Nieuws 2014

 

 

 

   

Bounce-pups

31 december 2014 Het huisje in Drenthe zit er voor ons niet meer in. Het huis wordt nu permanent bewoond helaas. Om Hera toch een ontspannen oud en nieuw te geven, mochten wij met alle honden bij Marguerite komen. Het was gezellig en relaxed. Alle hondjes hebben oud en nieuw weer "overleefd" en 2014 ligt nu achter ons.....

28 december 2014 Henny's Tweede Jachtdag in Oldenzaal! We hebben genoten van het mooie weer, de leuke proeven, het gezelschap en het werk van onze Abs en onze Liz!

27 december 2014 Liz, op de foto vijf maandjes jong, maar inmiddels alweer bijna 6 jaar. Een foto van Liz, omdat zij morgen eindelijk eens alle aandacht zal krijgen van mij. Morgen mag zij weer eens een "wedstrijdje" lopen! Nou eens niet haar moeder of haar nichtje, nee, morgen draait het helemaal om Liz!

25 & 26 december 2014 Eerste kerstdag een luierdagje voor Mark, mij en de dames. Tweede kerstdag heerlijk gebruncht met Mark en pap bij Michiel, Bregje en de kinderen. We hadden "mama's broden" gebakken en hebben genoten van elkaar gezelschap.

23 december 2014 Mooie luchten na afloop van de training!

Aanstaande zondag is Henny's Tweede Jachtdag. Pap zou mee doen met Fenna, maar ja.... Nu zet hij de joker in, oftewel Abby En ik doe mee met Liz. Liz al ruim twee jaar niet meer serieus in training en Abs nog nooit door pap voorgejaagd. Dus dat vroeg om in ieder geval nog één training. Ook Maris en Luna deden mee. We hebben het simpel gehouden, gewoon even bezig zijn. Vooruit + zoekje over een markeerplek heen. Zoeken met vooraf een verleiding in snelstromend water. Markeer schuin over water en greppel. Markeer (over twee waters) die is gaan lopen. En tot slot een lange memorylijn met vooraf een schot in een bosje. Die Liz deed het nog best leuk ook hahaha. Abs was lekker stout en hyperdepiep, maar alles kwam binnen. Luna was braaf als altijd.

22 december 2014 Fenna is niet meer.....

                               

                                       13 mei 2003                      -              22 december 2014

                                                                           "Fenna"

                                                        Fenna-Ansi von den Bestthorritzen

                      Ze was geweldig! Exact twee jaar en vijf maanden waren zij en pap onafscheidelijk.

       Op het moment dat mijn ouders haar voor het eerst ontmoetten om haar mee te nemen, had Fenna haar baas al uitgezocht.

                                              De schaduw van pap zal weer even heel leeg zijn........

                      Angelika, thank you so much for this wonderful Flatcoat, she will be greatly missed.....

21 december 2014 De eerste dag zonder pups. Ongelooflijk, ruim 8,5 week hebben we hier pups gehad en nu is alles weg.... Aan de ene kant blij dat we ons eigen ritme weer kunnen oppakken. We kunnen de andere honden weer meer aandacht geven en hebben het er vanmorgen echt even van genomen met Bol, Abs, Liz en Winaatje. Aan de andere kant neemt een ontzettend droevig gevoel nu bezit van mij en stromen de tranen over mijn wangen... Anderhalve maand al dat mam er niet meer is, andere halve maand al dat ik niks meer met haar heb kunnen delen, geen overleg over de puppies, geen advies vragen over mijn aanpak met Wina, geen geruststellend "het komt wel goed" als ik weer even mijn hart bij haar luchtte, geen lieve wijze woorden meer die mij er doorheen slepen. Jeetje, wat mis ik haar....

18 december 2014 Best buy ever! Oftewel, wat ben ik blij met die lichtbanden!

12 december 2014 Vandaag is mijn pap met Hera en Abby op de Winner voor de Flatcoat stand. Daarom zijn Jasper en Fenna bij mij. Fenna kwam op 22 juli 2012 bij mijn ouders wonen als herplaatser van 9 jaar. Vanaf dag één nam ze de rol van Yamy over, ze werd de nieuwe schaduw van mijn papa. Een plekje dat tot dan toe leeg was gebleven na het overlijden van Yames in januari 2011. Yamy was toen 11 jaar, 7 maanden en 10 dagen. Een mooie leeftijd, maar gevoelsmatig nog veel te vroeg....

Fenna voelde zich direct verbonden met pap en dat gevoel was wederzijds! Ze deed ons sterk denken aan Yamy, de wereld is leuk, maar pap vormt voor hen het middelpunt. Nu is Fenna morgen 11 jaar en 7 maanden en het afscheid komt dichtbij, heel dichtbij.....  In juni of juli dit jaar werd Fenna plots heel ziek. Na een ab-kuurtje en rust leek het beter te gaan, maar ze werd nooit meer de oude. Meer onderzoek bracht uiteindelijk aan het licht dat Fenna lymfeklierkanker heeft..... Nou ligt ze hier aan mijn voeten en zie ik hoe ze achteruit is gegaan..... Wij zijn zo dankbaar voor Fenna, zo'n heerlijke hond, zo'n steun voor mijn pap in de afgelopen moeilijke twee jaar. Dankbaar voor haar mooie leeftijd, 11 jaar en 7 maanden, maar gevoelsmatig nog veel te jong om voorgoed vaarwel te zeggen....

Lieve Fen, blijf je nog even bij ons? Pap kan je nog niet missen....

9 december 2014 Onderweg naar huis na een zeer lange, maar fijne dag. De puppytest liet zeer mensgerichte, lieve pups zien, met een gevoelig kantje. De keuzes zijn gemaakt, ik zal iedereen zo snel mogelijk een mailtje sturen. Nu eerst verder rijden, dan de spullen en de pups weer binnen brengen en oh ja, ook nog ff wat eten Mariska, Marguerite, Marijke, Monique, Elian, Marion, Nathalie en pap, hartelijk dank voor deze dag, een dag met een lach en een traan!

7 december 2014 Abby was vandaag een dagje jagen met Marguerite. Marguerite schreef hierover het volgende: "Maaike vertrouwde mij vandaag haar Abby toe, voor een jachtdag in België. Abs heeft fijn gewerkt, vooral de twee fazanten die ze uit zeer dichte bramendekking binnenbracht vond ik geweldig. Ze werkte echt voor mij. Ik heb genoten van haar, ook dat ze bij mij mocht logeren. Dank je wel, Maaike, voor deze onvergetelijke dag met jouw Abs, voor jou een bijzondere hond en ook voor mij. Marijke's hond, en de moeder van mijn Tess, die vandaag 4 jaar zou worden."

29 november 2014 Even weer een wandelingetje met vijf!

V.l.n.r. Abby, Hailey, Holly, Jasper en Lizzy

26 november 2014 Even bij de eendjes kijken.

23 november 2014 Alles in huize Noordijk/Kort in diepe rust:

22 november 2014 Na een middag en avond met puppyvisite is Wina echt uitgeteld en valt voor het eerst op de bank in slaap. Zo schattig!

19 november 2014 Geen superfantastische foto, maar ik ben er toch blij mee! Wina is alweer 15,5 week. Ik deed gister een klein vreugdedansje: het wisselen is begonnen!!! Nog even en we zijn van die scheermesjes af hahaha. Blijven zitten is echt een mega-opgave voor het kleine ding. Ik sta dus nog heel dichtbij, vandaar de opgeheven koppies, maar het begin is er.

V.l.n.r. Abs, Bol, Wien, Liz en Hailey

17 november 2014 Terwijl de pups in de goede handen van Mark, Mariska en Marguerite waren, kon ik met Abby en Holly op jacht in België. Een mooie dag! De beide dames hadden een aantal mooie apporten, waaronder een heuse snip, die Abs op aanwijzing van Danny vlot binnenbracht! En een snip, nou, dat is iets heel bijzonders hoor

Drie Jackanape's Flatjes waren op deze jacht aan het werk: mijn eigen Bolleke en de twee nestgenoten Milord en Fendi. Broer en zus hebben mooi werk laten zien. Ik kon vanaf mijn post heel mooi Fen op een runner zien werken, stoere meid! Voor Milord is deze jacht wekelijkse kost en dat zie je, hij weet precies wat er van hem verwacht wordt. Knappe kerel!

Bol en Abs op post

13 november 2014 Vandaag was de uitvaart van mama. Het was een mooie dag, klinkt raar, maar het was gewoon precies zoals we wilden en eigenlijk nog een beetje meer. De zon scheen, er waren zoveel vrienden gekomen en er was een prachtige erehaag met Flatcoatjes, zo indrukwekkend. Na afloop van de uitvaart zijn wij met de honden in het Ackerdijkse bos gaan wandelen. Een aantal vrienden is met ons meegegaan. Dat was mooi! We hebben gelachen, gehuild en genoten van de hondjes. Bedankt aan allen die er vandaag voor ons zijn geweest!

11 november 2014 Ons Winaatje, alweer 14 weekjes. Ze leert ontzettend snel en graag en ze vindt iedereen leuk en lief! Maar nog steeds is ze een enorme held op sokken, m.a.w. ze mag wel wat meer ballen kweken Wat genieten we van dit meisje! Danny, bedankt voor het maken van de foto's!

8 november 2014 Vandaag is mijn lieve, sterke mama overleden....

                             

                                       28 augustus 1947          -          8 november 2014

            "Tot het laatste moment ben jij jezelf gebleven. Zo lief, zo sterk, zo moedig en alles onder controle.

                           Tot het laatste moment droogde jij onze tranen. Mam, we missen je....."

 

Namens mijn moeder wil ik iedereen heel erg bedanken voor alle lieve berichten de afgelopen dagen. Toen ze het niet meer zelf kon lezen, heb ik ze aan haar voorgelezen. Dank jullie wel voor de mooie woorden!

7 november 2014 Even geen foto van een zwart pupje, maar een foto van een geluksmomentje met ons jongste bruintje. Zo dankbaar dat we dit nog met zijn allen mochten delen....

5 november 2014 Moeilijke dag achter de rug.... En morgen wordt alleen nog maar moeilijker..... Dank Mariëlle, voor de oppas op de pups! Na veel tranen is het toch even fijn thuiskomen als deze kleintjes op je liggen te wachten. Zo rustgevend, zo lief.....

5 november 2014 Even een tukkie doen na het ochtendrondje. Voor Hailey de normaalste zaak om er gewoon bij te gaan liggen.

27 oktober 2014 Met die acht zwarte ukjes zou je bijna vergeten dat er ook nog een klein bruintje rondloopt Wina is alweer 12 weekjes!

25 oktober 2014 Gorilla's..... uh nee.... Flatcoats in de mist

22 oktober 2014 Dat Hailey een snelle dame is, blijkt ook nu maar weer eens! Gisteravond werd ze wat onrustig. Mariska kwam daarop direct naar mij toe. Er was volop bedrijvigheid in haar buik, dus ik rekende nog nergens op. Maar om kwart over 10 was nummer 1 er en om half 1 nummer 8. Alles ging snel en makkelijk. Hailey ligt nu tevreden bij haar pups, zoogt, poetst en doezelt wat. Alles rondom de pups is te volgen in Dagboek Hailey x Pingus

20 oktober 2014 Fenna (11 jaar en 5 maanden) mocht ook nog even een fazantje apporteren.

19 oktober 2014 Wina 11 weekjes en vanavond voor het eerst "op hoogte" gegeten. Het beviel haar goed, zoals alles wat maar enigszins met eten te maken heeft! Vrijdag op zaterdag heeft ze haar eerste nachtje bij mijn ouders doorgebracht en ze was voorbeeldig! Op zaterdagochtend doet mijn pap bij KC Delft de puppygehoorzaamheidscursus. Nu twee lesjes gehad en volgens mij gaat het goed. Ja, een lekker wijfie, die bruine!

18 oktober 2014 Op de MAP in Heerle. Het gaat maar zozo. Abs en ik zijn beide niet op ons best

17 oktober 2014 De eerste keer met Wina het staan oefenen en dan ook maar gelijk een eerste poging voor een standfoto. Best aardig gelukt, al zeg ik het zelf! Danny, bedankt voor je hulp!!

Wina is bijna 11 weekjes en begint al aardig de lucht in te gaan. Het is duidelijk dat al het eten dat ons hongerwolfje naar binnen werkt gelijk in haar pootjes gaat zitten!

13 oktober 2014 Een mini-videootje om te laten zien hoe vlot ze de zitfluit opvolgt. Na het komfluitje en haar naam is dit het volgende "projectje". Liever geef ik de beloning terwijl ze nog in de zitpositie is, maar op zich heb ik haar met mijn "yes" al vrij gegeven. Deze week ga ik ook maar eens aan de slag met de stemcommando's "zit" en "down".

Video volgt

11 oktober 2014 Vandaag de MAP in Krimpen. Abby was wat langzaam en niet zo scherp als op de vorige MAP, maar is er toch weer in geslaagd het diploma te halen! We waren natuurlijk heel erg verwend met het resultaat op onze eerste MAP, maar ook op dit diploma met "slechts" 465 punten ben ik natuurlijk super trots! Op de foto Fee, Abby en Ibbel, trainingsmaatjes die er alledrie in slaagden om hun A te halen!!

6 oktober 2014 Wina voor het eerst mee naar jachttraining. Nee, niet om zelf te trainen, maar gewoon om lekker te "socialisen" In het begin was het geprrrrt en gefluit wel reden om de kar uit te willen, maar elk fluitje leverde haar een lekker snoepje op in de kar, dus al gauw werd ze rustig en heeeeeeerlijk relaxed.

5 oktober 2014 Wina, 9 weekjes jong:

3 oktober 2014 Wina mit Rudolph. Es geht ihr gut!

2 oktober 2014 Vanaf 2000 maakte Yonas deel uit van onze roedel, een moeilijke hond en elke pup die na hem kwam, moesten we angstvallig gescheiden houden, want Yonas had toch zeker zo'n 8 à 9 maanden gewenningstijd nodig... Wina is nu het eerste pupje dat dus niet met Yonas opgroeit. Een rare gewaarwording om een pupje in huis te hebben zonder al het hekwerk om Yonas en pup te scheiden. Hoewel we de mooie kanten van Yonas echt nog wel missen, mis ik niet dit aspect van zijn karakter. Wina weet hier allemaal gelukkig niks van en hoeft ook niet meer voorzichtig kennis te maken met de boeman als de tijd rijp zou zijn. Nee, Winaatje mag gewoon onbezorgd opgroeien!

1 oktober 2014 Even een tukkie doen

30 september 2014 Gister in Duitsland aangekomen en even lekker geknuffeld met Wina en haar nog aanwezige zusje. Wat een geweldige meisjes! Zo leuk! Vanmorgen was dan het moment daar om haar mee te nemen. Ons nieuwe Flatje dan eindelijk mee naar huis!!! In Duitsland alleen maar file, file en nog eens file. Ze is meteen auto-proof   Het eerste deel van de reis heeft ze lekker op schoot gelegen. Later, na een korte plas- en eetpauze, sliep ze heerlijk verder in de bench, een model-pupje! In Oldenzaal (rond 5 uur) mochten de grote meiden ook eindelijk even de benen strekken, die zaten al vanaf kwart over 10 in de auto. Heerlijk gewandeld (Wina uiteraard voornamelijk op de arm!) en nu dan echt op naar huis! Waar ons Wina-avontuur echt van start gaat!

Angelika and Sina, thank you both so much for this lovely little lady! We fell in love with her the moment we met her and promise to take good care of her!

Tussenstop in Oldenzaal:

Zo'n dierbare foto!

Onderweg:

Klaar voor vertrek    Uitgeput bij mam op schoot

Nieuwsgierig naar de meiden achterin     En verder slapen in de bench

Nog bij de fokker:

De ondeugd straalt ervan af!

29 september 2014 Zo, het KNJV-weekend van de FRC in Oldenzaal is weer ten einde. Niet gehaald waar we voor kwamen, maar toch een mooi weekend achter de rug!

Op zaterdag de KNJV-proef: ik met Abby en mijn pap met Fenna. Abs haalde haar B met 71 pnt en mocht weer dirigeren. Ik had het heel mooi gevonden om ook nog bij de FRC een A te halen, maar op de lijn naar de duif vertrouwde ze het niet helemaal meer en blokkeerde. Einde oefening.... Fenna haalde prachtige punten, maar deed wat we nooit van haar verwacht hadden: ze sprong in bij de markeer! Oeps! Ineens stout met haar 11 jaar en 4,5 mnd

Zondag de MAP, mijn laatste officiële wedstrijdje met mijn Bolleke... Holly heeft vier prachtige B-proeven gelopen! Ochtend: De eerste A-proef was het schuine over water van de BKB, een beladen plek voor ons en dat was duidelijk.... Ze blokkeerde weer bij aan komen lopen. Heb haar na de uitleg weer aangelijnd en ben gestopt... Middag: Beginnen bij de tweede A-proef. Daar zaten we (net als bij A1) zo'n drie uur te wachten en toen was ik nog niet aan de beurt. Ik vond het wel best en ben mijn laatste B-proeven gaan doen. Twee leuke snelle proeven! Holly's carrière hebben we hiermee mooi afgesloten met een blije Holly en daarom ook een blije voorjager.

Mam is beide dagen komen kijken, de kers op de taart! Morgen op naar Duitsland, waar ons kleine bruintje op ons wacht!!!

23 september 2014 Hieperdepiep hoeraaaaaaa! Vandaag zijn de Jackanape's Miracle-pups alweer drie jaar! Gefeliciteerd Fendi, Ziva, Dobber, Milord, Joey en Joep! Op de foto: Fendi, die sinds afgelopen weekend ook een echte jachthond is!

22 september 2014 Jaaaaaaaa, net de echo gehad en Hailey is drachtig!!! Vanaf nu wordt alle nieuws rondom het nestje bijgehouden in het dagboek: Dagboek Hailey x Pingus

21 september 2014 Zo trots weer op onze Abby!! Gister onze eerste MAP A. Ik hoopte dat ze in ieder geval één van de twee A-proeven mooi zou doen en we gingen vooral maar eens wat ervaring opdoen.

Abs liet zich van haar beste kant zien! De eerste A-proef was toppie en de vier B-proeven lukten ook goed! Bij de tweede A-proef ging het bijna mis, maar echt net op tijd kwam ze bij het tweede apport en kregen we toch nog 55 pnt.

Met een totaal van 525 pnt kregen we ook nog eens de derde prijs! Wow, wat een Flatje, die Abs!

16 september 2014 Zo lag Holly gisteravond op de bank, heerlijk tevreden in dromenland! Ze was zo blij dat zij 's ochtends met me mee mocht en nu eens niet Abby. Haar blijdschap werd nog groter toen we werden opgehaald door Marian en haar grote vriendin Fee. En zo gingen we op weg naar de MAP in Lewedorp, Holly's één na laatste wedstrijdje van haar carrière.

Mijn gevoelshondje heeft de afgelopen twee jaar vele ups en downs gekend, gekoppeld aan mijn gemoedstoestand. Vorig MAP-seizoen heeft ze laten zien dat ze het wel degelijk allemaal kan en daar ben ik nog steeds mega-trots op! Maar het ontwikkelde waterprobleem in het afgelopen jaar kregen we helaas niet meer opgelost. Zo zonde van mijn waterratje...

We hadden gister drie waterproeven. De eerste (B1) haalde ze net op het nippertje, door een domme fout van mij blokkeerde ze voor het tweede apport. Uiteindelijk lukte het wel. De volgende waterproef (B2) deed ze mega-snel en vol vertrouwen! Hierna de A1-proef en twee B-proeven (B4 en B5) te land waar ze ook gewoon ouderwets lekker werkte!

Helaas was onze laatste proef, de A2-proef, een waterproef en deze lukte echt niet, was te spannend allemaal.... Toch heel erg tevreden, ook al hadden we één 0. Holly heeft vier proeven prachtig werk laten zien, het voelde weer even als vorig jaar. Het was een zeer gezellige dag, prachtig weer en sportieve voorjagers, veel gelachen en genoten van mooi hondenwerk. Helaas haalde Fee haar diploma net niet, het allerlaatste apport was net niet vindbaar. Ontzettend jammer, want ze gingen als een trein!

In Oldenzaal op 28 september zal Holly haar allerlaatste wedstrijdje (ook een MAP-A) lopen, ik krijg er een brok van in mijn keel....

9 september 2014 Luna, Hailey en Holly vanmorgen na de training. Inmiddels 2,5 week na de dekking, zou ze drachtig zijn? Ik hoop het zo!!

6 september 2014 Gister zei ik nog tegen een vriendin "Als je het niet meer verwacht, komen de mooiste dingen op je pad!" En vandaag werd dat ook voor mij waarheid. Abs heeft het geflikt! De tweede KNJV-A is een feit! Ze haalde 90 pnt en een mooie 1ste prijs! Als kers op de taart waren zowel mijn pap als mijn mam hierbij aanwezig. Hoe mooi wil je het hebben!!! Op naar de MAP A!!

Abs, arrogant als altijd

3 september 2014 Vanavond heerlijk uit eten geweest met pap en mam bij Indigo in Schipluiden. Een absolute aanrader! Een bijzonder restaurant waar biologisch eten en streekprodukten de kaart vormen. Pap, mam, bedankt!

1 september 2014 Na de training nog even koffie drinken, dus de hondjes nog even aan de trekhaak.

31 augustus 2014 Een spontane strandwandeling met pap en Danny om een Duitse FB vriendin het strand van Hellevoetsluis te laten zien. Heike was iets verlaat en daarom hebben Danny en ik maar weer eens een nieuwe standfoto van Fendi gemaakt en een groepsfoto van onze meiden samen. Toen Heike arriveerde begonnen we aan een heerlijke wandeling met in totaal negen teven.

(foto Heike)

Het resultaat als de honden na een strandwandeling op de bank in slaap vallen en een uurtje later er weer vanaf stappen

30 augustus 2014 Genieten! Dit weekend logeert Sky weer hier!

Vrijdagmiddag, heerlijk in het zonnetje aan de Waterweg!

Zaterdagochtend, in de regen in de Broekpolder

28 augustus 2014 Woehoeeeeeeee!!! Vandaag is mam jarig! 67 jaar! Mam, van harte gefeliciteerd!!! Geweldig, wie had vorig jaar gedacht, dat we dit jaar weer jouw verjaardag mogen vieren! Mam, wat ben je toch een sterke vrouw, elke dag krijg ik meer bewondering voor jouw kracht, jouw strijdlust en je doorzettingsvermogen! Dikke knuf

26 augustus 2014 Gewoon even wat telefoonfotootjes, want hoewel ik bijna nooit meer mijn mooie camera gebruik, blijf ik fotograferen toch wel erg leuk vinden.

24 augustus 2014 Vandaag feest! Pap en mam 45 jaar getrouwd!!! (Officieel op 29 augustus.) In de Vreemde Vogel in Vlaardingen hebben we dit groots gevierd met familie, buurtjes en meer vrienden! Het was super!!!!

Pap en mam, 45 jaar geleden

23 augustus 2014 Weer op Nederlandse bodem na een heerlijk tweedaags roadtripje en zo'n 1200 km. Hailey is gedekt, nu duimen dat moeder natuur meehelpt!! We hebben ook alvast ons nieuwe meisje in de armen mogen sluiten. En als "icing on the cake" hebben we ook nog de papa van ons meisje ontmoet: Joris, zoon van onze Fenna. Echt super!

Mariska & René, bedankt! Ik heb genoten van jullie kroelkontje en ben heel blij dat ik haar eventjes de mijne mag noemen! Angelika & Sina, thank you so much for breeding such wonderful Flatties and for letting me use your lovely boy Pingus! En pap bedankt voor het mogelijk maken van deze twee gezellige dagen!

Hieronder een foto-verslagje van onze reis!

Hailey en Pingus de eerste keer gekoppeld

Pap aan het ontbijt in het Gasthof

Uitzicht vanuit mijn kamer

Een heerlijke boswandeling

De drie dames Fenna, Hera en Hailey

Uiteraard moet je even omhoogklimmen als je een hoogzit ziet

Hera en Hailey vonden elkaar ook erg aantrekkelijk

Even wat "sightseeing"

Met natuurlijk een bakje koffie en een taartje!

En weer onderweg naar Angelika en Sina

Pap met zijn toekomstige meisje

Fenna ontmoet haar zoon Joris (de papa van ons pupje!)

Hailey en Pingus net na de tweede dekking, vlak voor ons vertrek

Op de terugweg!

16 augustus 2014 Certificaatdag FRC in Heerle: Wow, wat ongelooflijk gaaf!!! Vandaag hebben Mariska en Luna (Jackanape's Lucky at Love) hun A-certificaat gehaald! Super trots ben ik!! Maris van harte!!!! Ook Marian en Saskia van harte!

Zo trots op Maris en Luna!!

Terwijl ik in Heerle was, was Mark lekker aan de wandel met ons ventje en de meiden. Ach, die Jassie, wat heeft hij toch een lol op drie poten!

Ons lekkere ventje!

15 augustus 2014 Update Dagboek Hailey x Pingus

11 augustus 2014 Soms lopen dingen anders dan gepland  Vandaag viert Hailey haar tweede verjaardag en laat nou net Hailey het middelpunt zijn van deze update. Voor haar volgende loospheid hadden we plannen om een nestje te fokken. We hebben na veel overleg besloten om haar deze loopsheid al te laten dekken om zo te proberen een lieve vriendin een nieuw Flatcoatje te geven. Alles over deze plannen is te vinden op de Puppies-pagina. Pingus is de reu die haar mag gaan dekken. Een oudere, gezonde reu van 8 jaar met gezonde, fijne nakomelingen. We kijken erg uit naar dit nestje!

10 augustus 2014 "Wat zwemt daar onder de brug door?" Familie Fuut liet zich -tijdens onze ochtendwandeling- rustig door ons en ons roedeltje bekijken.

En 's middags nog een kort traininkje gedaan. Wat dirigeren voor Luna, markeren voor Luna en Hailey, slepen over water voor Luna, Hailey, Holly en Abby en "gewoon" over water voor Lizzy, Luna, Hailey, Holly en Abby. Op de foto's Hailey op de terugweg van de sleep-over-water en Hailey met een duifje.

4 augustus 2014 Fenna vorige week na een modderbad. Tja, als je 11 bent, moet je wat om je huidje jong te houden!

Na alle verdrietige berichten is er nu dan ook een lichtpuntje. Vannacht is de nieuwe pup voor mijn pap geboren Zo lang kijken we hier al naar uit! En wat is er nou mooier dan straks een kleindochter van onze Fenna in de armen te sluiten? Niks toch! Ons nieuwe meisje is te bewonderen en te volgen op: http://www.bestthorritzen.de/W.html

3 augustus 2014 Mijn eerste zelfgemaakte bramen-clafoutis! Nog niet zo lekker als die van mams, maar zeker niet verkeerd

2 augustus 2014 Als "leven" "lijden" dreigt te worden en het vuur in haar ogen langzaam dooft, is het tijd om los te laten.... Dag lieve Frou, bedankt voor alles!

's Ochtends ging het plots niet goed met Freya. Haar ogen vertelden me dat het tijd was om haar te laten gaan.... Het vuur dat Freya altijd in haar mooie oogjes had, vervaagde... Gelukkig had onze eigen dierenarts weekend-dienst en konden we daar terecht. Na afloop is Freya mee terug naar huis gegaan en hebben alle honden afscheid van haar kunnen nemen. Na het afscheid hebben pap en ik haar naar het crematorium gebracht.

's Avonds zijn Mark en ik bij mijn ouders gaan eten en als toetje heb ik samen met mam deze Zweedse meringuetaart gemaakt. Na een verdrietige week, was dit echt heerlijk "comfort food"! Marguerite, bedankt voor de Zweedse ingrediënten!

Met z'n drietjes in één keer op!

30 juli 2014 Een zwarte dag.... Marguerite heeft haar Tess moeten laten gaan.... Dochter van Abby en dus een zusje van onze Nikki... Tess mocht maar 3,5 jaar worden. Net als zusje Nikki en zusje Tess uit België is kanker haar fataal geworden. Wat een ongelooflijk pech-nest....  Tess was een enorm lieve Flatcoat. Wat zal ze gemist worden... Marguerite, ook via deze weg heeeeel veeeeel sterkte!

Tess, tweede van links...

20 juli 2014 Freya's verlate verjaardagsfeestje Wat heeft ze genoten van haar zwempartijtje!

Nichtje Marijn viert vandaag haar verjaardag, 9 jaar alweer! En dan krijg ik een cadeautje van Marijn. De nieuwste rage, rainbow loom, maar natuurlijk wel in mijn kleurtje!! Dank je wel!!

19 juli 2014 Abby's tweede poging dit jaar voor een tweede KNJV-A. Niet gelukt, maar wel iets positiever dan de vorige keer. Ze kwam op het zitpunt en mocht door naar de duif. Jammergenoeg ging ze toen links als ik rechts bedoelde, maar goed

17 juli 2014 Even heerlijk uit eten geweest met mijn schoonouders!

15 juli 2014 Jaaaaaaaaaaaaaa, vandaag is het dan echt zover! Ons Froupje, ons Frou-Froutje, ons pluizenbolletje, ons kleine snelheidsduiveltje en workaholicje, oftewel gewoon onze Freya, ze is vandaag toch echt 11 jaar geworden!!! Allang niet meer de sterkste, maar nog wel één van de vrolijkste, haar staart maakt nog elke dag overuren. Mooie herinneringen aan de dag dat we haar in Engeland gingen halen. De eerste trip die mam en ik naar Engeland maakten. Ik kan boeken vol over Frou schrijven, wat hebben we een hoop gedeeld, lief en leed. Lief meisje van me, van harte gefeliciteerd!!

Froupje, echt 11 jaar!

13 juli 2014 Lazy Sunday afternoon. Eind vd ochtend heerlijk met de drie meiden gelopen. Eerst een stuk door de polder en daarna lekker lang fun-zwemmen. Met als resultaat dat we ruim een uur na thuiskomst nog in deze houding op de bank hangen. Even lekker lui zijn, ik houd ervan!

12 juli 2014 Tja, en dan heb je wééééééér een prachtig KNJV B-diploma om aan je collectie toe te voegen. Maar laat ik daar nou net niet voor zijn gegaan. Echt, of die tweede A met Abs nog gaat lukken.... ik heb mijn twijfels. Ze heeft gewoon echt de schijt aan die i-proef...

7 juli 2014 Heerlijk van 2 t/m 7 juli naar Rock Werchter in België geweest. Nu weer thuis, hondjes weer opgehaald, eerste wasjes alweer droog en opgevouwen en de volgende was alweer klaar gezet om morgen te draaien. Alsof we niet weg zijn geweest Ik kijk terug op zes heerlijke dagen Rock Werchter. Het weer begon geweldig, misschien zelfs soms wel te warm. De laatste twee festivaldagen wel wat regen gehad, maar ja, wat is een festival zonder modderpoelen. Afgezien van het feit dat al onze zes stoeltjes gejat zijn, was onze campingplaats verder perfect! Op 30 meter van de koffiekraam en de douches en op 40 meter van de dixi's, leuke buren uit België, Israël, Nieuw-Zeeland en Engeland en slechts een minuutje of 15 lopen naar het festivalterrein. Hoogtepunten Metallica, Pearl Jam en Biffy Clyro! Oh ja, en natuurlijk de overwinning van Nederland hahaha. Voor herhaling vatbaar!

Mariska en René, bedankt voor de goede zorgen voor Liz! Pap en mam, bedankt voor de goede zorgen voor Frou, Bol en Abs!

Liz weer op haar vertrouwde plekje thuis op de bank

Liz heeft zich met Hailey en Luna prima vermaakt. Ze was heel braaf, volgens Maris, maar ze vond een rotte vis en moest dus wel even gewassen worden

24 juni 2014 En dan ineens verlang je weer terug naar het prachtige Oostenrijk.....

22 juni 2014 Slechte foto, maar ik moet hier altijd zo om lachen. Abby (in het midden) wil altijd persé mijn sleutels dragen op de terugweg. En Liz (voor de kijkers rechts) besloot vanavond dat haar bruine duckyduck ook maar eens mee moest op het avondrondje. En een lol dat ze had op het veldje! Je verveelt je echt nooit met die Flatcoats

21 juni 2014 Gewoon ff een fotootje van onze drie zwarte meiden met Sky, 31 mei'14. Sky voelt zich altijd direct thuis als hij weer eens hier logeert. Zo'n lekker ventje. Zo jammer dat er niet meer met hem gewerkt wordt (overigens om volkomen begrijpelijke redenen!). Het talent heeft hij zeker. Als ik me nog eens mocht vervelen, dan ga ik absoluut met hem aan de slag. Jasper is er natuurlijk ook nog en geniet nog steeds met volle teugen en vol energie van het leven, alleen op een iets aangepaste manier nu. Ooit komt hier weer een nieuwe reu helemaal voor mijzelf, ik weet het zeker. En dan eentje waarmee ik hopelijk èn zal kunnen showen èn op een flink niveau zal kunnen werken.

17 juni 2014 Twee uur verder en Dushi (dochter van onze Yamy) toont weer 5 kg lichter Duurt ff, maar dan heb je ook wat!

14 juni 2014 Weer terug op Hollandse bodem, na een prachtige week in Kaprun en omgeving! Abs heeft goed haar best gedaan en heeft mooie dingen laten zien. Maar vooral hebben we genoten van een heerlijk weekje ontspannen met een gezellige groep mensen en honden! Iedereen bedankt!!

6 juni 2014 Vele traantjes gelaten vandaag. Eerst mijn broer op bezoek om nog even over van alles en nog wat te babbelen (natuurlijk vooral over pap en mam), daarna naar het ziekenhuis om mam nog even stevig te knuffelen, toen naar het ouderlijk huis om pap en Jasper een knuf te geven, om vervolgens thuis mijn Froupje een kusje op haar oud geworden koppie te drukken. Uiteraard de "goede" honden ook niet vergeten. Nu op weg naar Rijen van waaruit we vannacht richting Kaprun vertrekken. Dubbel gevoel, maar ik heb er toch wel zin in. En dan straks ook Mark nog gedag zeggen, mijn rots..... Ach, er zullen vast nog meer tranen vloeien komende week. Geeft niet, zolang er ook af en toe een traantje van blijdschap tussen zit! Ennuh, met die mega-zonnebril van mij ziet toch niemand die waterige oogjes

5 juni 2014 Zo vlak voor Kaprun wilde ik heel graag nog even een fijn momentje met Jasper hebben, je weet immers nooit.... Dus de meiden in de auto, Jas in de auto en naar een plekje waar hij enkel door het gras hoefde te lopen. Wat hebben we genoten! En wat is hij snel op drie poten Ook nog even naar het water gegaan en ze lekker laten zwemmen. Heerlijk!!

Na afloop van ons mini-wandelingetje nog heel even zwemmen met Jas en de meiden. Dat had hij al sinds december niet meer gedaan! Wat vond hij het heerlijk! Hij werd hier wel al een beetje moe, dus de snelheid is er wel een beetje uit. Een klein videootje (schrik niet, zijn rechterpoot doet niets meer): Jasper zwemmen  

1 juni 2014 Kampioenschapsclubmatch FRC: Super trots op Sky, die een mooie 2U haalde in de openklas reuen. Ook trots op Fenna die weer een mooie U haalde in de veteranenklas. Dank je wel Danny voor de foto's!

Fenna 11 jaar en still going strong!

Sky in de ring

Sky met zijn rozet en daarnaast de officiële standfoto voor de Flatcoat koerier

Ook nog even meegedaan aan de jachtproefjes

De winnares van de Lucky Trofee

31 mei 2014 In 2009 werd Jackanape's That's Lucky "Homer" beste baby reu en Jackanape's Happy Go Lucky "Lizzy" beste baby teef op de clubmatch van de FRC. Voor mij was dat een reden om in 2010 de Lucky Trofee in het leven te roepen voor de beste baby van het ras. Inmiddels vier jaar verder en de trofee heeft een metamorfose ondergaan. Super blij ben ik ermee en ik hoop dat degene die hem dit jaar mag winnen er ook zo blij mee zal zijn! Met dank aan Ann Kilminster Fine Art!

Morgen is de clubshow van de FRC. Ik kijk daar altijd erg naar uit, een genot om zoveel Flatjes bij elkaar te zien! Dit jaar keken we er dubbel zo hard naar uit, want mam zou mee kunnen en gezien de laatste scan, was dit echt een uitje waar we weer extra van zouden genieten samen... tja... samen... Vorig weekend werd mam steeds slechter en maandag ging ze daarom naar het ziekenhuis. Ze moest gelijk blijven.... In totaal is er 3,5 liter vocht uit haar buik verwijderd. Dinsdag mocht ze gelukkig terug naar huis. Gisteravond ging het helaas weer mis. Een huidontsteking zorgde ervoor dat ze wederom moest worden opgenomen. Jammergenoeg mag ze dit keer voorlopig nog niet weg.... En dan voel ik me zo machteloos, zo verdrietig en zo kwaad tegelijk, zo leeg, het is zo oneerlijk...... Mijn mam verdient zoveel beter.... Morgen dus de clubmatch, maar zonder mam ..... Mam, we houden je op de hoogte hoor! Love you!

27 mei 2014 Hieperdepiep Hoera!!!! Vandaag is Abby 7 jaar! Ons arrogantje, onze stoere meid met eigenlijk toch stiekum wel een heel klein hartje, het hondje van mijn mams en alleen daarom al heel bijzonder! Lieve Abs, ik hoop dat we nog lang van je mogen genieten! En nu van die bank af, op naar de training

"Dan ben je jarig en dan moet je nog netjes op je beurt wachten! Belachelijk!"

Wie mij binnen nu en twee weken tegenkomt, moet niet raar opkijken als ik zelfs in de regen met deze zonnebril op loop. Vanmiddag zijn namelijk mijn ogen gelaserd!

24 mei 2014 Een lieve post op facebook van Mark :

Pinkpop 1999.... Een gezellig weekend Landgraaf met vrienden. Niet wetende dat dit weekend het begin zou zijn van onze huidige relatie. Maar toen die lange meid met ons ging optrekken dat weekend wist ik het zeker.... I had to have her! Vandaag zijn we op de kop af 15 jaar bij elkaar en ben ik nog steeds superblij om haar m'n vriendin te kunnen noemen. Love you Maaike!

21 mei 2014 Vandaag de hechtingen eruit gehaald bij Jasper. Hij is happy, maar zijn poot doet niet meer wat hij moet doen

19 mei 2014 Abby in de auto op de terugweg na de training bij Sander. Heerlijk voldaan in dromenland! Ik ben ook heel happy met hoe ze ging vandaag! Een kleine weigering aan de waterkant, maar verder deed ze alles direct en ook weer snel. Hoop dat we weer op de goede weg zitten!

18 mei 2014 Liz en Bol, volledig in dromenland.

17 mei 2014 De springers Holly en Lizzy, beide uit een familie van waterratten en bommetjesmakers. De glijer Abby, de absolute tegenpool, altijd voorzichtig. Daarom wel dubbel zo knap dat Abs inmiddels zo "soepel" van de steiger afgaat!

Springers vs Glijers

16 mei 2014 Aan het eind van de middag ff naar de dagcamping geweest bij de Krabbenplas om alvast de tent op te zetten die we naar Werchter mee gaan nemen. Ouwe trouwe Freya was lekker mee!

14 mei 2014 Tussen de druppels door is het wederom prachtig trainingsweer! Liz, Abs en Bol waren knap vandaag! Net als Hera, Fenna, Frodo en Tess! Lekker gewerkt!

De harde kern van de Kort-roedel       Liz, Abs en Bol

13 mei 2014 Vandaag leuk nieuws! Onze Fenna is 11 jaar!! Hieperdepiephoeraaaaaaaaa!!!!

Eierkoek-wortelsoep-smeerkaastaart voor Fen

12 mei 2014 Update mam: uitslag scan "Wat ik verwachtte, is vandaag bewaarheid. De laatste paar weken was de tumormarkerwaarde in mijn bloed gestegen. Op de scan die ik vandaag heb gehad was dan ook duidelijk te zien dat de tumor gegroeid is. Dat betekent dat de experimentele pillen die aanvankelijk leken te helpen, toch niet het gewenste resultaat hebben. Daar moet ik dus mee stoppen. Ik blijf onder controle, mocht ik mij tussentijds niet goed voelen, moet ik direct bellen en dan wordt op dat moment beslist hoe te handelen. Ik hoop dat dat moment nog heel lang op zich laat wachten."

Wat een ongelooflijke kutdag, sorry heb er geen ander woord voor.... Eerst het slechte nieuws van mam haar scan en vanmiddag werd ik gebeld uit Utrecht met de uitslag van het pathologisch onderzoek van Jasper zijn tumor. Het gaat helaas niet om een zenuwtumor, maar om een histiocytair sarcoom, de zo gevreesde vorm van kanker bij Flatcoats.... Totaal niet verwacht, want dit komt zelden tot nooit voor op deze plek. Ze hebben ook geconstateerd dat het al is uitgezaaid en daarom is Jasper zijn prognose zeer, zeer slecht. Het kan elk moment slechter gaan met hem....

10 mei 2014 Vandaag met pap, Marguerite, acht Flatjes (Tess, Sky, Hailey, Fenna, Hera, Holly, Abby en Lizzy) en één Toller (Mus) de dag doorgebracht in Merelbeke. De Flatjes waren onderdeel van een studie en Toller Mus was de mascotte van de dag. Ze hebben zich voorbeeldig gedragen (nou ja, meestal dan haha) en alle zijn goedgekeurd so far! Valérie en Dominique, nogmaals dank voor alle goede zorgen en de gezellige dag!! Uiteraard ook pap en Marguerite bedankt hè! De honden waren op de terugweg compleet uitgeput in slaap gevallen

9 mei 2014 Een dag verder, maar ik zie het nog niet rooskleuriger in.... Precies wat mij tegenstond van de mogelijke risico's van de operatie is gebeurd.... Zijn poot is op dit moment een dood ding dat hij met zich meesleept.... Vandaag zijn we bij een brace-maker geweest, maar zijn poot is zelfs te slecht om met een brace nog te functioneren. Volgens de arts kan in de komende weken, als de zwelling vd operatie wegtrekt, wat zenuwwerking terugkomen. In dat geval kan een brace nog wel helpen, maar we zien het allemaal heel somber in.... Jasper is nu bij mijn ouders. Ons trapje was een te grote hindernis en Jasper in je eentje tillen gaat niet.... Ik weet zeker dat hij daar goed zit, maar toch doet het pijn...

8 mei 2014 Omdat ik veel vragen krijg of Jasper al thuis is, plaats ik toch even een klein berichtje. We zijn op de terugweg vanuit Utrecht met Jasper. (Al een uur bezig en net pas op de snelweg, de drukste avondspits dit jaar...) Ik weet niet of ik nou blij moet zijn... Op dit moment kan ik eigenlijk alleen maar janken. Zal ook de spanning en de vermoeidheid wel zijn van de afgelopen week. Morgen zal ik meer melden. Iedereen bedankt voor het duimen en medeleven!! We hebben er veel steun aan.

7 mei 2014 Zo, we zijn weer thuis. Om half 10 waren we in Utrecht. Eerst even alles nogmaals doorgenomen. Ook het afgelopen weekend besproken, waarin Jasper helaas een bezoekje moest brengen aan de weekenddienst. Het leek op een blaasontsteking, maar ik wilde meer zekerheid, want voor hetzelfde geld zat er wel iets in zijn buik wat een operatie om de tumor te verwijderen overbodig zou maken.... Een buikecho bracht een enorme prostaatontsteking aan het licht. Cytologie wees uit dat het echt een ontsteking is en een fikse ook. Wrs zou dit in de toekomst tot castratie leiden. Omdat hij al vanaf het weekend aan de antibiotica zit, mocht de operatie wel doorgaan. Gelukkig maar. Om 2 uur werd hij dan eindelijk voorbereid op zijn operatie. En nu is het wachten op het telefoontje van de arts... Ik word rond een uur of 5 gebeld. We hebben wel besloten om hem nu direct ook te laten castreren, dan zal zijn prostaat hopelijk na genezing geen problemen meer geven en hij hoeft dan niet nogmaals onder narcose. En ach, hij heeft zijn ballen toch niet meer nodig

Ben net gebeld. Operatie is goed gegaan. Beetje technisch verhaal, maar in het kort: twee zenuwtumoren waarvan ze één streng waarschijnlijk helemaal hebben weggekregen, maar bij de andere twijfelen ze of dat gelukt is, want die ging ook de borstholte in.... Pathologie zal uitwijzen of het wel of niet gelukt is. Nu is het afwachten in hoeverre er zenuwuitval is. Het blijft nog even spannend dus. Als het goed gaat, mag hij misschien morgen weer opgehaald worden en anders vrijdag vast wel, maar dat hoor ik morgen dus.

6 mei 2014 Nu zit ik in spanning voor wat onze Jasper morgen te wachten staat.....

5 mei 2014 Vandaag ben ik jarig! Iedereen hartelijk dank voor de vele felicitaties die ik mocht ontvangen!! Mark en ik zijn lekker met mijn ouders uit eten geweest bij d'Oude Stoep in Vlaardingen. Het was heerlijk en gezellig!

4 mei 2014 Vandaag de dubbele show in België. Sky haalde op de clubshow van de BFRC een 4U in de openklas. Daarna de clubshow van de BRC. Hier haalde Sky een 2U in de openklas!! Heel blij met deze mooie resultaten!! Marian, Maris en alle anderen, bedankt voor de gezelligheid! Het was een mooie dag, prachtig weer, fijne keurmeesters, mooie honden en terechte winnaars. Voor herhaling vatbaar. (Mariska, bedankt voor de foto's!)

BFRC

BRC

 

3 mei 2014 Zoooooooo trots!!! Pap en Fenna haalden saampjes vandaag op de workingtest in Bergschenhoek een 3de prijs in de B1!!! Nummers 1, 2 en 3 hadden alle 85 pnt en tja, dan is de kans groot dat je met je bijna 11 jaar 3de wordt Geeft niks hoor, helemaal blij met dit mooie resultaat!

Abby haalde een mooi WT A-certificaat met 72 pnt en daarmee dus een kwalificatie voor de BKB.

30 april 2014 Mooi weer voor de woensdagtraining!

27 april 2014 Ik geloof dat Jasper ons heeft willen helpen bij de beslissing! Na een erg slechte week stond hij zaterdagochtend ineens weer vrolijk te kwispelen toen we beneden kwamen! Vanaf dat moment is hij weer steeds happier geworden. Ik denk dat de pijnmedicatie dit keer dus wel aanslaat. Zoals hij nu is, verdient hij absoluut een kans op nog een pijnvrije tijd erbij. Hoe lang dat dan zal zijn, dat weet je nooit, maar we vinden het nu de gok waard. Ook omdat de orthopeed zei dat dit type tumor maar een zeer kleine kans heeft op uitzaaien. Jasper is -ook al is hij 10 jaar- een ijzersterke hond, die nooit iets heeft gemankeerd en nog steeds na bijna 4 mnd rust een goede bespiering heeft. Hij zet zijn slechte poot nog wel op de juiste manier neer, wat zou betekenen dat de juiste zenuwen nog intact zijn. Oftewel hij heeft alles mee wat een positieve uitkomst vd operatie zou kunnen betekenen. En nu dus ook weer de spirit om er tegenaan te gaan, het belangrijkste eigenlijk.

25 april 2014 Daar zitten we dan, in de behandelkamer in Utrecht. Eerste anamnese is geweest. Nu even wachten op de specialist. Jasper is de afgelopen dagen zo hard achteruit gegaan, ongelooflijk.... Vannacht heeft hij bijna de hele nacht liggen kreunen en piepen van de pijn Ik hoop zo dat ze vandaag nog iets voor hem kunnen betekenen, want dit is niet leuk meer...

N.a.v. de foto's is besloten om van zijn schouder-/okselgebied een mri-scan te maken.

Lang dagje, maar we weten nu wel waarom het zo slecht met hem gaat. We hebben drie opties waar we even hard over moeten gaan nadenken.

Het "op papier" zetten, helpt mij wel vaker met dingen helder te krijgen. Dus ik zet het hier even neer. Jasper heeft een tumor in een zenuwuitloop naar zijn voorpoot, een zgn. plexus brachialis tumor, maar wel met het voordeel dat het nog niet in het ruggemerg zit gegroeid. Dit komt er kort gezegd op neer dat we nu drie opties hebben:

1) poot amputatie met alle zenuwen natuurlijk die daarbij horen

2) operatief verwijderen vd tumor in de hoop dat ze alles kunnen verwijderen en niet te veel goede zenuwen daarin meenemen

3) inslapen

Pootamputatie heeft nooit mijn voorkeur, ik weet dat er genoeg honden gelukkig zijn op drie poten, maar voor ons voelt dit niet goed.... Blijven over optie 2 en 3... Bij optie 2 weet je natuurlijk nooit van te voren in hoeverre de operatie succesvol zal zijn en de vraag is, of je hem dit nog aan wil doen. Er staat al wel een datum geprikt voor evt. operatie, omdat we- als we daarvoor gaan- er niet te lang mee mogen wachten. Dus het kan maar beter op de agenda staan. Jasper is in de afgelopen twee weken zo hard achteruit gegaan en heeft er in de laatste paar dagen zoveel pijn bijgekregen, dat de knoop snel moet worden doorgehakt.

20 april 2014 Voor de overheerlijke paasbrunch bij mijn ouders (bedankt pap en mam!) zijn mijn vader, Mark en ik met de vijf meiden lekker naar het strand geweest. Echt genoten en voor de ergste drukte weer weg

19 april 2014 Het blijft leuk, die smurfjes Gister lekker getraind. Luna liep, net als Abs en Bol, een mooie sleep over water! Holly kreeg helaas een niet zo rustige hond bovenop zich, terwijl ze de sleep liep. Dat gebeurt altijd bij haar.... In het verleden al eens een niet zo'n vriendelijke roedel Viszla's achter haar aan op de sleep. Dat maakt enorme indruk op haar. Ook nu wilde ze in de hoogste versnelling naar mij terug racen, maar ik kon haar afstoppen, even wachten tot de hond weg was en toen weer vooruit op de sleep. Ze deed het! Voor haar echt superknap!! Ook Liz deed voor het eerst sinds lange tijd weer wat oefeningen mee en ze had het super naar haar zin. Dat arme ding leeft zo in de schaduw van haar mam en tante... En Abby, ach, die heeft echt poep in haar oren... Of die tweede KNJV-A nog gaat lukken....

17 april 2014 Met regelmaat krijg ik de vraag hoe het nou met Jasper gaat. Ik vind het moeilijk om er over te praten.... Onze knuffelbeer heeft bijna 10 jaar lang nooit iets gemankeerd, zag er nog altijd uit als een jonge god, rende nog net zo hard als kleindochter Lizzy en gedroeg zich nog altijd als een pup. Hem zo te zien worstelen met zijn handicap, brengt tranen in mijn ogen... Overleg met zijn arts kwam steeds op hetzelfde neer "geduld!" Heel even leek het iets beter te gaan, hij hield iets minder zijn poot omhoog. Maar dat was maar van korte duur..... Nu, ruim 3 maanden na de operatie, heb ik dan toch een afspraak gemaakt bij een andere orthopeed. Ik wil gewoon weten wat iemand anders er van zegt. Ik vind dit zo geen leven voor een verder perfect gezonde hond.... Ergens baal ik er enorm van dat ik hem heb laten opereren, want hij loopt zo veel moeilijker dan voor de operatie. Aan de andere kant was niks doen ook geen optie. Ben benieuwd wat de andere orthopeed ons volgende week kan vertellen. Duimen jullie weer voor ons ventje?

14 april 2014 De Nieuwe Waterweg, zo'n heerlijk rustpunt. Soms neem ik de honden even mee hier naar toe. Het is daar overdag heel stil, alleen wat langsvarende vrachtschepen. Dan strijken we even neer op een bankje en dromen we even weg Heerlijk! Ook Liz kan tegenwoordig redelijk ontspannen naast dit water staan zonder er in te willen duiken, want dat duiken kan hier echt niet!

12 april 2014 Volgens mij hebben ze honger! Nog even wachten jongens, eerst wijzelf  

12 april 2014 Mag ik even voorstellen: Trapa-Ansi von den Bestthorritzen "Hailey", vanaf nu met een eigen pagina op deze site te bewonderen. Nu Hailey van René en Mariska aan alle eisen voldoet, wil ik jullie heel graag onze plannen voor volgend jaar bekend maken. Kijk op onze puppy-pagina en kom meer te weten: Puppies

Hailey (compleet uit vacht) haalde haar tweede ZG!

5 april 2014 Jackanape's Lovely Miracle deed vandaag met Danny mee in Heerle aan de OWT. Zij behaalden samen een prachtige 5de plaats met 90 punten!

De rest van Flatcoatland was vandaag in Ewijk te vinden. Ik was mee met Mariska als supporter en om tijdens de proeven steeds op één van haar hondjes te passen.

De resultaten:

Jackanape's Lucky at Love "Luna" mocht met Mariska weer dirigeren en had bijna de duif te pakken. Bijna!!! Volgende keer gaat het lukken Maris!

Jackanape's Pretty Miracle "Ziva" behaalde met Petra hun eerste B!

Jackanape's Tootsie Roll "Abby jr" behaalde met Piet op hun eerste poging een mooi C-certificaat!

Jackanape's Bubblegum "Tess" haalde met Marguerite op een haar na (of eigenlijk op een halve seconde na) hun B. Net niet dus... Zonde! Maar wel weer goed gemotiveerd voor een volgende poging!

Jackanape's Gorgeous Miracle "Joep" ging er met Freek helaas op het uitsturen en terugkomen uit. Jammer hoor...

 

Dan nog wat niet-Jackanape's Flatjes die goed hun best hebben gedaan en waar ik persoonlijk erg trots op ben, omdat ik hoop een positieve bijdrage te hebben geleverd aan hun training:

Mary met Nelson (of the Brightly Dunes) haalden hun eerste B! Nelson maakt het Mary niet altijd even makkelijk met zijn enorme passie, dus dubbel knap dat dit gelukt is!

Indy (Noble's Delight) mocht met Anneke wederom dirigeren. Indy had alleen iets andere plannen op het dirigeerveld....

En dan kleine Hailey (vd Bestthorritzen), die haalde vandaag met Mariska haar eerste C! Super!

Iedereen van harte gefeliciteerd! En voor wie het vandaag niet zo liep als gehoopt: op naar de volgende certificaatdag!

Luna in de wachtkamer terwijl Mariska en Hailey bezig zijn met C/D

Abby jr

De zusjes Abby en Tess

Het voordeel van een wat lichter type Flatje: als ze op schoot willen, past het ook gewoon nog (Hailey en Mariska)

Luna en Hailey weer in de auto, klaar voor de terugreis

4 april 2014 We zijn hier allemaal een beetje verdrietig. We hadden zo uitgekeken naar deze datum, want Lotta was dan uitgerekend. Helaas heeft Lotta vandaag alleen maar twee reutjes gekregen, dus geen pupje voor ons..... Terwijl op de echo vijf pups te zien waren.... De zoektocht begint weer van voren af aan...

3 april 2014 Okee, even zwemmen, jasjes aan en dan dus niet wachten voor ze de auto weer in gaan, want dan gebeurt er dit! Holly had het reuze naar haar zin, dat wel

1 april 2014 1 April blijft toch altijd een bijzondere datum voor ons. Op 1 april 1996 werd onze allereerste Flatcoat Tabor vh Heutszpark geboren. Een geweldige hond, een reu zoals je ze het liefste hebt. Zocht nooit ruzie en als een andere reu het met hem zocht, dan ging hij het gewoon uit de weg. Hij heeft één keer in zijn hele leven een mini-aanvarinkje gehad, da's alles. Met 4,5 jaar haalde hij met volledig onervaren voorjagers zijn eerste A-diploma! Wat een werker was hij. Zo'n reu zou ik zo graag weer willen hebben!

28 maart 2014 Hoe leuk het ook is om ze te zien rennen, ik kan er ook zo van genieten om ze lekker te zien slapen. Heerlijk! Lizzy neemt het er even van

 

25 maart 2014 Toch nog even een verslagje van de BKB. Ik had lang nagedacht of ik wel echt mee moest doen toen de kwalificatie met zowel Holly als Abby een feit was, maar aangezien het met mijn moeder naar omstandigheden best okee ging, de knoop dan toch doorgehakt en besloten om nou eens een keertje daar te gaan staan. Mijn honden hadden het verdiend en dat mam erbij kon zijn, was reden genoeg om mee te doen.

Nog wel wat gespannen liepen we de eerste proef. Behoorlijk pittig proefje, sleep oppakken op 178 m en met dubbele verleiding tijdens het sturen naar het beginpunt. Het lukte met Holly, ze werkte lekker! Daarna met Abby, ook dat lukte, hoewel ze niet vlot wilde vertrekken.... De tweede ochtendproef lukte ook met Holly. De verleiding was voor haar wel iets te lastig en kwam dus te vroeg binnen, maar ze haalde alledrie de apporten vlot en blij binnen. Abby was een ander verhaal, klapte helemaal dicht en vetrok slecht op het tweede apport. Eenmaal weg, liep ze wel een keurige hazensleep, maar de fazant kwam niet meer binnen.... Ik ken Abs niet zo en schrok hier wel wat van.... Maar toen gebeurde er iets waar ik nog veel meer van schrok: Mijn mam stond in het publiek met Fenna in haar handen. Fenna, blij als altijd, gaf een onverwachte ruk aan de lijn en mijn mam viel op de grond. Ze verging van de pijn in haar been.... Ambulance werd gebeld en was snel ter plaatse. En daar ging ze, weer naar het ziekenhuis..... Ze zei me nog wel dat ik de proeven GEWOON moest afmaken...

Vele tranen later dan maar op weg naar de lunch. Lekker in het zonnetje even bijkomen met een kopje soep. Daarna op naar de middagproeven. Onze eerste proef was er één waar het zelfoplossend vermogen van de honden op de proef werd gesteld. Bij Holly duurde het heel lang, maar alledrie de apporten kwamen binnen. Abby deed dat wat sneller en vertrok gelukkig ook weer iets beter.

Het bericht uit het ziekenhuis kwam binnen: "gebroken, ze wordt vanavond nog geopereerd." En toen had ik -achteraf gezien- eigenlijk beter kunnen stoppen, het werd me allemaal wat te veel... Holly begon aan de laatste proef, waarbij je schuin over water moest. Holly stond bij de uitleg van de proef al achter mijn benen, voelde al haarfijn aan dat ik niet meer okee was. Ze heeft dan ook geen stap meer richting het water gezet.... een dikke 0... Mocht nog wel als troost de twee resterende apporten halen, maar niet meer voor de puntjes. Snel weer Abs halen. Zij ging wel -met wat moeite- over water, vond vlot het apport en daarna vertrok ze ook vlot op het volgende apport. Bij het derde apport ging het bij mij mis, ik stortte in en was niet meer bezig met Abs.... Stomme doos, die ik ben, ik had die laatste proef gewoon niet moeten doen!

Intussen werd mijn moeder naar de o.k. vervoerd en klaargemaakt voor de operatie. Dus ik kon haar niet meer zien voor ze geopereerd werd, dat vond ik een angstig idee... Na de prijsuitreiking (Oh ja, Holly haalde een zesde plaats en Abby een vijfde plaats. Toch best trots op wat de meiden hebben laten zien.) dan maar naar het ziekenhuis. Mijn moeder was nog op de uitslaapkamer, maar werd vlot gehaald. Ze was helemaal helder, had een ruggeprik gehad ipv algehele narcose. Wat fijn! Zo konden we nog even lekker kletsen. Na tienen moesten we dan toch echt het ziekenhuis verlaten en aan de terugreis beginnen. Wat een enorm emotionele dag....

Mam ligt nu nog in Enschede, maar we hopen dat ze snel weer naar Vlaardingen mag komen.

Bij deze wil ik ook graag iedereen bedanken voor hun steun, voor de schouders waarop ik mocht uithuilen, de armen om mij heen, de lift die ik kreeg naar het ziekenhuis, de bezoekjes die al aan mijn mam zijn gebracht, de prachtige bos bloemen die de op de BKB aanwezige mensen hebben verzorgd en gewoon bedankt voor alle lieve woorden die ons gezegd werden. Geweldig! Dank jullie wel!!!!!!!!!!

20 maart 2014 Het beste plekje om te lunchen: op de bank met het koppie van Liz op schoot!

18 maart 2014 Jammergenoeg is de foto niet helemaal scherp. Mijn schaar daarentegen weer wel Eindelijk mijn effileerschaar laten slijpen en vandaag kreeg ik hem terug. Eens kijken of ik het verschil zou merken. Wow, dat had ik veel eerder moeten doen!!! Wat een verademing! Normaal zijn mijn honden al vlot te knippen, maar nu waren vier paar oren en vier stukjes hals in een half uurtje gepiept

Jas, Bol, Abs en Liz

17 maart 2014 Okee, dan heb je een Flatcoat van bijna 11 jaar, die met werken nog een tempo laat zien, waar menig jonge hond een puntje aan kan zuigen. Ze heeft vorig jaar november haar allereerste workingtest gelopen (ze woont nog geen twee jaar bij ons) en dan denk je "Wat leuk, een VUT wedstrijd, da's echt wat voor haar!" Helaas, pindakaas, zij mag niet meedoen, want ze heeft dus vorig jaar nog deelgenomen aan een normale wt. Pffff, nog nooit eerder hebben ze die regel nageleefd en nu beginnen ze er ineens mee.... Ik vind dit echt balen. Je wordt dus eigenlijk "gestraft", omdat je hond nog zo actief is. Dan maar inschrijven voor de wt in Bergschenhoek van de FRC!

15 maart 2014 Jackanape's Lovely Miracle, oftewel Fendi, behaalde vandaag een derde prijs op de OWT in Krimpen! Goed gedaan Danny en Fendi!! Met dank aan Arista Fotografie voor de foto!

9 maart 2014 Zo, Abs is er klaar mee! Moe, maar voldaan na de workshop van Lenk en Willy. Echte knelpuntproefjes voor Abs. Veel verleiding, kleine hoeken, moeilijke waterkantjes. Dus een zware, maar leerzame dag met overwinninkjes!

8 maart 2014 Handdoeken voor luie mensen Wat een uitvinding! Zeiknatte honden als ik ze bij ze aandoe en bijna droog als we thuis komen!

6 maart 2014 Freya in haar gebruikelijke "avond-relax-stand" oftewel "upside-down"!

4 maart 2014 Jippie!!!!! Vandaag echo en Lotta is drachtig!!! Nu flink duimen dat de dracht goed blijft verlopen en dat er een prachtig pupke voor ons bij zal zitten!

28 februari 2014 Zo, knap gewerkt weer!

Hailey, Abby, Holly en Luna

27 februari 2014 Vandaag is onze Jasper 10 jaar geworden!!!! Onze knuffelbeer, onze softie, de papa van mijn eerste nestje, de grootste vriend van zijn kleindochter Lizzy, de enige reu die onze Yonas tot spel kon verleiden, onze Jassebas, Jassie of gewoon Bas. Ik hoop zo dat we nog lang van hem mogen genieten!

Op deze foto bijna 10

Chocoladetaart voor ons           Smeerkaas-eierkoektaart voor de honden

25 februari 2014 Op 23 maart doen Holly en Abby mee aan de BKB.

Voor Holly de derde keer dat ze is uitgenodigd, maar de eerste keer dat ze er zal staan. Mijn Bolleke, ze is mij zo dierbaar en voelt mij zo perfect aan, dat ik altijd aan haar zie op een training hoe ik daadwerkelijk in mijn vel zit. Daarom gaat het de laatste tijd wel weer eens moeizaam.... De twijfel of we wel mee moeten doen, slaat dan toch weer toe.... Maar mijn meisje heeft het zo verdiend om daar te staan! En dan Abby, eerste uitnodiging, eerste deelname. Ze is zo lekker stout, zo lekker eigenwijs en meestal zo heerlijk stoïcijns, met een enorm talent, maar wel met te weinig ervaring. Gevoeliger dan haar onafhankelijke houding doet vermoeden, maar over het algemeen een echte bikkel Ben heel benieuwd hoe zij het eraf gaat brengen.

Ik hoop dat we er een mooie dag van kunnen maken met een paar mooie apporten voor onze beide meisjes!

Vandaag helaas ook triest nieuws. Djarno (Jackanape's Prime Time) is vandaag op 8-jarige leeftijd ingeslapen. Hij liep al een tijdje niet zo lekker met een voorpoot. Er leek een probleem te zitten bij de elleboog. Verschillende therapieën werden gestart, maar het werd maar niet beter.... Totdat vandaag bleek dat er een tumor in het spel was. De knoop werd doorgehakt om Djarno verder lijden te besparen. Ron en Luciënne zijn jaren zeer intensief met Djarno bezig geweest, omdat hij toch wel een kronkel had overgehouden aan zijn herplaatsingsavontuur op jonge leeftijd. Hij was buiten de deur geen gemakkelijke hond, maar was voor zijn eigen roedel zo lief en werd zo gewaardeerd, dat hij een enorme leegte achterlaat. Ron en Luciënne, ik wens jullie heel veel sterkte...

Djarno 5 februari 2006 † 25 februari 2014

22 februari 2014 Zes en een halve week benchrust hebben we er nu op zitten. En ons ventje is zoooooooo braaf. Nog geen moment heeft hij aangegeven dat hij het niet eens was met de verplichte rust en elke keer loopt hij er weer gehoorzaam in als wij zeggen "in de bench". Langzaam gaan we nu de beweging weer opvoeren, we lopen nu drie keer per dag zo'n 15 tot 20 minuutjes. Hij geniet van zijn wandelingetjes en loopt braaf als altijd mee aan 't lijntje. Maar het lopen gaat nog niet heel soepel... Volgende week viert Jasper zijn 10de verjaardag! Wat zijn wij gek op die teddybeer!

20 februari 2014 Even lekker in mijn eentje met de vijf meiden op stap! Goed ontspannen na een paar stressvolle dagen.

Update mam: Op de helft van de experimentele kuur zou ik een CT-scan krijgen. Afgelopen maandag was het zover. De uitslag was gunstig, de tumor was afgenomen, de tumormarkerwaarde was lager. Blij gingen we naar huis. De volgende dag kreeg ik een telefoontje. De radioloog had een longembolie gezien. Met spoed moest ik naar het ziekenhuis. Daar ik helemaal geen klachten had en de onderzoeken gunstig uitpakten, mocht ik met bloedverdunners naar huis, maar ik moest wel stoppen met de experimentele pillen. Vandaag heb ik meer gehoord. Ik kreeg vandaag wel chemo en mag volgende week vrijdag verder met de pillen. Toch weer een beetje opgelucht.

17 februari 2014 Typisch Abby: slapen met een kussentje onder haar koppie. Dit keer fungeert Holly als kussen

15 februari 2014 Het is maar een deel van onze roedel, maar met deze drie meiden ben ik wel het meeste op stap. De heerlijke Flat-meiden Holly, Abby en Lizzy:

Abs, Liz en Bol

Bol, Abs en Liz

Bol, Liz en Abs

13 februari 2014 Twee DNA uitslagen zijn binnen! Onze Sky (Marine Groove from Destiny's Child) draagt lever, Bb. Vind ik eigenlijk wel erg leuk!! Hailey (Trapa-Ansi vd Bestthorritzen) draagt geen geel (da's fijn!) en ook geen lever, BBEE.

12 februari 2014 Kennelijk zag ik het allemaal wat te somber..... De arts is toch tevreden. Heeft niks raars kunnen voelen en heeft Jaspers schouder in alle normale richtingen kunnen bewegen. Stoppen met pijnstillers (vanwege de maagklachten), voorlopig doorgaan met maagbeschermers en als de pijn echt te erg zou worden (maar arts denkt dat het meevalt), dan in het uiterste geval tramadol, maar liever niet. De Adequan heeft echt tijd nodig om in te werken. En het herstel op zich heeft ook gewoon veel tijd nodig en pas als we weer meer gaan bewegen, zal het revalideren en dus het beter gebruiken van de schouder echt gaan beginnen. Nou, toch wel opgelucht. "Gewoon" nog even geduld

9 februari 2014 Zorgen, zorgen en nog eens zorgen... Ons ventje gaat niet de goede kant op.... Inmiddels zitten er vijf Adequan injecties in, maar het lopen gaat steeds slechter Tot overmaat van ramp kotst hij ook sinds twee dagen zijn eten eruit. Ik denk dat zijn maag reageert op de pijnstilling. Ik geloof niet dat hij een virus te pakken heeft, want hij heeft wel gewoon trek en zijn ontlasting is gelukkig nog gewoon okee. Vandaag even geen pijnstiller bij zijn ontbijt gedaan en wel een maagzuurremmer. Als zijn ontbijt er in blijft, geef ik hem eind van de middag een andere pijnstiller. Woensdagochtend gaan we weer naar zijn arts, hoop zo dat hij nog wel hoop heeft op verbetering, want ik weet even niet meer hoe dit nog goed moet komen...  

7 februari 2014 Op http://www.frc-nl.com/pagina/nieuws/even-voorstellen-bkb-2014-wie-is-wie447.php stellen de BKB deelnemers van dit jaar zich voor en ja, ik sta er ook tussen. Holly en Abby zijn beide uitgenodigd en ik heb nu maar eens besloten ook daadwerkelijk te gaan

Aanstaande woensdag moet Jasper weer bij dr. Rasenberg op controle. De injecties hebben tot op heden nog geen enkele verbetering gebracht en ik zie het herstel van Jasper eventjes somber in....... Woensdag weten we hopelijk meer....

5 februari 2014 Hieperdepiep hoeraaaaaaaa!!! Vandaag alweer 8 jaar geleden dat mijn eerste nestje en dus mijn Bolleke geboren werd! Holly en broers Sky, Chico, Djarno, Frodo, Flip en Maus van harte gefeliciteerd!

Holly alweer 8 jaar!

Nadat wij 's middags (na de training) bij de koffie en warme schrobbeler met slagroom al hadden genoten van de heerlijke taart (gebakken door mijn mams!), was vanavond Holly aan de beurt! Ook ons nieuwbakken veteraantje liet het zich goed smaken!! En de anderen? Die mochten de restjes opruimen. Abby ging er dan maar met het bordje vandoor, dan heb je tenminste nog iets

Hij smaakte super!

4 februari 2014 Ongelooflijk hoe fantastisch een hondenlichaam kan herstellen. Tuurlijk, haar kussentje is nu iets kleiner, maar jeetje, er lijkt zelfs wel weer eelt te komen! Er zit nu -ruim vier weken na het voorval- alleen nog een klein korstje in het midden. Duurt effe, maar dan heb je ook wat!

Links drie dagen na het voorval en rechts ruim vier weken erna

2 februari 2014 Even heerlijk uitwaaien in Hoek van Holland met pap en mam. Heel druk, maar echt genieten! Daarna aan de warme choco met slagroom en een pannenkoek!

31 januari 2014 Wat kan het toch heerlijk zijn om ineens weer met drie meiden op stap te kunnen. Twee honden mee voelde zo ongelooflijk kaal.... Echt even genieten weer vanmiddag in de polder!

Gister en vandaag is Lotta (zwart) door Bosse (lever) gedekt. Wij hopen dat moeder natuur ons gunstig gezind is en dat er dus over zo'n 9 weekjes een pupje voor ons geboren wordt! Allemaal flink duimen!!!! De hondjes van mijn ouders zijn 9 en bijna 11. Wordt hoog tijd dus dat daar weer wat jong grut binnen komt lopen Het eerste jaar wordt wel een co-ouderschap met mij, daarna gaat mijn vader het helemaal zelf doen. Oh, ik hoop zo dat het gelukt is!! Meer info op: www.mellandesdelight.de

Lotta en Bosse

29 januari 2014 Hera en Fenna op de training met gans. Best zwaar zo'n ding

Hera (met de gans waarmee gesleept was)

Fenna (met de mooie gans)

28 januari 2014 Hoe lui kun je zijn? Vandaag moest Jasper weer even langs in Tilburg bij het VOCT. We gaan beginnen met Adequan injecties. In Amerika is dit met veel succes ingezet bij artrose. We hopen dat dit bij Jasper ook zal helpen. Vooralsnog loopt hij -nu drie weken na de operatie- nog steeds heel erg slecht  De meiden (Bol, Abs, Liz, Beer en Fen) gingen mee en ja, mijn moeder ook!! We hebben in het bos in Waalwijk een heerlijke anderhalf-uur-durende wandeling gemaakt. Voor Liz voor het eerst sinds drie weken dat ze weer echt op een wandeling mee mocht. Ze mocht voornamelijk loslopen, tot groot genoegen van Liz natuurlijk! Wat was ze blij!!! Racen, racen en nog eens racen! Haar pootje heeft het goed gehouden en is gelukkig dichtgebleven (uiteraard nog met schoen). Even terug naar het begin: hoe lui kun je zijn? Liz is kapot! Ligt heerlijk languit op de bank na te genieten! En ik ook

Liz languit

26 januari 2014 Een strandwandeling met mensen uit de facebook-groep "Flatcoat vrienden". In totaal hadden we 46 honden. Abs en ik waren er ook bij!

24 januari 2014 Even nog lekker een avondwandelingetje gemaakt met de drie meiden. Liz loopt de korte wandelingetjes sinds gister weer mee, weliswaar aan de lijn, maar ik zie het als een grote stap vooruit. Bijna drie weken verder en joehoe de wond is dicht! We zijn er nog niet, maar het einde hiervan is in zicht! Yesssssss

Groen is Holly, blauw is Abby en rood is Lizzy

Hailey met kraai. De kleine meid was weer knap vandaag!

Knappe Hailey!

22 januari 2014 Jackanape's Pretty Miracle, ook wel Ziva, vandaag op training met fazant. Knappe meid!

Knappe Ziev!

19 januari 2014 Marine Groove from Destiny's Child, voor vrienden ook wel gewoon Sky Vandaag zijn Mark en ik weer even bij hem langsgeweest. Ik had swabs mee. We willen nl weten of hij lever draagt. Natuurlijk ook weer even snel wat fotootjes gemaakt tussen de druppels door (somber weer, niet echt perfecte foto's, maar wel een mooi overzicht van hoe hij zich ontwikkelt). Naast het "swabben" en het fotograferen, vooral heeeeeeeel veel met hem geknuffeld! Wat is hij toch een super Flatje!

Meer foto's op zijn eigen pagina

17 januari 2014 Nog even twee fotootjes van mam en pap samen en een foto van pap met "zijn" bruintjes in Drenthe.

16 januari 2014 Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.... Heerlijk toch! Abs, Bol en Liz in diepe rust.

14 januari 2012 Hieperdepiep hoeraaaaaa! Vandaag een dubbele verjaardag. Hera is vandaag 9 jaar geworden. Lizzy en de andere Lucky-pups vieren vandaag alweer hun 5de verjaardag! Luna, Floyd, Skipper, Homer en Casper van harte gefeliciteerd!

14 januari 2014 Themafeestje "The Roaring Twenties" afgelopen weekend. Dan zien jullie me ook eens anders dan altijd maar in die jachtkleding Super gezellig weekend overigens, met 26 man en 3 honden.

12 januari 2014 De roedel dit weekend in de Ardennen: de lamme en de blinde.... De mijne lopen mank en Quinty heeft last van haar oogje, maar lol hebben ze wel hoor. Hoewel... lol... Jasper ligt natuurlijk continu in de bench en hij doet dat allemaal braaf..., maar is er inmiddels (5 dgn na operatie) heilig van overtuigd dat hij wel weer kan rennen De wond van Jasper ziet er mooi uit, maar zijn lopen is nog waardeloos. Lizzy is donderdag nog naar de dierenarts geweest waar toch de losse flap is afgeknipt. Het was snel duidelijk dat het niet meer aan elkaar ging groeien... Hopelijk herstelt het dan iets sneller. Ze heeft er pijn aan, maar laat zich braaf verzorgen. Onze pechvogeltjes....

Lizzy, Jasper en Quinty

8 januari 2014 Jasper zijn probleem was de bicepspees. Althans, dat was de diagnose voor de operatie. Het plan was om die pees door te snijden, maar tegelijk ook te kijken naar hoe de rest van zijn schouder eruit zag. Hmmm, het was jammergenoeg niet zo simpel als "bicepspees doorsnijden en klaar".... Zijn hele schoudergewricht is een zootje... Instabiele schouder door beschadigd gewrichtskapsel, veel artrose, zijn collateraalbanden zijn ook flink beschadigd en ontstoken, etc.... Komt door zijn "lompe" gedrag en zijn wilde spel. Wrs chronisch en zoals een echte Flat betaamt, laat hij pas wat merken als het dus eigenlijk te laat is..... Aan de lijn, rechtlijnig bewegen, zes weken rust, dan controle en wrs wordt het wel beter nu hij vd ontstoken en beschadigde bicepspees af is, maar de arts denkt niet dat het ooit weer helemaal goed komt vanwege al die andere dingen in zijn schouder... Shit Op de foto ligt Jas nog uit te slapen, lekker onder een dekbedje. Holly is lepeltje lepeltje bij hem komen liggen. Zo lief... Liz lag er eerst ook nog bij, aan zijn andere kant, maar zij stond op toen ik de foto wilde maken.

7 januari 2014 Soms zit het mee, soms zit het tegen... Het nieuwe jaar had qua honden een mooiere start kunnen hebben. Gisteravond zaten we plots met Lizzy bij de dierenarts. Een sprong in een behoorlijk vies slootje resulteerde in een mankende Liz. Half in het donker en voelend in de gore prut tussen haar tenen en haren, ontdekte ik een behoorlijke wond. De zijkant van een kussentje was behoorlijk diep ingesneden... Shit, hier zijn we wel een paar weken zoet mee..... En dan Jasper. Nog nooit echt wat gemankeerd. En met 9 jaar en 8 maanden begint hij plots te manken. Op rust gezet, maar geen enkele verbetering... Röntgenfoto's genomen en een echo gemaakt. Om een lang verhaal kort te maken: morgen krijgt hij een kijkoperatie in zijn schouder, waar wrs het probleem zit... Brrr, vind het maar niks...

Zo liggend op haar rug, lijkt haar zere pootje haar niet te deren, maar lopen vindt Liz niet fijn nu....

5 januari 2014 De eerste update in het nieuwe jaar. Mark en ik zijn net terug van een heerlijk weekje in Drenthe. Ook mijn pap en mam zijn een paar daagjes geweest. Heerlijk genoten met elkaar en met de hondjes. Hier alvast een paar fotootjes. Later meer.

Onze zeven voor de molen in Aalden (Drenthe), v.l.n.r. Jasper, Lizzy, Hera, Freya, Abby, Fenna en Holly

Hieronder v.l.n.r.: Fenna (10 jaar en 7 maanden) en eindelijk mooi met haar oogjes open op de foto . Dan Freya (10 jaar en 5,5 maand) met het voor haar zo typerende "vuur in de ogen"! Dan Holly (bijna 8 jaar), mijn lieverd, mijn alles, mijn softie. Tenslotte Liz (bijna 5 jaar), mijn ondoorgrondelijke dromertje, het hondje met de twee gezichten: zo makkelijk en rustig in huis en zo hyper buiten.

Jasper bijna 10 jaar, onze heerlijke teddybeer

 

 

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.