk.

Maandag begint de training bij Sander met Holly weer. We hebben er zin in!!!

2 april 2013 Weer met Mariska en Hailey getraind. Ik sta er echt van te kijken wat dat hondje allemaal al kan na vier lessen! We hebben het pilework uitgebreid, een ander over watertje gedaan, de memory van twee weken terug nu als blinde lijn gedaan en verder wat nieuwe memories gedaan met zelfs al verleiding erbij. En ze doet het gewoon allemaal. Wat een natuurtalentje!

1 april 2013 Op 1 april 1996 werd onze allereerste Flatcoat geboren. Onze eerste kennismaking met het ras! Nu 17 jaar later is de Flatcoat niet meer uit ons leven weg te denken. Wat zijn wij onze Tabor dankbaar voor alles wat hij ons gegeven heeft. Tabor was super, een droom van een reu, een harde werker en een heerlijke knuffel. Onze once-in-a-lifetime hond!

Tabor, hij was geweldig!

31 maart 2013 Dan ben je met de paasdagen aan de wandel en dan zie je ineens zo'n ei van Hof van Delfland. In eerste instantie loop je er gewoon voorbij en even later maak je dan toch een fotootje. Leuke foto toch van mijn pap met 7 van de 8 hondjes!

Heerlijke eerste paasdag gehad, lekker familiedagje, eerst bij mijn ouders en daarna bij Mark zijn ouders. Nu weer thuis op de bank aan het "spelen" met mijn nieuwe smartphone terwijl Mark naar voetbalgelul kijkt op tv Ik dus lekker een beetje facebooken, beetje browsen, etc. En ja, ook wat nesten bekijken en fokplannen in binnen- en buitenland. Ik wil ooit toch weer proberen opnieuw te beginnen, maar de angst dat het weer fout gaat in de fok zit er goed in... En waar haal ik die nieuwe "perfecte" pup? Misschien houd ik het toch maar beter bij reuen.

30 maart 2013 Vanmorgen heerlijk naar het strand geweest, wat was het prachtig weer. We kregen echt even een lentegevoel, we liepen vol in de zon. Echt genieten dus. Daarna met Abby door naar de training, brrrr, wat was het koud in Brabant... Abs heeft haar best gedaan! Op de foto een tevreden slapende Abby en een heerlijk snurkende Jasper. Wat zijn ze toch lief als ze slapen

Abs                &                  Jas 

27 maart 2013 Updateje van mam:

Woensdag 27 maart: Ik had er niet veel vertrouwenin na vrijdag, maar in vijf dagen tijd is de concentratie trombocyten gewoon verdubbeld. Dus chemo vandaag. Ik ben inmiddels weer thuis, nu kan het aftellen echt beginnen, nog maar één te gaan.

Vrijdag 22 maart: Helaas, ik ben al weer thuis. Het bloed was nog niet goed, dus geen chemo voor mij vandaag. Woensdag doen we een nieuwe poging.

Vrijdag 15 maart: Vandaag, twee weken na de chemo, moest ik voor controle naar de oncoloog. Bloed was niet helemaal goed, het aantal trombocyten was nog iets te laag. Spieren waren weer beter, tumormarker was iets gedaald. Ik moet weer minderen met de prednison, nu naar 30 mg per dag en volgende week vrijdag weer bloed laten prikken. Als dat goed is, krijg ik gelijk mijn chemo en anders een weekje extra wachten.....

23 maart 2013 Vanmorgen voor de show in Leiden (Hazerswoude) lekker in Bergschenhoek aan de wandel geweest. Tja, gevoelstemperatuur van -15, daar hebben die van mij natuurlijk geen boodschap aan. Hoe koud ook, een dag niet gezwommen is een dag niet geleefd! Ze waren daarna wel binnen twee minuten lekker bevroren, maar ze bleven goed in beweging hoor. Op de foto Liz en Bol met hun bevroren haarpuntjes

Liz en Bol

20 maart 2013 Vandaag weer met Mariska en Hailey getraind! Wat is die kleine een talentje zeg! We begonnen met twee memories. Daarna veel volgwerk en tijdens het volgen vielen er zo nu en dan dummies, na goed volgwerk mocht er één dummy worden gehaald. Toen door naar een bosje waardoor we gingen markeren. Ze ging eerlijk waar in één streep door de dekking en ook weer diezelfde streep terug, nogmaals vanaf grotere afstand en tenslotte nogmaals als een vooruitje. Snel! Hierna even een steadiness oefeningetje, zodat ze leert dat niet alle dummies door haar gehaald mogen worden, maar dat het vrouwtje ook gewoon kan rapen Toen een over watertje, een verloren zoekje en markeers op open veld. En dit was pas onze derde training. Wat is die kleine lekker snel en enthousiast!

17 maart 2013 Vandaag de fokdag van ons Miracle-nest. Alle zes de Miracle-pups waren aanwezig. We begonnen met het showgedeelte. De keurmeester was erg tevreden! Daarna door naar het aanlegtestje, ook hier scoorden ze goed! Vervolgens nog even met een paar de gezondheidsonderzoeken doorlopen, wat fotootjes maken en een wandelingetje en ook dat was allemaal in orde en leuk! Het hele nest is PL vrij en alle oogjes zijn prima. Ik was vooral erg blij met hoe de honden zich onderling gedroegen. Fendi is loops geworden en dat bracht toch voor de reutjes wel wat emoties met zich mee Maar de reuen waren super vedraagzaam naar elkaar. Alle eigenaren van Joep, Dobber, Milord, Joey, Ziva en Fendi, hartstikke bedankt voor jullie aanwezigheid en voor de goede zorgen voor de Miracle-pups!

Milord en Joey

Dobber en Joep

Fendi en Ziva

En tenslotte nog een keertje mama Gina

16 maart 2013 Vandaag weer met Abby bij Saskia getraind. We begonnen met een sleep door een bos waarbij op twee plekken helpers waren neergezet. Na de ietwat mislukte sleep op de workshop twee weken terug, wilde ik dit heel graag trainen. Ze moest eerst zo’n 60 à 70 meter vooruit naar het bos en daar de sleep oppakken. Ik zag Abby als een speer het eerste stuk lopen, niets aan de hand. Daarna verdween ze uit zicht. Ik zat maar te wachten op een blafje, omdat ik eigenlijk al verwachtte dat ze van de helpers zou schrikken, maar even later verscheen ze gewoon met eend. Ik heb haar uiteraard een megabeloning gegeven, maar moet eerlijk bekennen dat ik het niet helemaal snap. Dat Abby kan slepen, dat weet ik, maar waarom blokkeert ze de ene keer wel en de andere keer niet? Nou ja, toch fijn natuurlijk dat ze het vandaag goed deed

Verder nog wat lijnenwerk gedaan, waar ik best tevreden over ben. Ook weer de lijn zoals twee weken terug over een veld, onder draad door, door een greppel, door een bosrandje en daarachter in de ruigte een dummy zoeken. En deze lijn ook onder verleiding. Dat ging heel vlot. Abs ligt weer heerlijk tevreden te slapen

8 maart 2013 Vandaag een BKB training gehad met Holly. Deze stond al ingepland voor ik besloot om niet naar de BKB te gaan. Ben blij dat ik nog wel naar de training mocht komen, want voor Holly was dit een hele mooie kans om op volledig vreemd terrein, met enkele voor haar nog onbekende helpers een toch best pittige training te doen. Ja, 'k ben trots op wat ze heeft laten zien. Ik vind het ook echt wel jammer dat Holly en ik er niet staan zondag, maar sta nog steeds achter mijn besluit, het is beter voor mijn hondje zo.

Iedereen bedankt voor alle hulp vandaag en Sas bedankt voor de proeven, het wild en de gelegenheid. Alle deelnemers aan de BKB wens ik heel veel succes en plezier, may the best dog win!

6 maart 2013 Afgelopen vrijdag heeft mijn moeder haar eerste chemo (of eigenlijk de 5de) weer gehad. Ze is hier erg moe van geworden, maar gelukkig is de spierkracht goed gebleven! Gister had mam weer genoeg puf om samen met mij eventjes naar buiten te gaan voor een wandelingetje in de zon. Wat was dat weer heerlijk, gewoon even een kwartiertje lopen, zo simpel, maar zo genieten! Op de terugweg kwam pap ons tegemoet met de "bejaardensoos" en liepen we het laatste stukje gezellig ook met Hera, Fenna en Phoebe.

4 maart 2013 Vandaag weer training gehad met Holly bij Sander. Ik ging er heerlijk relaxed heen, geen druk meer, geen spanning. Dat het vertrouwenslijntje tussen Holly en mij nog heel dun is na mijn ongeduld en gestress van de afgelopen tijd, was soms nog wel te merken, maar jeetje wat heeft ze ook mooie dingen laten zien!!! Ik heb weer regelmatig met een big smile naar mijn wijfie staan kijken! Echt genieten weer dus!

2 maart 2013 Abby en ik hadden een workshop bij Lenk en Willy in Almere. Abby was ingedeeld in de B2/A-groep en de eerste oefening deed ze als een echte A-hond! Heel mooi omgegaan met de verleiding, daarna keurig geluisterd, vlot het hekje genomen, snel weer terug met eerste apport en toen vlot werkend naar het tweede apport. Ja, mooi gedaan wijfie! De tweede oefening in de ochtend was een pittige met dirigeers naar blinds langs oude valplekken. Er was een soort drijfjachtje uitgezet en er werden twee dummies geschoten die beide werden geraapt. Terwijl deze drijfjacht zich voltrok, zat de hond op post en de baas was haaks op de hond in de dekking gaan staan. Abby keek strak naar waar ik in de bosjes stond en keek wel om op schot, zag dus ook de dummies vallen, maar keek daarna weer snel naar mij en heeft dus nooit gezien dat die geraapt werden. Het kostte dus wel een beetje moeite om haar langs die valplekken te sturen. De linker blind was toch redelijk vlot binnen, de rechter duurde te lang en toen zat ze even een klein beetje vast. Met een prrrtje van de helper dook ze toch weer gauw de diepte in en hoppa, succes!

In de middag begonnen we met een sleep en Abby deed wat ze wel eens vaker laat zien op een sleep, ze vond het spannend en reageerde daardoor wat visueel gevoelig op helpers en hutje (waar de eend in eindigde). Dankzij de juiste begeleiding van Willy, heeft ze het toch tot een goed einde gebracht. De markeer daarna op flinke afstand deed ze super! De tweede middagoefening was een beetje too much voor Abs. Haar koppie zat nog wat vol van de vorige proef en dat was duidelijk te merken. De verleiding van het springkonijn kon ze niet loslaten en ze ging geen stap meer vooruit. Ook hier weer goede begeleiding gekregen, dit keer van Lenk, om de oefening toch succesvol af te ronden.

Ik heb genoten van mijn dagje uit met Abby. Ik weet dat ze veel kan, maar weet ook dat we nog veel te leren hebben. Lenk en Willy, bedankt voor de geslaagde workshop!

1 maart 2013 Vanmiddag weer bij Sas getraind met Abby. Abby heeft mooie dingen laten zien en ook wat minder mooie  Zitfluit gaat heel goed, daar ben ik echt blij mee! Maar wat ik nou zo jammer vind, is dat die altijd strak markerende Abs er nu al een paar lessen wat metertjes naast zit. Hmmm, nou ja, komt vast wel weer goed. Abby heeft in ieder geval weer lekker gewerkt en zoals je op de foto kunt zien, neemt ze het er nu even flink van.

Abs uitgeteld

27 februari 2013 Jaaaaa, vandaag is onze Jasper jarig!!! Hij is nu 9 jaar oud! Onze Jasper, alweer 9 jaar! Goh, wat is die tijd omgevlogen. Niemand gelooft het ook als je zegt dat hij al "zo oud" is, want hij gedraagt zich nog steeds als een puppy  Hij is aan de lijn zo vreselijk rustig, maar los zo lekker lomp en onbehouwen. Hij kan zo heerlijk met je knuffelen, maar hij kan ook zo lekker zijn eigen gangetje gaan. Met kleindochter Lizzy heeft hij de meeste lol en samen maken ze hier de boel onveilig. Jasper, Jassebas, Bassie, onze teddybeer met z’n bolle toet, ik hoop dat hij nog heel wat jaartjes bij ons mag blijven! Hier wat fotootjes van vandaag. Ja, hij is hier echt 9 jaar

 

26 februari 2013 De knoop is doorgehakt. Al jaren zeg ik, als ik er met collega-voorjagers over praat, dat de Nimrod niets voor mij is. Ik ben niet geschikt voor dergelijke finale-wedstrijden. Ik kan heel slecht omgaan met de spanning die dit soort "examens" bij mij teweeg brengt. En toen kwam de FRC met een finale-wedstrijd voor de Flatjes, de zogenaamde Ben Koolen Bokaal.... In 2011 kwalificeerde mijn Holly zich voor de BKB van 2012 door een mooi B2-certificaat te halen in Oldenzaal. Toen heb ik er door o.a. persoonlijke omstandigheden vanaf gezien. Dat de wedstrijdstress toen ook meespeelde, heb ik niet gemeld. In 2012 kwalificeerde Holly zich wederom, nu door een prachtig KNJV A-diploma en door een workingtest A-certificaat, beide in Oldenzaal. Op 10 maart 2013 mogen wij deelnemen aan deze finale voor Flatjes.Maar ik zie ervan af. Ook de BKB is voor mij te veel van het goede. Mijn hondje is er vast wel geschikt voor, maar niet met mij als voorjager...

Ik wens iedereen een prachtige dag, mooie resultaten en veel plezier!

22 februari 2013 Mijn moeder schreef: Terug van mijn wekelijkse uitstapje naar het ziekenhuis. Eerst bloedprikken, dan uurtje wachten waarin het bloed wordt nagekeken en vervolgens gelijk uitslag bij oncoloog. Spieren waren weer vooruitgegaan, we gaan langzaam prednison een beetje afbouwen. Volgende week vrijdag krijg ik de eerste chemo. Ben heel benieuwd hoe ik daar op ga reageren. Dan 14 dagen daarna controle en als dat goed is een week later de tweede. Vervolgens zelfde procedure voor de derde en hopelijk laatste. Dat zou betekenen half april klaar. Op naar de zomer!

17 februari 2013 Zo, net weer terug van een heerlijk half uurtje in de zon buiten wandelen met Jasper, Holly, mijn vader EN mijn moeder! Mam lekker mee in de rolstoel, maar halverwege ook even zelf een stukje gelopen achter de rolstoel. Super was het, echt even genieten. En wat ik dan weer zo gek vind, is dat die honden er helemaal niet raar van opkijken dat er ineens iemand in een rolstoel zit, nee hoor, da's niet vreemd, da's de normaalste zaak van de wereld. Althans, volgens Jasper en Holly dus

15 februari 2013 Mijn moeder schreef: Weer terug van de wekelijkse controle. Alles zat mee vanmorgen. Rolstoelbus was zelfs 5 minuten te vroeg en geen (!!!!!) file onderweg. Ruim op tijd dus in het ziekenhuis. Bloed geprikt, lekker cappuccino gedronken met een croissantje erbij in het uitstekende restaurant van het ziekenhuis (mijn wekelijkse uitje). Daarna nog even in de kapsalon een leuk nieuw mutsje gekocht. Toen was het tijd voor de afspraak met de oncoloog. De ontstekingswaarde van mijn spieren in het bloed is aanzienlijk afgenomen (ik kan elke dag meer, sinds gisteren zelfs opstaan vanaf een gewone stoel), maar er is nog meer vooruitgang te boeken. Dus, nog een week doorgaan met de hoge dosis prednison. Volgende week hoor ik dan waarschijnlijk de planning voor de vervolgchemo's.

11 februari 2013 Vorige week weer lekker getraind. Woensdag met alledrie de meiden (Abs, Liz en Bol) bij KC Delft. Wat leuke uitdagende proefjes uitgezet en ze gingen alledrie als een speer. En vrijdag weer met Abby weer in de A-groep van Sas. Wat een gaaf groepje is dat: vijf Flatjes tegen de A aan en stuk voor stuk lekker snel en gedreven! Abby heeft het ook weer goed haar best gedaan, braaf bij het pilework, een goede eerste stap van de T en daarna aardig geluisterd op linie. Ik heb genoten en Abby die genoot ook ontzettend van zichzelf Wat een lol had ze!

Freya genietend van het zonnetje

Zaterdag en zondag hebben Mark en ik weer heerlijk gewandeld op het strand van Hoek van Holland. Zaterdag mocht ook Freya mee en wat heeft ze genoten. Helaas gaan haar achterpootjes zo erg achteruit, dat er niet meer inzit dan één flinke wandeling per week. We wandelen dan heerlijk anderhalf à twee uur en je ziet haar echt genieten, dat staartje maakt overuren. De rest van de week moet ze hier echter van herstellen en loopt ze gewoon wel de normale ochtendwandelingen van driekwartier mee, maar 's middags blijft ze thuis. Ik vind het moeilijk, omdat ik weet dat ze zo intens kan genieten van heerlijk buiten zijn, maar tegelijkertijd weet ik dat ze haar eigen grenzen niet kent en dus dwars door de pijn heengaat omdat ze het zo naar haar zin heeft... En als ik dat dus zou toelaten, dan zijn we verder van huis. Daarom genieten we extra van die keren dat ze er wel bij is. En het strand was heerlijk, prachtig weer! Wel wat druk, maar gelukkig kunnen onze honden zich prima gedragen

Zondag heerlijk strandweer, v.l.n.r. Liz, Bol, Abs en Jas

Vandaag hadden Holly en ik weer les bij Sander in Almere. Aangezien hier geen sneeuw ligt, enkel een heeeeel dun laagje ijs op het gras, had ik zonder nadenken mijn gewone laarzen in de auto gezet. Aangekomen in Almere zag ik echter een dikke laag sneeuw, niet normaal. Shit... Dat betekende dus koude voeten Desondanks leuk getraind. Holly had jammergenoeg moeite met doorzetten op de verloren zoeken, maar de twee fazantenslepen in de diepe sneeuw, die liep ze dus gewoon zonder aarzelen en het markeren ging ook lekker. Wel bijna haar beloningsballetje kwijtgeraakt, maar na lang zoeken op de goede plek, plukte ze hem ineens onder de sneeuw vandaan. Knappe meid!

8 februari 2013 Mijn moeder schreef: Terug uit het ziekenhuis met toch wel wat gemengde gevoelens. De oorzaak van de spierontstekingen is ontdekt. Een auto-immuunziekte veroorzaakt door de kanker. Normaal gesproken, maar wat gaat er normaal bij mij, zoude chemo daar een gunstige uitwerking op moeten hebben, maar bij mij dus niet. Voorlopig doorgaan met hoge dosis prednison, medicijnen erbij om bijwerkingen zoals botontkalking tegen te gaan, hartmedicatie afbouwen, omdat hartritmestoornis ook een gevolg was van de spierontstekingen, elke week bloed prikken en controles en hopen dat ik helemaal opknap. Dan pas komt de vraag of ik nog drie chemo's aan zou kunnen. Dus dat wordt elke dag werken aan mijn conditie, goed eten en er van uit gaan dat het goed komt.

5 februari 2013 Jaja, onze Bol is vandaag jarig! Mijn meisje, 7 jaar alweer en wat ben ik dol op haar! Mijn allereerste zelfgefokte Flatcoat, mijn schaduw, mijn alles. Wat hebben we samen veel beleefd en wat hebben we ook een hoop bereikt. Ben heel trots op haar en hoop dat we nog meer mogen bereiken dit jaar. Een MAP A staat hoog op mijn verlanglijstje, maar bovenal hoop ik dat ik haar nog jaren gewoon gezellig om me heen mag hebben in goede gezondheid. Iedereen dank voor de felicitaties!

Holly, bijna 7 jaar, in Drenthe

4 februari 2013 Het zijn de kleine dingen die het doen! Wat was ik vandaag blij toen ik zag dat mijn moeder haar armen weer iets meer kan bewegen!!!! Voor het eerst sinds vijf maanden geen achteruitgang, maar een heel klein stapje vooruit. Wow mam, je bent een kanjer!

1 februari 2013 Mijn moeder schreef het volgende: Hallo allemaal, zoals jullie al uit Maaikes bericht hebben gelezen, heb ik weer een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Vandaag mocht ik naar huis. Alle mogelijke onderzoeken zijn gedaan en volgende week vrijdag krijgen we hopelijk de uitslag waar de spierzwakte vandaan komt. Ik lig nu in bed, word dagelijks drie maal verzorgd door thuiszorg, inclusief een berg medicijnen, en de hele dag de verzorging van Willem en de aandacht van Phoebe, Hera en Fenna. Ik wil weer iedereen bedanken voor de lieve berichten, dat houdt de moed er in.

31 januari 2013 Het is alweer even stil rondom mijn mam. Er zijn nog geen uitslagen bekend, voornamelijk omdat er wat tussen kwam. De spieren van mijn moeder gingen steeds verder achteruit en dat leidde er afgelopen weekend toe dat ze plots door haar benen zakte en achterover op de plavuizen viel. Ze is toen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en daar ligt ze tot op heden nog steeds. Er zijn weer allerlei tests gedaan om te kijken of de oorzaak van die spierzwakte achterhaald kan worden. De uitslagen daarvan laten even op zich wachten. Het enige dat mijn moeder nu nog kan bewegen zijn de onderarmen en haar hoofd, maar dan echt maar een beetje. Ik hoop zo dat ze vinden waarom mam steeds verder achteruit gaat en dat er wat aan gedaan kan worden...

25 januari 2013 Vandaag de tweede les met Abby en ik ben er erg tevreden over! Ze heeft netjes geluisterd en mooie lijntjes gelopen. Ze ging al met wat meer vertrouwen dan vorige week. Ze was slechts één keertje stout, ze wilde toch even haar neusje achterna, maar ze reageerde goed op mij en we hebben het opgelost.

De honden genieten van de sneeuw en ik daarom ook. De wereld is zoveel mooier als zij gehuld gaat in een wit jasje!

Abs en Liz

Holly, Jasper, Freya, Abby en Lizzy

Lizzy, Holly, Abby, Freya, Jasper, Hera, Phoebe en Fenna

Dan nog even wat nieuws van mijn mam. Vandaag was ze bij de neuroloog en is ze door weer een arts binnenstebuiten gekeerd. Er is niks afwijkends te vinden, de spierzwakte is waarschijnlijk echt het gevolg van de chemo. Ja, die chemo van mijn mam was behoorlijk heftig, maar dat het zo'n impact kan hebben, daar sta ik toch wel van te kijken. Nu weer op naar maandag, naar de volgende afspraak met de oncoloog. Hieronder nog even de gebeurtenissen van de afgelopen dagen in vogelvlucht.

22 januari: De uitslag van de scan. Blij, maar toch ook weer niet, ben een beetje in de war en durf eigenlijk niet te hopen op een wondertje, maar wie weet. Naast de gynaecoloog, de oncoloog en de cardioloog, nu ook door naar de neuroloog dus. Meer nieuws volgende week maandag. Dit schreef mam op facebook: Vandaag in het ziekenhuis geweest. Uitslag scan: niets raars te zien. Uitslag bloedonderzoek: markerwaarde eierstokkanker zelfs lager dan na laatste chemo, maar afwijkende leverfunctiewaarde. Dus weer vijf buisjes bloed voor verder onderzoek, vrijdag naar neuroloog om te kijken waar de spierzwakte vandaan komt en volgende week maandag weer oncoloog voor uitslag.

18 januari: Vandaag mijn eerste les gehad met Abby. Het voelt zo dubbel, ik hoor daar helemaal niet met haar te staan... Maar tegelijkertijd weet ik dat onze Abby er zo van kan genieten en dat mijn mam het goed vindt dat ik Abby deze kans nu weer geef. Abby zit deze week in haar schijnbevalling. Van een schijndracht merk je nooit echt wat bij haar, maar een schijnbevalling is er bij haar -na haar echte nestje- wel degelijk. Tussen de oefeningen door was ze dan ook driftig aan het graven en de lijnen waren soms nog wat onzeker, maar ondanks dat heeft ze toch erg leuk gewerkt en bovenal heeft ze erg genoten. Ik moet wel weer even leren om veel eerder in te grijpen dan bij mijn Holly. Iets wat ik met Tabor, Yamy en Freya wel gewend was, maar waar ik bij Holly gewoon veel te veel mee verwend ben

15 januari: Toch even een update over mijn moeder. Helaas gaat het niet goed, i.p.v. dat het steeds een stukje beter gaat na de operatie (zoals gehoopt), gaat het eigenlijk elke dag een stukje slechter... Inmiddels worden de praktische zaken besproken, voor het geval dat, nou ja, je weet wel....... Vandaag waren mijn ouders in het ziekenhuis voor een afspraak met de oncoloog. De vervolgchemo's gaan NIET gebeuren, daarvoor is mijn moeder veel te zwak. Om te kijken of ze erachter kunnen komen waarom mijn moeder zo slecht is, krijgt ze vrijdag weer een scan van haar hele lichaam. En ook krijgt ze weer bloedonderzoek. Volgende week dinsdag volgt de uitslag.

14 januari 2013 Vandaag ben ik met vier van de vijf naar mijn ouders gegaan (Freya kon niet mee, die trekt de wandeling terug dan niet meer) en heb daar in stijl de verjaardag van onze Lizzy en Hera gevierd. Liz is vandaag 4 jaar geworden en Hera 8 jaar!! Voor zeven van de acht stond er dus een heerlijk appeltaartje met slagroom op het menu  Nou, dat heeft gesmaakt!! Voor wie het nu zielig vindt dat Freya dit moest missen: geen nood, morgen wordt ons Froutje verwend, want dan vieren we het feit dat zij 9,5 jaar is!!

Dat Liz jarig is, betekent dus dat het Lucky-nest vandaag jarig is. Luna, Floyd, Skipper, Homer en Casper, jullie ook van harte gefeliciteerd!

Liz links voor en Hera rechts voor

10 januari 2013 Ik vind het moeilijk om mijn site bij te werken. Rond de jaarwisseling kijk ik altijd terug op het afgelopen jaar en maak ik mijn plannen voor het komende jaar. 2012 kende helaas vele mindere momenten voor ons. Allereerst het afscheid van twee van onze honden. Yonas was oud en op, de oudste van onze roedel. Hij heeft een mooi leven gehad, een heel intensief leven voor ons, omdat zijn gebruiksaanwijzing zeer uitgebreid was, maar met de jaren werd de gebruiksaanwijzing steeds duidelijker en daardoor makkelijker. Yonas we missen je, maar het is goed zo! Daarnaast Nikki, de jongste van onze roedel, nog zo jong en nog zo aan het begin van haar leven. Het voelt als een oneerlijk afscheid, maar ik denk dat we het inmiddels een plekje hebben kunnen geven, hoewel ze nog regelmatig een traantje teweeg brengt. Verder is het het jaar geweest van het einde van mijn fokplannen. De teven die we op dit moment hebben, zijn -naar mijn idee- niet verder geschikt voor de fok en zo werd Holly gesteriliseerd en werden de plannen met Abby ook afgeblazen. Beide dames waren supermoeders, zonder overdrijven, maar helaas gaven hun nesten qua gezondheid niet wat we ervan gehoopt hadden. Het is niet anders. In de toekomst zullen we weer op zoek gaan naar een nieuw teefje om toch ooit weer een Jackanape's nestje op de wereld te mogen zetten.

  Yonas en Nikki

Veder was 2012 het jaar dat we geconfronteerd werden met de ziekte van mijn moeder. Inmiddels zijn we 4 maanden verder en we hopen op een wondertje, want dat kunnen we wel gebruiken. De kans op genezing is als "nihil" omschreven en dat hakt erin. Mijn moeder was altijd voor velen het voorbeeld hoe we oud wilden worden, 65 jaar en nog zo actief! Ze liep met gemak iedereen eruit op de hondentraining. Daar is op dit moment niets meer van over.... Maar mam, jij blijft mijn grote voorbeeld!  Ik heb grote bewondering voor de kracht die mijn beide ouders laten zien in deze strijd en hoop zo dat in 2013 de kwaliteit van mijn moeders leven weer wat mag verbeteren.

Toch ook wat moois in 2012. Fenna is in juli ons roedeltje komen versterken en we hebben geen seconde spijt gehad van het in huis halen van deze Duitse dame! Zij geeft, samen met Hera, mijn vader veel steun in deze moeilijke tijd. Fenna is een heerlijke Flatcoat en heeft de rol van Yamy, mijn vader's schaduw, weer invulling gegeven. Fenna heeft één maandje nadat ze bij ons was samen met mijn pap haar B-diploma gehaald! Wat een hond hè! Abby heeft in 2012 samen met mijn moeder wat mooie workingtesten gelopen en een mooi KNJV-B diploma gehaald en ging in de training enorm vooruit. Lizzy heeft ook wat ervaring op mogen doen op diplomadagen en haalde een nette B. Holly heeft het natuurlijk helemaal top gedaan afgelopen jaar en heeft ondanks veel rust vanwege een blessure toch alles gehaald waar we op gehoopt hadden: Club-A, KNJV-A en WT-A. Super trots op mijn Bolleke dat het ons toch gelukt is!

En dan de plannen voor 2013. Tja, kun je op zo'n moment wel plannen maken? Voorzichtig probeer ik toch wat doelen te stellen. Mijn doel met Holly dit jaar is een MAP-A diploma. Verder is Holly vanwege haar prestaties in 2012 uitgenodigd voor de BKB op 10 maart en ik hoop er ook te staan, maar helaas is het jaar voor Holly slecht begonnen. Haar blessure is weer helemaal terug en heftiger dan voorheen. We zullen dus eerst moeten bekijken hoe en of we dit te boven komen. Met Lizzy heb ik geen concrete plannen. Liz heeft, zoals al zo vaak gezegd, alles in zich om een A-diploma te kunnen halen in de toekomst. Maar mijn Liz is door omstandigheden veel te weinig getraind. Ik ben een gevoelsmens en toen meerdere nestgenoten van mijn Liz niet gezond bleken, maakte dat enorme indruk op mij en had ik op dat moment meer behoefte aan een hond waar ik lekker mee kon knuffelen, dan aan een hond die prijzen haalde op een wedstrijd. De eerste drie jaar van haar leven is ze dus meer mijn knuffel geweest, dan dat we getraind hebben. Toen ze 3 jaar werd en we wat fanatieker aan de slag gingen, deed ik dat niet op de voor haar juiste manier en werkten we elkaar eigenlijk alleen maar tegen. Inmiddels weet ik ongeveer hoe ik haar het beste kan trainen, maar of we er nog de resultaten naar zullen halen, weet ik niet, maar dat maakt me ook niet uit. Liz is heel gelukkig als "huishond" en ik geniet op die manier enorm van haar, ze is zo'n lekker wijfie! We zullen zien of we het wedstrijdgebeuren nog op gaan pakken. Abby was in 2012 ontzettend goed op weg, mede dankzij haar nieuwe trainer. Sinds september ligt de training met Abby helemaal stil, omdat mijn moeder het niet meer kan. Abby mist dit enorm, zij is echt een werkhondje. We hebben besloten dat ik binnenkort tijdelijk de training met Abby ga overnemen, omdat het zonde is om de progressie van 2012 helemaal verloren te laten gaan. Ik durf nog geen doelen voor Abby te stellen, we gaan eerst zien hoe ze de training met mij op gaat pakken.

Verder natuurlijk een aantal mooie verjaardagen in het verschiet, die we hopelijk allemaal mogen vieren: In januari Hera 8 en Lizzy 4. In februari Holly 7 en Jasper 9. In mei Fenna 10 en Abby 6. In juli Phoebe 13 (!!!!) en Freya 10. Sky mag in april zijn 2de verjaardag vieren en Gina mag in december hopelijk 7 kaarsjes uitblazen.

9 januari 2013 Mark en ik hebben van 27 december tot en met 3 januari heerlijk genoten van het rustige en mooie Drenthe. Een super plek om de jaarwisseling door te brengen en hopelijk mogen we er eind van dit jaar weer heen om opnieuw te genieten van een relaxte Oud en Nieuw. Het fotomateriaal was niet je-van-het. We hebben veel somber weer gehad met harde wind (heerlijk wandelweer overigens!) en toen we een keertje een heldere, windstille dag hadden, was er weer zoveel zon dat er enorme schaduwpartijen op de honden vielen. Voor mijn beperkte foto-skills was dat niet ideaal. Maar toch drie goede foto's:

Onze Jasper, bijna 9 jaar en nog steeds een jonge god  

Hera, bijna 8 jaar en een heerlijk prinsesje

De jaarlijks terugkerende groepsfoto voor de molen in Aalden, Drenthe

1 januari 2013 Wij wensen iedereen een mooi 2013 toe, met vooral veel gezondheid!

t

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.