Nieuws 2015

 

 

 

   

wordt aan gewerkt!

Onze zes op 7 oktober 2015

30 augustus 2015 Wina's eerste "wedstrijdje". Ik ben trots op pap en zijn eigenzinnige bruintje!

 

30 augustus 2015 De eerste cadeautjes voor Joris zijn een feit ??Marguerite Ruyse, hartelijk dank, denk dat Joris dit pakketje straks wel weet te waarderen!

 

28 augustus 2015 28 augustus, een datum die mijn hele leven niks anders betekende dan de verjaardag van mijn mama....
Vandaag dan toch even heel anders dan al die voorgaande jaren....
Ik wil vloeken, schreeuwen, janken en daarna stilletjes wegkruipen in een hoekje....
Ze zeggen dat het ooit makkelijker wordt, maar het doet nog zo'n pijn....
Mam, ik mis je zo....

27 augustus 2015 Joris spam met duif

27 augustus 2015 Gisteravond zijn de zwarte meiden weer even op de weegschaal gegaan. Liz 28,3 kg, Abs 28 kg en Bol 27 kg.
We waren in Sleeuwijk voor een check-up van Liz en Bol. Liz heeft een prachtig gebit op twee kiezen na. Heel raar, nog nooit gehad bij de honden, maar ze heeft dus twee kiezen met een gat erin..... En dan dus een gat bij de tandvleesrand, dus echt een glazuurdefect. Twee opties: repareren of trekken. Daar gaan we even over nadenken..
Bij Holly wilde ik even haar voorhand... op de foto hebben. Ze loopt toch wel weer eens mank van voren en ik wil gewoon weten waardoor. Lang verhaal kort: niks om ons druk om te maken, gewoon door zoals we nu doen, dus zo nu en dan rust en pijnstillers.
De arts heeft wel drie keer gezegd dat hij niet gelooft dat Holly al 9,5 jaar is. Ze is echt in topconditie ?? Ze sprong dan ook wel vijf keer bijna op z'n bureau toen hij even wat op de pc deed en ze sprong hem wel zes keer in de armen als hij haar even geen aandacht gaf ???????? Echt één bonk spieren, een kopietje van haar paps

21 augustus 2015 Joris-spam met puppydummietje en konijn

19 augustus 2015 Luilakje! "Kom op Abs, wakker worden, we gaan nog even aan de wandel!"

16 augustus 2015 Het zwarte deel van onze roedel

13 augustus 2015 Vanmorgen Liz meegenomen naar de Sky-training. Sky moet echt gaan leren dat andere honden ook apporten halen ?? Tijdens de privéles was zijn steadiness erg goed geworden, maar zodra er een andere hond bij is, is alles lastiger. Ook verleidingen negeren ging niet, want stel je voor dat de andere hond hem plots mag halen?????
Hij heeft goed z'n best gedaan, maar het kostte behoorlijk wat overredingskracht van Isabel ??
Liz ging heerlijk. Lijntjes, zitfluit, verleiding, schuin over water, ze was zo braaf

 

11 augustus 2015 Zo, pap is weer veilig thuis! Hij heeft zijn bruintjes opgehaald en heeft gelijk even een lekker stukje bramenclafoutis gegeten ??
Dank aan de Italiaanse familie voor de goede zorgen! Pap ziet er goed uit ??
Grazie Gigliola

 

10 augustus 2015 Portretfoto's van de vijf dames zonder fel zonlicht. Wat mij betreft een mooier resultaat dan gister.

Vanmorgen nog even deze foto van ons Wientje gemaakt. Geen fel zonlicht en daardoor weer een heel andere oogopslag.
Wina-Ansi vd Bestthorritzen 1 jaar en 1 week jong

 

 

9 augustus 2015 Zomaar een zonnige dag in augustus.

Liz en Wien

Bol en Wien

Wien

Wien, zo lijken haar oortjes best groot!

Liz met haar typische blik

Holly (9,5 jaar), onze blije Bolleke! Mijn alles! Zo'n enorm grote wil om alles goed te doen en mij blij te maken.

Wina (net 1 jaar), de jongste spruit. Zo zonde van die (nu nog?) erg lichte oogjes, maar wat ben ik dol op dat prethoofd van haar! Wat een talent bezit deze jonge dame en ze weet dondersgoed wat ze wil! Haar buitdrift is enorm, aan de brengdrift wordt gewerkt

Kiekeboe

Weer op de terugweg

Hera (10,5 jaar), ons Beertje. Zo makkelijk, zo lief, zo aanhankelijk, zo'n natuurlijk overwicht op de jongere garde.

Lizzy (6,5 jaar), mijn hartendiefje, ons hondje van extremen. Binnen compleet relaxed en zo'n heeeeeeerlijk knuffelkontje! Buiten hyperactief en explosief

Abby (ruim 8 jaar), ons natuurtalent met het eigenwijze randje. Altijd vies geweest van knuffelen, maar ze begint er steeds meer de lol van in te zien

Pretletter

Toch kan Liz buiten ook soms haar rustmomentje pakken

 

5 augustus 2015 Joris-spam uit Duitsland:

5 augustus 2015 Gezellig middagje met Happy, Donna en Sky!

4 augustus 2015 Pap is een weekje naar Italië. Eerst lekker logeren bij de familie en daarna nog even met Michiel, Bregje en de kinderen daar vakantie vieren.
Dat betekent dus dat de bruintjes hier zijn! Gezellig druk weer ?? Mijn projectje voor deze week is de vijf dames met hun eigen dummy op één foto zetten

4 augustus 2015 Vandaag kreeg ik deze foto van Heike: Joris met de mooie blauwe Cuivienen-dummy!

4 augustus 2015 Vandaag een proef uitgezet voor cursisten waar je echt zo'n kippenvel momentje bij beleeft.
De honden moesten rechts op de foto over water en aan de overkant een sleep oppakken. Deze sleep ging zo'n 200 meter naar achter en hield daar op. De eend was zogenaamd het water naar links overgestoken en ging daar op het schiereilandje weer een klein stukje verder. De moeilijkheid zat hem dus niet in de lengte, maar in het oplossen van die oversteek.
Wat is dat kicken als je op afstand de honden het ziet oplossen. Zo gaaf! Knappe Koos en Yannick!!

3 augustus 2015 Ons Winaatje gister op de nestreünie ter ere van hun eerste verjaardag. Zoals je op de foto ziet, kan ze echt wel vol aandacht voor pap zijn ??
Wat is dit jaar omgevlogen, ongelooflijk. En wat zijn we blij met die bruine wervelwind, altijd zin om te werken, altijd in voor een dolletje ??
Vandaag is ze dan echt jarig. Wientje, van harte met je eerste verjaardag!

2 augustus 2015 Joehoe! Thuis na een tripje van 2015 km!

1 augustus 2015 Zo, we hebben er nu sinds vrijdagochtend 1000 km opzitten. Knap he van die pap van mij!

1 augustus 2015 Zo, het puppyknuffelen zit er weer op. Wat een prachtig nestje, ja, ik ben verliefd! Joris is een snoepje! Heike, thank you so  much for having us over and thanks again for this opportunity! Can't wait to pick him up!!!!

31 juli 2015 Roadtripje met pap!
Vanavond en morgenochtend puppyknuffelen met Joris in Ködnitz. Om daarna door te rijden naar Bad Oldesloe waar we zondag de nestreünie hebben van Wina.
Fijn weekendje Duitsland!

30 juli 2015 Vandaag kreeg ik foto's te zien van een fotoshoot door Katja Bechtold van onze Joris en zijn nestgenootjes. Zo leuk!

30 juli 2015 Drie keer raden wat ik vanmorgen heb gedaan

28 juli 2015 "Wel saai hoor, zo'n middag mee naar training zonder dat je zelf wat mag doen!"
Braaf als altijd liggen ze te wachten totdat ik klaar ben met een oefening en we weer een stukje opschuiven. Tussen de oefeningen door mocht er wel lekker gekeet worden en dus zijn ze na zo'n middagje best moe en voldaan

26 juli 2015 Sky is weer naar huis, de 10 daagjes zijn omgevlogen. We hebben -zoals altijd- genoten van "ons" ventje!
Jammergenoeg geen gelegenheid gehad om een goede nieuwe standfoto te maken. Daarom vanochtend op de wandeling nog even snel dit fotootje gemaakt. Foto (en de stand) kan beter, maar 't geeft weer een goed beeld van hoe hij er nu uitziet

26 juli 2015 Vandaag de show in Rotterdam.
Wina's tweede show, maar haar eerste binnenshow. Wat vond ze alles interessant ?? Honden op tafels, dat snapte ze niet zo goed ?? En dan al die andere rassen, ze keek haar ogen uit!
Ik kon wel merken dat ze het spannender vond dan de clubmatch, ze kwispelde toch wel wat minder.
Maar goed, de show! Ze stond in een sterke jeugdklas met zes andere dames. Ondanks haar niet zo beste vacht, mocht ze toch met een uitmuntend achter bordje 3 plaatsnemen!! Knap ding, die Wien ??
Danny, bedankt voor de foto!

24 juli 2015 Ik heb fans!

19 juli 2015 Een heerlijk wandelingetje gehad vanmorgen met Mark, pap, Jascha en Daco in het Lage Bergsche Bos, met uiteraard even weer een hapje en een drankje bij de Bergse Plas.

18 juli 2015 Om een uurtje of 10 kwamen we thuis van de bbq bij mijn broer. Honden eten gegeven en daarna lekker bankhangen. Sky links van me op de bank. Liz rechts van me op de bank. Abs in het biabed en Holly op haar favoplekje in de vensterbank. Alles in diepe rust.

18 juli 2015 Jaaaaaaaaa, hij is er weer! Gisteravond gebracht en hij blijft tot volgende week zondag. Gezellig!

16 juli 2015 We hadden weer heerlijk weer met de Sky-training. Sleep met twee haken (pas de tweede sleep die hij loopt!), zitfluit, markeren, zoeken en verleidingen, het ging allemaal toppie. Alleen het lijnen lopen langs een bos behoeft nog enige aandacht. Dat vindt hij reuze lastig en duikt elke keer dwars door distels en brandnetels het bos in!

14 juli 2015 Tja, dan heb je net je hondje ingeschreven voor de show in Rotterdam en dan besluit madammeke om volledig te "ontplofen".... Half juni ging haar vacht alle kanten opstaan, werd ook bleker en eind juni begon ze alles eraf te gooien. Op de schouder en in de flank zie je nog het blekere oude lange haar. Eronder komt weer donkerder haar terug, maar dat is nog heeeeeel dun en erg kort. nou ja, we zien wel wat haar vacht in anderhalve week tijd nog gaat doen!

14 juli 2015 Hera is vandaag 10,5 jaar!! Geen taartje, maar wel een super gave dummy met haar eigen koosnaampje! Dat ze hem nog maar vaak mag gebruiken! Dank Danny voor het maken

13 juli 2015 Ruim twee weken na de operatie van Abby even een update over hoe het gaat.
Mede door de hitte hadden we flinke moeite om vooral haar knieholtewond goed te laten genezen, het broeide, was vuurrood, vreselijk dik en bleef lekken.... Uiteindelijk begonnen de hechtingen door haar huid te scheuren, wat nog meer irritatie gaf en toen heb ik zelf direct de hechtingen verwijderd. Vanaf dat moment ging het steeds beter en inmiddels zijn de knieholte- en de schouderwond mooi genezen! H...aar voet -waar de eeltpit is verwijderd- gaat ook de goede kant op, maar heeft gewoon nog wat tijd nodig.

Abby is een hondje dat niet van getuttel aan haar lijf houdt. En juist dat hebben we twee weken lang meerdere keren per dag moeten doen. Veel wondverzorging en voor elke wandeling haar pootje inpakken... Ze laat alles toe, zonder tegenstribbelen, maar met elke behandeling neemt haar vertrouwen in mij af ?¯ Ben heel benieuwd hoe het gaat als we over een weekje of twee de trainingen weer kunnen oppakken. Hoop zo dat we nog wat mooie MAPjes kunnen lopen als afsluiting van haar wedstrijdcarrière, maar als we saampjes de "flow" niet meer kunnen vinden, dan houdt het op....

Intussen is ze echt wel happy en vindt ze zelf dat ze al veel langer mag wandelen! Terwijl ze mij af en toe argwanend aankijkt, is Mark haar steun en toeverlaat geworden, hij zit immers niet aan haar "te plukken" ?? Nog even volhouden en dan gaan we rustig aan saampjes de training weer starten.Uitslag van het biopt van haar knie-lymfeknoop: Geen tumorcellen! Naar alle waarschijnlijkheid toch ook geen Lyme, dan had de lymfeknoop ook een ander beeld moeten laten zien. Toch wel iets vergroot, maar waarschijnlijk (en hopelijk!) "gewoon" een oude infectie die nog wat nasiddert....
Tja... absoluut blij dat het geen lymfeklierkanker is, maar wat nu?
Ik heb besloten in overleg met dierenarts om doxykuur niet te verlengen en nu gewoon even af te wachten. Ik kan zo niet beoordelen of ze "beter" is, dat zie ik pas op een training en dat kunnen we vanwege haar voetje nog even niet doen.

 

 

9 juli 2015 Het was weer Sky-trainingstijd. Was weer even geleden, maar daar was niets van te merken, hij ging super!

6 juli 2015 Even op stap met mijn meisje. Wat is het toch een lekker wijfie!

2 juli 2015 Rare gasten, gaan ze gezellig warm met z'n drietjes bij elkaar liggen! Hebben het vast koud gekregen van hun ijsje

28 juni 2015 Vandaag heeft Hailey (ook wel Trapa-Ansi vd Bestthorritzen), de mama van ons Bounce-nest, met voorjager Mariska het B-diploma gehaald! Super Maris! Trots op jullie, van harte gefeliciteerd!!

28 juni 2015 Liz, het ondergeschoven kindje... Door allerlei omstandigheden heb ik mij er nooit toe kunnen zetten om serieus of fanatiek met haar te trainen. Dat lag zeker niet aan haar talent, want eerlijk waar, ze kan alles! Soms heb je dan even van die momentjes dat zij alleen meemag en dan nemen we een paar bumpertjes mee voor wat "walking baseball". Dat vindt ze helemaal geweldig! Hier ligt ze tevreden uit te puffen met haar buit na het laatste apportje.

27 juni 2015 Vanmorgen een mooi wandelingetje (met tussenstopje voor een kopje koffie bij de Bergse Plas met Peter) in het Lage Bergse Bos met Marguerite, pap, Mark en Corlinda.

Phlox, Mus, Hera, Holly, Lizzy, Wina en Emma

Bij thuiskomst Abby haar voetje uitgepakt en verzorgd. Poe hee, snap wel dat ze er pijn aan heeft, flinke jaap...

26 juni 2015 Jam, wat zijn ze weer heerlijk dit jaar! Ook de hondjes hebben gesmuld

26 juni 2015 Vandaag is Abs dan echt "onder het mes" gegaan.... De schouderbiopt is niet gelukt. De lymfeknoop zat te dicht bij de halsslagader en te veel onder en tussen de spieren. De biopt uit de lymfeknoop in de knieholte is wel gelukt. De eeltpit ging behoorlijk diep in haar voetje en is dit keer zeer ruim weggenomen, dus dat zal vast een flink gat zijn (zit nu nog ingepakt)?? Knieholte lymfeknoop is opgestuurd en nu afwachten... Toch alvast wel aan de doxycycline om evt. sluimerende Lyme te behandelen (negatieve uitslag is niet altijd zo dat ze het ook niet heeft) en ze moest toch aan de antibiotica vanwege de (diepe) wonden nu, dus dan maar direct doxy.

Vier hechtingen in de schouder, vijf in de knieholte en nog twee in haar voet..... Abs is "absolutely not amused"..... Hmm, toch wel spannend...

25 juni 2015 We profiteren even van het heerlijke weer en van Mark zijn vakantie! Om kwart over 11 kwamen we aan in het Lage Bergse Bos en om half 3 waren we weer bij de auto. Tussendoor even heerlijk lunchen bij de Bergse Plas, ja, een echt genietmomentje met Mark en de meiden!

24 juni 2015 Mijn pap traint met Wina niet bij mij. Dat was een heel bewuste keuze Ik ben blij met deze keuze, maar dat betekent wel dat ik Wien eigenlijk nooit aan het werk zie. Vanavond kreeg ik van Danny een filmpje van de woensdagavondtraining. Zo leuk! Mijn pap heeft zijn handen vol aan deze enthousiaste, passievolle bruine dame met een eigen mening (ja, ze is een echte Flat!). Als ik dan dat filmpje zie, ben ik echt wel trots op die twee, zo beheerst en netjes! Ja, ze zitten bij deze trainers op het juiste plekje!!!

24 juni 2015 Fotootje van vanmorgen. Altijd feest als "de baas" beneden komt!

18 juni - 22 juni 2015 GRASPOP! Mark en ik zijn met Fran en Marijn naar Graspop Metal Meeting geweest. Een hele belevenis

17 juni 2015 Welke vd vier zal het worden??

17 juni 2015 Zojuist gebeld door de dierenarts. Het is GEEN Lyme. Hmmm, had eigenlijk gehoopt dat dat het was... Nou ja, volgende week biopt en dan weten we hopelijk wat er wel aan de hand is. Nog even blijven duimen dus!

(Sommige vragen zich af waarom het biopt pas volgende week is. Ik heb daar bewust voor gekozen, omdat Mark en ik een lang weekend weggaan nu (Graspop). Voor het biopt gaat Abs onder narcose en wordt ook gelijk een soort eeltpit uit haar voetzooltje gehaald. Dat is begin dit jaar ook gebeurd, maar hij is weer terug gegroeid en Abs heeft daar echt last van. Ik wil de oppas (mijn pap dus) niet opzadelen met een hond die even rustig aan moet doen en niet met de rest mee kan wandelen. Bovendien wil ik zelf de zorg voor haar in handen hebben. Vandaar.)

16 juni 2015 Vanmiddag weer even lekker met de vijf meiden op stap geweest.

Abby, Holly, Wina, Lizzy en Hera

16 juni 2015 Onze Abby ging in april behoorlijk lekker op de training! Half mei kwam daar verandering in, ze werd onzeker en wat sloom... Niet direct iets achter gezocht, training gaat nu eenmaal met ups en soms ook downs. Omdat ze een beetje in een neerwaartse spiraal bleef zitten en ik het toch niet helemaal vertrouwde, zijn we vanmiddag bij de dierenarts geweest. Ik wilde wat bloedtestjes en ik wilde weten of de da ook vond dat haar lymfeklieren vergroot waren of dat ik me dat inbeelde (op een gegeven moment zie je overal spoken...).

Algemeen bloedbeeld (lever, nieren, suiker etc.) was okee. Bloed opgestuurd naar lab voor Lyme test. En ook de dierenarts vond dat vele lymfeknopen opgezet waren....... De 26ste wordt er van de schouderlymfeknoop een biopt genomen. Mijn gevoel was dus niet geheel onterecht, de dierenarts deelt mijn bezorgdheid...

14 juni 2015 Afgelopen donderdag hadden de drie zwartjes een zogenaamde "wassen en blazen kuur". Mijn Flatjes hebben veel onderwol en vooral bij Holly is het zo megaveel dat het op een gegeven moment verstikkend werkt. Ze heeft er op zich geen last van, maar ze krijgt dan een ietwat onfris luchtje over zich heen. Met een harkje haal ik meestal de onderwol eruit, maar dat is veel werk... Nu dus eens dit proberen! Tja, waar bij een Lab of Husk de vlokken om je oren vliegen bij het blazen, bij mijn Flatjes gebeurde er niks..... En twee trimsters hebben behoorlijk hun best gedaan! Conclusie: zeer gezonde onderwol, zit muurvast.

Ach, ze zijn weer lekker schoon en we harken vrolijk verder in een poging om de vacht van Bol luchtig te houden. Mariska en Corine, bedankt voor het vele werk!

11 juni 2015 Gister de middagles afgezegd en met pap en de meiden aan de wandel gegaan. Liz en Wien hebben zich lekker op elkaar uitgeleefd en de andere dames hobbelden fijn mee.

8 juni 2015 Zooooo blij, vandaag is ons nieuwe ventje Joris geboren! Sooooo happy, today our new boy Joris is born! Thank you Heike for making this possible for me!

Rhona met haar babies

5 juni 2015 Tja, voor Holly maakt het niks uit hoor, een bal is een bal! Ze was zo trots op zichzelf en helemaal in haar nopjes dat ze dit vieze begroeide ding in het riet had gevonden

4 juni 2015 En hierom heb ik dus liever geen zomernest! Ze kunnen hier gewoon niet naar buiten op het balkon als de zon schijnt....

4 juni 2015 Wat een heerlijk weer hadden we vanochtend met de training! Sky had bij de eerste apporten een beetje het voorjaar in zijn kop, maar al gauw was de concentratie terug en hebben we de moeilijkheidsgraad wat opgevoerd. Ook begonnen met pilework en baseball om het vertrouwen in handgebaren en het commando "vooruit" te vergroten. Heerlijk weer, fijne hond, mooie ochtend!

28 mei 2015 Vandaag voor het eerst sinds een tijdje weer met Sky getraind. Door vakanties van Isabel en door rugproblemen van mij was het er even niet van gekomen. Maar vandaag konden we er weer flink tegenaan Pittige over watertjes, flinke verloren zoekjes en verleidingen stonden op het program. Zo gaaf om hem overal (brandnetels, distels en bramen) dwars doorheen te zien gaan. Ook met iets nieuws begonnen, de zitfluit en overhands doorsturen. Hij snapte al gauw de bedoeling. Lekker ventje!

27 mei 2015 Het is vandaag weer taartjes tijd: appeltaart met slagroom! Onze Abs is nu officieel een veteraan, een oude taart

Abby alweer 8 jaar! Ik weet nog zo goed dat mam en ik naar Engeland gingen om een nestje te bekijken en natuurlijk ging er een pupje mee terug. Ze woont nu bijna 2,5 jaar bij Mark en mij en is echt niet meer weg te denken. Super werkhondje, op en top moedertje voor haar acht pups en een heerlijke roedelgenoot die buiten vaak het juiste voorbeeld geeft.

Lieve, gekke, soms wat aparte Abs, ik hoop dat je nog lang bij ons mag blijven!!!!

26 mei 2015 Jaaaaa, de bruni's zijn hier weer een middagje! Tot grote vreugde van Liz, eindelijk weer wat leven in de bejaardensoos!

Liz en Wien nemen het ervan, terwijl de veteranen rusten

25 mei 2015 Hihihi

25 mei 2015 Een heerlijke strandwandeling met een fijne Flatcoatgroep aan het strand van Hellevoetsluis.

De hele groep

Hondjes onder tafel en wij een hapje eten

24 mei 2015 Zo leuk om 's avonds nog even een rondje spoor te doen. Ook al zit je hier midden in de stad, rondom het treinspoor barst het van het wild. Wat fazantenkoppeltjes, soms een verdwaalde vos, maar vooral heeeeeeeel veeeeeel konijntjes. En juist die konijntjes laten zich nu zien. En de honden, die mogen daar natuurlijk NIET achteraan! Tot grote frustratie van vooral Abby, maar ze blijft luisteren

18 mei 2015 Gisteren was de clubmatch van de FRC. Wij hadden enkel Wina ingeschreven voor het showgedeelte. Wat ben ik trots op die kleine bruine van ons! Haar allereerste showtje en door haar blessure hebben we niks geoefend met staan en lopen, maar ze deed het zo braaf. Stond te kwispelen tijdens het betasten, bleef netjes staan tijdens de keuring en liep over het algemeen mooi mee. Tijdens het lopen kwamen wel nog af en toe haar puppystreken boven, maar de keurmeester heeft het haar vergeven De keurmeester was erg van haar gecharmeerd, wat ons een U opleverde en we hielden ons nog lang staande voor de plaatsingen, maar moesten uiteindelijk toen er nog zes over waren toch de ring verlaten. De keurmeester zei me "She is so very nice, but still very young". Ze is dan ook pas net 9 maandjes en met een "6de plaats" mogen wij zeer tevreden zijn! Danny, dank voor de foto's!!

"Love you!"

Holly en Hera waren opgegeven voor de veteranenparade en kregen daar een mooie rozet voor. Hera mocht met Jascha ook nog de ring in voor de kind-hond show.

De Lucky Trofee mocht ik uiteraard ook weer uitreiken. Het ging wederom tussen broer en zus, maar broer mocht ermee naar huis

14 mei 2015 Opening strandseizoen!

12 mei 2015 Vanaf 3 mei tot en met vandaag heeft Sky hier weer gelogeerd. Zometeen wordt'ie weer opgehaald.... De tien dagen zijn omgevlogen! We hebben weer genoten van "onze" vent, de makkelijkste logee ooit (je hoort hem niet (geen één keer geblaft!), hij luistert best aardig, hij blijft redelijk dichtbij op de wandeling, trekt niet, negeert aan de lijn net als de meiden alle blaffende en uitvallende honden die je hier in de straat tegen komt, hij vreet niks van straat en zo kan ik nog wel even doorgaan).

7 mei 2015 Verjaardagsdineetjuh

7 mei 2015 De bruintjes waren gezellig een middagje hier.

5 mei 2015 Mijn verjaardag vieren doe ik al ruim 20 jaar niet meer en zeker dit jaar voel ik me niet bepaald feestelijk op dit soort gelegenheden, maar na het gordijnen-shoppen vandaag dan toch maar even een stukje taart gaan eten met Mark. Dank voor alle felicitaties!

4 mei 2015 Na de maandagtraining nog even heerlijk met Phlox, logee Sky en onze meiden gewandeld.

Phlox, Abby, Holly, Sky en Lizzy

3 mei 2015 Vandaag een eerste nestreünie van de Jackanape's Bounce-pups. Het was zo leuk, dat de volgende ook maar vast gepland is. Zeven van de acht pups waren hierbij aanwezig. Iedereen hartstikke bedankt voor jullie aanwezigheid, ben super blij met deze baasjes voor onze pupjes!!!

Mama Hailey met Phlox, Moritz, Fenna, Emma, Jake, Nala en Rally

Hier even een overzichtje van de hoofdjes, echt broers en zusjes:

Zo trots op dit duo! Caroline en Nala (Jackanape's Keep Bouncing, pupje paars), nu met echt hulphond-vestje!

En nog wat fotootjes (bedankt Mariëlle!!!!):

Leuk hè Mus

Phlox op de uitkijk

Bounce-pup Rally is dol op Miracle-pup Dobber!

Nala met balletje en Rally met bulletje

27 april 2015 Vandaag is Gina, de mama van ons Miracle-nestje overleden...

Danny schreef er het volgende over:

Met vreselijk veel pijn in ons hart hebben wij vanmiddag afscheid genomen van onze Gien! Mijn meisje, mijn maatje, mijn geweldige werk hondje! Voordat haar leventje geen Gina waardig bestaan meer zou zijn hebben we haar laten gaan.

Gientje, ze kwam in ons leven na een moeilijke periode, zij heeft mij absoluut geholpen met de verwerking daarvan. 8 jaar lang heeft zij voor plezier gezorgd, door haar is ons leven zoals het is. Alles op hondensportgebied heb ik met en van haar geleerd. Ze hoorde bij ons gezin. Dochter Fendi zal het zonder haar moeten stellen, en wij ook!

Dag Gientje pientje, dag draakie, bedankt voor de geweldige jaren samen.

25 april 2015 Goh, ik lijk wel jarig Dank voor alle lieve berichtjes op facebook!! Zo trots op Abby! Vandaag was de workingtest in Bergschenhoek. Heel graag wilde ik nog eens een kwalificatie halen voor de BKB. Dus daar gingen we vandaag voor. Maar het werd zoveel meer. Onze Abs werd 1ste in de A, ik kon het niet geloven!

Mijn moeders hondje en op dit soort momenten mis ik haar zo... Zou dit zo graag met haar delen, ze zou zo trots op haar Abs zijn geweest!

Vooral dank aan Marian, was weer ouderwets gezellig en zo trots ook op Fee die met de 2de prijs naar huis ging!!!

 

23 april 2015 Het doel dit jaar met Sky was een B-diploma halen. Nu dat doel is bereikt, kunnen we de trainingen wat spannender gaan maken en doen dus vanaf nu meervoudige apporten, verre afstand over water, volgen na markeer met schot en vanaf ander punt inzetten en we gaan ook het lijnen lopen wat meer aanpakken. En ja, ook vandaag maar eens een eendje meegenomen. Die heeft hij als jonge gup wel eens geapporteerd, maar daarna nooit meer. Ach, zoals bijna alles bij Sky, was ook dit geen enkel probleem. Oppakken en voorkomen!

22 april 2015 Lekker een avondje trainen met Anke, Marian en Mariska. Fee (de voorste) op de heenweg en Abby op de terugweg. De dummy lag bovenop de heuvel. Gave oefening!

22 april 2015 Past toch makkelijk? Op deze manier kunnen we wel zes honden kwijt op de bank (naast onszelf natuurlijk)!

19 april 2015 Zo, Sky is weer thuis. Wij en de meiden hebben zoals altijd van hem genoten!

Holly, Abby, Lizzy, Sky

Welverdiend uitrusten op de bank na de diplomadag

Een schoonheidsslaapje

Liz, Sky, Abs en Bol

18 april 2015 Vandaag diplomadag Biddinghuizen van de NLV. Zo, die Sky heeft gewoon zijn B-diploma!!!!! Veel dingen is hij echt niet gewend - zoveel honden, helpers in het veld, keurmeesters naast me etc.- waardoor ik vaak wat extra commando's moest geven. De puntjes zijn dus niet hoog, maar dat boeit niet, hij heeft hem! Die vent barst echt van het talent!!!!

Sky netjes aan het wachten

Ons diploma

16 april 2015 Sky is er weer! Gister was hij mee naar mijn training waar hij vooral het commando "zit" te horen kreeg Hij krijgt natuurlijk normaal privé-les, dus andere honden zien werken is nog even lastig voor hem, vooral bij het water. Maar hij werd steeds relaxter. Hij heeft ook een paar dummies mogen halen en bracht ze mooi model terug. Vandaag lekker rustig beginnen en eind van de middag nog even een klein traininkje met Maris en Hailey voor zaterdag.

Sky en Hailey

Liz, Sky, Abs en Bol

15 april 2015 Op dit moment zijn pap en Wina in Utrecht voor een controlefoto van haar heup. Ze loopt op zich weer prima, maar toch vind ik het reuze spannend.....

Update: Het stuk bot is weer aan het aangroeien en dat is goed. Maar nog niet goed genoeg om alles weer te mogen doen. Nog zeker twee weken aan de lijn.... En daarna nog vier weken voorzichtig blijven....

14 april 2015 Hieperdepiep hoeraaaaaa! Vandaag is "onze" Sky alweer 4 jaar!! Morgen komt hij voor een paar daagjes logeren, want zaterdag doen Sky en ik mee aan de diplomadag in Biddinghuizen. En dan zal ik hem ook maar weer eens fatsoeneren, hoog nodig, dat is vorig jaar voor de clubmatch nl. voor het laatst gebeurd hahaha

11 april 2015 Puppytraining met vier van onze Bounce-pups, een Swallowsflight dame, twee Brightly Dunes-pupkes en eentje from Black and Free. Het was weer even wennen na het mooie weer van gister maar gelukkig hield de regen net voor de training op en hebben we alleen maar de koude wind hoeven trotseren. De pups waren knap vandaag! Neusgebruik bij verloren zoek is echt super om te zien! Volgen gaat de ene week beter dan de andere. Voorkomen door een groot en brandnetelrijk bos was spannend, maar ging goed. Het sleepje gaat al met een haakje erin. Ook al een dubbel "apport" gedaan, uiteraard nog met een hoek van 180 graden. De oefening op de foto was een vooruitje op toch al flinke afstand. Ik stond bij het "baken" op de heuvel en vanaf verschillende plekken werden de pups vooruit gestuurd en moesten daarna weer keurig terugkomen. Volle vaart vooruit en volle vaart weer terug. Trots op mijn klasje!

 

 

En de laatste mag altijd het bakje mee terug nemen Gekke Moritz

11 april 2015 Toch wel kicken! Vrijdag even met Danny getraind in Bergschenhoek. Wat meervoudige markeers, sleepje, springkonijn en over waters w.o. deze! Als je goed kijkt, zie je Abby als klein stipje in het water. We stonden bovenop de heuvel en stuurden de honden daarvandaan over water. Grote afstand, lastige kantjes, maar mijn Absje vloog naar de overkant! Danny, dank! Was heerlijk relaxed. Heb weer genoten van het werk van Fen, wat een lekker hondje! En zo fijn om Gien nog steeds zo te zien genieten!!!

Knappe Abs, nu nog maar een klein zwart stipje midden op het water

8 april 2015 En dan ineens mis je hem weer....

Jassie, onze knuffelbeer...

6 april 2015 Vandaag de 10de les met Sky. We hebben ons de afgelopen lessen vooral bezig gehouden met de diploma-onderdelen. Met als resultaat dat Sky in ieder geval mooi blind over water gaat. Vooral trots op deze over water oefening, volledig blind op een voor hem nieuw best breed water. En dat doet hij dus gewoon! Verder ging het vandaag zeker niet vlekkeloos, maar ja, je moet iets te trainen over houden

5 april 2015 Gezellig middagje gehad met Mariska, Corlinda en Aisha in het prinsenbos in Naaldwijk! Wat hebben we genoten en Emma heeft voor het eerst echt goed gezwommen!

Jackanape's Lucky at Love "Luna", Jackanape's Happy Go Lucky "Lizzy", Trapa-Ansi vd Bestthorritzen "Hailey" en Jackanape's High Bounce "Emma"

5 april 2015 Bedankt iedereen voor het meedenken over mijn puppyplannen. Ik was er zo goed als uit. Stond bij wijze van spreken al met één been in het vliegtuig om ons nieuwe meisje op te gaan halen en toen ineens viel alles op z'n plek.... Ik lag vannacht wakker en het werd me duidelijk. Ik wilde zo graag een pupje om te proberen een leegte op te vullen, een leegte die niet op te vullen is, zelfs niet met 10 pups.... Om om die reden een pup in je leven te willen, is niet fair voor de pup, niet fair voor de fokker en ook niet fair voor de honden die we al hebben....

Over drie dagen is het alweer vijf maanden geleden dat mam overleed, ik snap het niet, het voelt als gisteren, het voelt nog steeds zo leeg....

3 april 2015 Wina is alweer 8 maandjes! Inmiddels ruim twee weken lijnrust erop zitten en het gaat goed met haar. Ze krijgt geen pijnstilling meer en loopt goed, dus dat moet toch een teken zijn dat haar heupje goed geneest Nog ruim anderhalve week te gaan en dan mag ze hopelijk weer lekker racen!

2 april 2015 Zit al dagen te denken. Te denken aan pups.... Wil al zo lang en zo graag een nieuwe reu, dus dat gaat sowieso gebeuren!! De combi staat vast, teef kan elk moment loops worden, nu nog hopen dat moeder natuur ons gunstig gezind is! Maar daarnaast wil ik ook heel graag weer een nieuw teefje. Onze Jasper wordt hopelijk weer opa. Een kleindochter van Jassie zou natuurlijk echt heel leuk zijn, maar dan komen reu en teef wrs ongeveer tegelijk, alles behalve ideaal.... En dan is er ergens anders op dit moment een teefje beschikbaar. Nu 4 maandjes en dus klaar om te komen..... Als je haar foto's bekijkt, ben je verkocht......

Pfffff, waar doe je goed aan??? En al dat nadenken helpt eigenlijk niks...

2 april 2015 Eindelijk er aan toe gekomen om het dagboek af te maken. Ondanks de heftige emoties tijdens de puppytijd, kwam er tijdens het bijwerken van het dagboek ook zeker een smile op mijn gezicht. Hele fijne nieuwe mensen leren kennen en echt leuke pups de wijde wereld in gestuurd! En ja, echt wel enorme spijt dat ik geen pupje heb aangehouden, want jeetje wat zijn wij (lees: ik en de meiden) toe aan nieuw leven in de roedel.... Zojuist 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 16, 17 en 20 december gedaan, waaronder beelden van het uitje naar Hellevoet, beelden van de puppytest en beelden van het uitje met de pupkopers naar de surfplas! Kijk op Dagboek nest 5

1 april 2015 Inmiddels alweer 19 jaar geleden dat ons Tabortje werd geboren. Voor altijd dankbaar voor deze geweldige hond en voor altijd in ons hart!

30 maart 2015 Wat hebben ze het toch slecht hier

 

   

27 maart 2015 En genieten was het! Lekkere vent, die Sky! Meerdere verloren zoekjes, meerdere keren volledig blind over water door dikke rietkragen, markeers met schot, volgen en vooruit, down uit zicht en uit water met schot, alles lukte.

Halen....

en weer terugbrengen!

En de gek wil ook nog even duiken in zijn vrije tijd

18 maart 2015 Een ongeluk zit in een klein hoekje....

Daar werden wij onze deze week nog eens extra van bewust. Maandag waren de vijf dames even lekker samen aan de wandel. Niks anders dan anders. Hera en Wina zijn enthousiast aan het dollen. Plots staat Wina stil, terwijl Hera besluit door te rennen. En daar ging het mis... Een botsing, een harde gil en Wien staat op drie poten..... Shit! Alles bevoeld, maar niet direct ergens een reactie. Voor de zekerheid Wien de wandeling maar even aan de lijn laten vervolgen. Ze liep wel weer op vier poten, maar belastte haar linkerachterpoot niet volledig.

Dinsdag liet nog niet echt een beter beeld zien. Juist erger: ze gilde soms zelfs als ze ging liggen of weer wilde opstaan. En als ik haar heup aanraakte, deed dat zichtbaar pijn.... Direct een mail gestuurd naar de orthopeed en die nam mijn zorgen zeer serieus. Hij wilde kijken of hij ons zsm kon inplannen, want bij een jonge hond loop je risico dat de groeischijven beschadigd zijn met alle gevolgen van dien! Vanmorgen konden we dus al terecht. Alles betast en de conclusie was inderdaad: bij de linkerheup is het zeer pijnlijk. Vervolgens werden er verschillende foto's gemaakt.

Volgens de arts goed nieuws! Er zit een breukje in haar bekken, er is een buts van af gebroken zeg maar. Maar waarom is dit nou goed nieuws? Nou, het zit niet in de groeischijven en niet in het heupgewricht zelf en zou dus met rust (!) weer goed moeten genezen. Toch wel een opluchting, ondanks dat er wel een breuk zit. Het wordt even afzien voor pap en Wina, maar als ze dit goed volhouden dan kunnen ze over een tijdje gewoon beginnen aan Wina's "werkcarrière"

15 maart 2015 Vandaag weer naar de fokdag van de FRC geweest om nesten te bekijken. Ook even tijd genomen om met Danny's hulp weer nieuwe foto's van Wien te schieten. Wat is die kleine opdonder toch een lekker ding! Vandaag ook het cadeautje voor mijn pap gekregen: de eerste enige echte Wina dummy (gemaakt door Danny met een dummy van Marian / Pet-Towel)! Wina moest natuurlijk ook gelijk even met haar eigen dummy op de foto! Na afloop nog even samen met pap en de vijf meiden hier de polder in. Een heerlijk dagje! Danny, bedankt voor je hulp en voor de dummy!

Ze staat zo makkelijk!

Met de vijf in de polder

14 maart 2015 Vanmorgen heerlijk in B'hoek gewandeld en daarna aansluitend de puppytraining. Jeetje, wat was het koud!!! Na 3,5 uur buiten was het dan ook lekker thuiskomen. Gelijk op de bank, dekentje over mijn benen en warme hondjes tegen me aan. Da's nog eens luxe ontdooien

10 maart 2015 Afgelopen zondag hebben Maris en ik samen met mama Hailey een bezoekje gebracht aan Nala (Jackanape's Keep Bouncing) in België. Het gaat goed met Nalaatje. Wat heb ik een bewondering voor de manier waarop Caroline en Nala met elkaar omgaan! Zo makkelijk en al zo netjes als Nala naast de rolstoel loopt! Complimenten hoor Caroline, ik ben alvast erg trots op jullie twee!

 

     

6 maart 2015 Ook de Bounce-pups pagina is nu up-to-date!

5 maart 2015 Crufts!!! De mooiste hondenshow ter wereld. Een prachtige reu wordt Beste van het Ras en wint vervolgens ook nog eens de Gundog groep! Wow, wat een Flatcoat!

2 maart 2015 Hahaha, de jongste heeft gewoon de meeste ruimte Vandaag weer even met het rode autootje op stap en ach, met maar vijf honden past dat ook gewoon gemakkelijk!

27 februari 2015 Vandaag zou onze Jasper 11 jaar zijn geworden. Hij mocht het jammergenoeg net niet halen...

We kijken echt enorm uit naar een nieuw reutje!! Ik hoop zo dat dit reutje net zo'n vrolijke en blije gup mag zijn als onze Jas was! Dat hij voor net zoveel leven in de brouwerij mag zorgen en dat de meiden net zo dol op hem worden als dat ze op Jasper waren!

22 februari 2015 Eindelijk "even" de tijd genomen voor mijn site, want dat was veel te lang geleden gebeurd. Op 3 december was er nog wel de laatste update in het puppydagboek, daarna hield het bij mij een beetje op, de fut was er uit, de zin was weg...... Nog steeds heb ik er moeite mee om verder te gaan met het dagelijkse leven. Er mist zo'n groot deel van mijn leven, van mij, zo'n goede vriendin waar ik alles mee deelde, zo'n geweldige mama, zo'n steun.... Maar het leven gaat door of ik het nou wil of niet. Het voelt nog zo onwerkelijk......

De site is grotendeels weer up-to-date. De resultaten van de honden zijn bijgewerkt, in memoriam is bijgewerkt, over ons is aangepast en nieuws 2014 en 2015 (Nieuws 2014: 22 september t/m 31 december, Nieuws 2015: 1 januari t/m 22 februari) is gedaan. Nu rest enkel nog het puppydagboek en de Bounce-pups pagina. Daar zal ik hopelijk zsm tijd en zin voor hebben.

21 februari 2015 De Bounce-pups zijn vandaag alweer 4 maandjes! De tijd vliegt. Ze ontwikkelen zich goed, qua lichaam neigen ze erg naar moeder Hailey. Ben heel benieuwd hoe ze er over een paar maandjes uit zien.

19 februari 2015 "Godverpielekes, wat is die hond toch goed!" Zo sloot ik vanmorgen de training met Sky weer af. Helemaal happy over wat hij deze vierde training heeft laten zien! Wie weet zit er dit jaar wel een diplomaatje in.

17 februari 2015 Als je aan jachttraining doet, kom je nog eens ergens

14 februari 2015 Gisteravond was dit het nummer waarmee het afscheid van Henny werd afgesloten: http://youtu.be/qz4Fq9NXtzw. Kreeg een brok in mijn keel toen de eerste klanken klonken..... Er was vroeger een radioprogramma waar mijn ouders 's avonds voor het slapen gaan naar luisterden. Dat radioprogramma eindigde altijd met dit nummer. Als ik in mijn bed lag, hoorde ik het zachtjes door het kiertje van de deur en het refrein staat dan ook in mijn geheugen gegrift. Het gaf me altijd een heel rustgevend gevoel, zo'n gevoel dat alles goed was. Hoe anders was het gevoel dat het gister bij mij opriep....

8 februari 2015 Heerlijk ochtendje uitwaaien in Hoek van Holland. Op het strand kwamen we ook nog Mariska, Mariëlle en Marguerite tegen en zo liepen we een stukje met 9 hondjes van 15,5 week tot 10 jaar. De zee was te wild om echt in te kunnen zwemmen, maar de hondjes hebben evengoed genoten. Na afloop zijn pap en ik bij Aad, Isabel en Sky langsgegaan voor warme chocomel, glühwein en koffie! Sky en Wina hebben daar ook nog even heerlijk gespeeld. Geslaagd uitje, hoewel wel heeeeeel duur.... Het waaide heel hard en bij het openen van één van de zakken van de jas van pap waaide zo een 50 euro biljet weg.... Nooit meer teruggevonden.....

7 februari 2015 Vandaag meegedaan aan de Midwinter Workingtest. Uiteraard (jullie kennen me nu wel hè) veel getwijfeld toen de uitnodiging op de mat viel. Ik vind eigenlijk niet dat ik daar thuis hoor tussen al die toppers. Maar na overleg met Abs haar trainers besloten om voor de ervaring te gaan. Onze eerste proef was helaas een vette 0... Bij de dubbel verloren zoek zocht ze goed, fanatiek en breed, maar niet diep genoeg en vond dus niks. Op de volgende vier proeven haalden we wel al het wild binnen, maar het kostte wat moeite en dus ook veel tijd, wat in de punten terug te zien was. Logischerwijs zijn wij dus behoorlijk onderaan geeindigd, maar in goed gezelschap volgens mij

Ben toch blij dat we hebben meegedaan, Abs heeft weer wat overwinninkjes geboekt! O.a. bij de proef fretteren. Er schoten twee springkonijnen vlak voor langs, drie schoten klonken, één konijn werd geraakt. Het geraakte konijn was het begin van een sleep. Voor absolute ogenhond Abby blijft het lastig om na zoveel zicht-dingen over te schakelen op de neus. Abby ging dus ook als een gek alles bekijken. Teruggehaald en nogmaals op de sleep gezet. Toen pakte ze de sleep wel op. Na 10 m stond daar de fret in een kooitje. Ineens zag ze de fret en schrok zich kapot! Vooruitgestuurd en hoppa, zo op de sleep. Daar was ik zoooooo blij mee! Overgeschakeld naar haar neus EN niet geblokkeerd na de schrikreactie. Het lijkt mss niks, maar ik was hier echt trots op Abs! Het was een mooie dag met mooie proeven en een heel sportief en prettig deelnemersveld. We hadden weinig punten, maar zijn een enorme ervaring rijker!

Marian, super bedankt voor het rijden, voor je support en je gezelligheid!

Proost!

5 februari 2015 Geen betere manier om je verjaardag te vieren, dan deze! Eerst lekker dollen in de sneeuw, daarna lekker eten en vervolgens heeeeeerlijk lui bankhangen. Mijn Holly, ons Bolleke, ze is vandaag alweer 9 jaar!!! Uit mijn allereerste nestje, de allereerste geboren pup, alleen daarom al zo bijzonder voor ons. Het afgelopen halfjaar hebben we zowel haar mama Freya (11 jaar) als haar papa Jasper (10 jaar en 10 maanden) verloren. Maar als Bol minimaal net zo oud mag worden als haar ouders hoor je mij niet klagen

Ze heeft ons vele mooie dingen/momenten gegeven, waaronder haar dochter Lizzy (inmiddels alweer 6 jaar), maar ook prachtige resultaten zoals A-wt's, KNJV-A's en A-MAP's. Bovenal is ze een heerlijk Flatje, dat we graag nog lang om ons heen hebben!

En nog een verjaardagswandelingetje, nu ook met de bruine meisjes erbij.

3 februari 2015 Afgelopen vrijdag zijn pap en ik naar Duitsland gereden om een mogelijke herplaatser te bekijken. Ze ging mee naar huis! Helaas heeft pap haar dinsdag weer terug gebracht.... Soms moet je toegeven dat je niet de juiste baas bent voor een hond.... Vele traantjes verder, veel nagedacht en veel gepraat en er was maar één conclusie.... Heel jammer, want pap en Okka hadden vrijdag al snel een klik. Okka is een heerlijke actieve en blije Flatcoat dame, die op de wandeling heel goed luistert. Maar bij ons is ze jammergenoeg niet op de juiste plaats. Ik ga verder niet uitweiden over het waarom. We zijn nu vooral even verdrietig. Voorlopig blijft het gewoon bij vijf en we zullen zien wat er verder als herplaatser op ons pad komt.

29 januari 2015 Tussen de mega-hagelbuien door was het weer heerlijk trainen met Sky! Volgen en vooruitsturen, markeren, over water, karrenwiel, sleepje, verloren zoeken, nog een sleepje en terwijl wij koffie dronken moest Sky ook nog even down. Hij deed weer prima zijn best! Wederom genieten!!

27 januari 2015 Aan het nadenken over een naam voor mijn nieuwe reutje. Haha, hij moet nog gemaakt worden Al jaren stond zijn naam vast. "Fender" moest het worden! Maar toen kreeg Danny een Fendi en wij kregen een Fenna. Hmm, lijkt allemaal wel wat op elkaar. Toch maar verder zoeken dus en ik denk dat we hem hebben (met dank aan Mark!). Hij past zelfs goed bij de tevennaam die we ook al jaaaaaaaaaren voor een nieuw meisje hebben vaststaan. Zo zin in een nieuw ventje!!!

24 januari 2015 Wina, bijna 6 maandjes jong. Nee, ze heeft geen wit bekkie, ik was zo dom om haar eerst in stand te zetten en daarna pas haar hoofdje te doen, dus ze had haar bekkie vol yoghurt. Danny, wederom bedankt voor je hulp!!

23 januari 2015 Wat een heerlijk ochtendje! Isabel (de eigenaar van "mijn" Sky) wilde al een tijdje heel graag de jachttraining met Sky weer oppakken. En vandaag was het dan zover. Eerst even 1-op-1 om te kijken wat hij nog beheerst. Hij was nl 1,5 jaar toen hij zijn laatste les kreeg en is nu alweer bijna 4 jaar! Ongelooflijk, wat heb ik genoten! Markeren: elke keer er bovenop! Zoeken: net zolang doorgaan tot hij hem had en weer keurig zittend voor afgeven! Sleepje lopen: tuurlijk, doen we ook alsof het de normaalste zaak is! Down, volgen en uitsturen pakten we ook nog even mee. Wat een heerlijk ventje is hij toch Helaas konden we geen waterwerk doen (overal ijs) en blind over is natuurlijk wel iets wat er nog echt ingetraind moet worden, maar dat komt wel. Moira, nogmaals dank voor deze heerlijke hond, hij is echt een natuurtalent!

22 januari 2015 Vlak voor de definitieve overstap van Wina van de Wagnerstraat (bij Mark en mij) naar de Lindendreef (bij pap) komen Wina en Holly steeds nader tot elkaar. Zo schattig hoe Holly vandaag ook echt het spel begon ipv Wina. Holly vindt pups altijd maar een beetje spannend, weet niet goed wat ze ermee moet. Om ze dan nu zo bij elkaar te zien liggen, ohhhhh, dan smelt je hart! Vanaf volgende week geen logeerpartijtjes meer, nee, vanaf volgende week gaat Wina echt bij pap wonen. Poe hee, dat ga ik niet makkelijk vinden, want wat heb ik mijn hart verloren aan dit fijne meisje! En ik niet alleen...

21 januari 2015 Truste Bol!

20 januari 2015 Welterusten Wina!

19 januari 2015 Afgelopen weekend ontvingen we de papieren van Wina en daarbij de cd's met foto's. Nooit meer bij stilgestaan dat deze foto is gemaakt toen we Wina gingen halen. Zo'n mooi moment! Samen met pap even lekker de traantjes laten lopen bij het zien van deze foto... Angelika and Sina, we can't thank you enough for this lovely little lady who came just in time! Sina, thank you for making this precious picture!

14 januari 2015 De twee jarige jobjes: Lizzy 6 jaar en Hera 10 jaar!!!

13 januari 2015 Jaspertje is niet meer.....

                         

                               27 februari 2004                 -                  13 januari 2015

                                                    Lilybrook Jackanape Jasper

                                                                     "Jasper"

            Normaal weet ik gelijk wat ik moet schrijven, maar nu vind ik de juiste woorden niet.

 Onze knuffelbeer, ons dikkopje, onze Jas, ik kan het nog even niet geloven.... Hij was nog zo blij, zo happy...

                                   En ineens ging het hard en moesten we hem laten gaan....

 Dag teddybeer, dank voor alles, dank voor je mooie kinderen en kleinkinderen, waaronder mijn Holly & Lizzy

 

10 - 6 + 1 = 5...   Dan maar even met het vijftal uitwaaien...

9 januari 2015 Het after dinner ritueel: ik met mijn mandarijntjes als toetje... en jawel... onze vier vriendinnetjes lusten ook wel een partje (of twee)

9 januari 2015 Die kleine Wien weegt met haar 5 maandjes en smalle lijfie toch al ruim 19 kilo!

7 januari 2015 En daar sta je dan.... Een harde knal en de auto deed niks meer. ANWB gebeld. We moesten (!) het nummer van een hectometerpaaltje noemen, anders konden ze niet onze positie bepalen. Precies tussen twee hm-paaltjes in natuurlijk (en er ontbrak er daar ook nog eens één!) en geen ruimte achter de vangrail...... Dus ik stap uit en loop er maar naar toe. Tja, wat moet je dan? "Nee, daar mag de ANWB niet komen! Veel te gevaarlijk!" Dus er werd eerst een bergingsdienst gebeld. Okee, en ik moest daar wel lopen.... Hij's fijn! Politie stopte ook nog even bij ons. Erg aardig! Bergingsdienst was super snel ter plaatse en benadrukte nogmaals hoe vreselijk gevaarlijk dat punt was. We waren snel "in veiligheid" gebracht en ook de ANWB was heel vlot ter plaatse.

3 januari 2015 Wina, vandaag alweer 5 maandjes! Samen met Holly, Lizzy en Abby op ontdekkingstocht in de polder.

1 januari 2015 Even zin maken voor het laatste rondje, maar die bank ligt zo lekker

1 januari 2015 Facebook staat vol met de beste wensen voor het nieuwe jaar... Vele vrienden zeiden mij "ik hoop dat 2015 een mooier jaar wordt" of "gelukkig is 2014 snel voorbij, op naar een nieuw en beter jaar" of meer soortgelijks. Ik weet het, alles is lief bedoeld en iedereen is zo ongelooflijk aardig geweest de afgelopen weken, maanden... Daar ben ik reuze dankbaar voor! Toch zou ik er alles, echt alles voor over hebben om 2014 te mogen herbeleven. 2014 was ondanks de angsten, ondanks de enorme downs en ondanks het grootste verlies dat ik me ooit heb kunnen voorstellen, een jaar met hele mooie dierbare gebeurtenissen. Gebeurtenissen die nu nog slechts herinneringen zijn... Met deze herinneringen moeten we het doen, we hebben geen keus, maar het zal nog vaak zwaar zijn... 2015, we gaan er aan beginnen, gewoon omdat de klok nu eenmaal verder tikt. Het leven gaat door, het klinkt cliché, maar het is waar. We gaan dus maar proberen er het beste van te maken.

Wat zal 2015 ons brengen? Het afscheid van ons ventje nadert, Jasper gaat achteruit Nog een heftig emotioneel momentje op komst dus. Wanneer precies? Geen idee, maar heel lang zal het niet meer duren... Hierna hoop ik dat we het even gehad hebben met afscheid nemen.

Ons Winaatje, overmorgen alweer 5 maandjes, staat aan het begin van haar leven. Ze is zo'n lekker meisje, zo lief, zo blij, zo talentvol. Hopelijk mag zij dit jaar beginnen aan haar "werkcarrière" en zullen zij en pap mooie wedstrijddagen gaan beleven! Ik hoop dat Hera haar nog lang mag vergezellen op haar ontdekkingstocht door het leven. Hera mag hopelijk over twee weekjes haar 10de verjaardag vieren! Nooit gedacht, maar ze zeggen niet voor niks "krakende wagens gaan het langst mee"! Een mooi vertrouwd beeld: pap met twee bruintjes aan zijn zij!

Mark en ik hebben dan nog Holly, Abby en Lizzy. Holly, alweer bijna 9 jaar, geniet van haar pensioen. Niets moet, alles (nou ja, bijna alles) mag en da's precies waar zij van houdt! Haar dochter Lizzy, over twee weekjes alweer 6 jaar, is eenzelfde levensvisie toegedaan: lang leve de lol Met Abby, ruim 7,5 jaar, hoop ik nog één seizoen op A-niveau te kunnen werken. We zullen zien of dit gaat lukken. Ja en dan nog iets waar ik al heel lang naar uitkijk: in 2015 hoop ik een nieuw ventje in onze roedel te mogen verwelkomen! Zo zin in!

Okee, ik geef toe, het zou zo maar eens een mooi jaar kunnen worden, ondanks het grote gemis van mam. Daarom dus toch ook maar van mij: De beste wensen voor 2015! Dat het een mooi jaar mag worden, met geluk, plezier en gezondheid, waarbij de mooie herinneringen uit het verleden ons zullen helpen om te lachen en door te gaan, zodat we steeds weer mooie nieuwe herinneringen blijven maken!

 

De Flatcoat met al zijn kwaliteiten: waterrat, leuke showhond, enthousiaste werker, groepsdier en heerlijke knuffelbeer!

 

 

 

 

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.