Nieuws 2017

 

 

 

   

Helaas niet meer bijgewerkt na juli.... Sky heeft twee mooie nesten gekregen en Joris maar liefst vier dit jaar. Onze eigen plannen hebben meer vorm gekregen, maar bovenal hebben we lekker gewerkt met de jonkies.

 

29 juli 2017 In de afgelopen weken hebben onze reuen Sky en Joris mogen dekken. Sky heeft een mooi en heel leuk leverkleurig teefje gedekt: Indy (Flat Beauty Hazel). We hopen op in ieder geval een leverkleurige zoon van Sky voor Aad en Isabel! Meer info op Flat Beauty

Indy

Joris heeft halverwege juli een hele leuke en lieve zwarte teef genaamd Fenna (Wallcorner's Fenna) gedekt, zie Wallcorner's. En eind juli was de prachtige Mexxie (Brightmoor More Action Please) aan de beurt, meer info op Flat Fellows.

Fenna     Mexxie

Voorlopig is het nu even gedaan met de dates van onze mannen. Sky heeft nog twee nesten op de planning: ons eigen nest eind 2018 en een nestje in België, waarschijnlijk ook pas in 2018. Joris heeft nog geen vaste plannen en voorlopig is het ook even genoeg geweeest. Eerst maar kijken hoe zijn eerste pupjes opgroeien!

8 juni 2017 Joris is alweer 2 jaar! Time flies!

5 juni 2017 Samen met Corlinda ben ik bij de pupjes van Joris en Happy wezen kijken. Zo mooi!

31 mei 2017 Joris zijn tweede nestje is geboren! Meer info op Shining Stardancers (België)

28 mei 2017 De Kampioenschapsclubmatch van de FRC in Lelystad. Penny haalt op haar allereerste show een G.... Jammer, maar niks aan te doen. Vielen heel veel G's bij deze keurmeester. Joris wint een sterke Tussenklas bij de reuen!

19 mei 2017 De zusjes Penny en Kaley even aan het oefenen voor de clubmatch van volgende week.

Penny en Kaley, zo verschillend en toch ook zo gelijk!

Kaley, nog voor de trimbeurt

Penny, helemaal uit vacht en al wel getrimd

6 mei 2017 Met pap, Mark en de zes naar het Ackerdijkse Bos.

28 april 2017 Fijne wandeling in het Lage Bergsche Bos, met even een kleine fotosessie

15 april 2017 Wina en Joris doen mee aan de workingtest in Bergschenhoek en beide halen een mooi certificaat!

1 april 2017 Joris haalt zijn B-diploma! De avond ervoor en de avond van de diplomadag heeft Joris Happy gedekt. Duimen dat het gelukt is!

24/25/26/27 maart 2017 Samen met Mark en de twee jonkies een lang weekend Center Parcs:

25 maart 2017 Joris zijn eerste nestje is geboren! Zes reutjes en vijf teefjes. Meer info op Flat Castle's / Of Cheerful Tails (Nederland)

10 maart 2017 Abby verhuist terug naar pap.

8 maart 2017 Hera is overleden....

4 maart 2017 Sky logeert bij pap!

v.l.n.r. Joris, Penny, Hera, Sky, Lizzy, Holly, Wina en Abby

11 februari 2017 Een gezellig wandelingetje met Mark en Mariska in de sneeuw:

v.l.n.r. Hailey, Luna, Penny, Lizzy, Joris, Holly en Abby

v.l.n.r. Abby, Hailey en Luna

5 februari 2017 Holly 11 jaar! Op Holly's verjaardag even met moeder en dochter samen op stap en van deze twee zijn de portretten nu geslaagd

  Holly

Samen met dochter Liz

Lizzy

3 februari 2017 Voor de "wall of fame" in onze werkkamer heb ik nog portretten nodig van o.a. Holly, Abby en Lizzy. Tot nu toe is het me niet gelukt om HET portret van de drie te krijgen. Maar we blijven vrolijk proberen

De vijf zwartjes

Penny, zo'n lekker ding

27 januari 2017 Weer even met de goede camera op stap.

Holly, heerlijk in het zonnetje en de wind:

Joris, ruim 19 maandjes:

Penny, 10 maandjes:

Wientje, 2,5 jaar:

25 januari 2017 Joris heeft zijn eerste date achter de rug. Sijkje, dank voor je vertrouwen in onze Joris! Ik ga keihard duimen dat het gelukt is!

24 januari 2017 Vandaag zijn de pups van Sky en Indy geboren! Meer info op:  Blackmoonlightning

17 januari 2017 Het is zo hard nodig dat ik weer even mijn site bijwerk, maar ja, hoe langer je wacht, hoe meer werk en dan laat je het toch weer liggen, waardoor het steeds meer en meer wordt.... De bekende vicieuze cirkel. Maar goed, ik ga toch een poging wagen

Best veel leuk nieuws te melden. Na Joris zijn laatste gezondheidsonderzoeken kwam er wat belangstelling voor hem als dekreu en één van de plannen mag ik bij deze aankondigen:

Heel blij met deze combinatie. Happy ken ik van jongs af aan en vanaf de eerste keer dat ik haar zag, is ze in mijn gedachten gebleven. Zo gaaf hoe makkelijk zij als jonge hond het werken oppikte. Steady, braaf en gewoon alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Eigenlijk ook zoals onze Joris dat doet. Ik heb dan ook hele goede hoop dat hier fijne werkhondjes uit zullen komen, die het niet zo nodig vinden om hun zin door te drijven, maar over het algemeen met veel will-to-please voor hun baas willen werken. Dat beide ouderdieren ook op show goede resultaten hebben behaald, is een leuke bonus Als er voldoende pups geboren worden, komt er weer eentje terug naar Nederland! Omdat ik zelf nog twee jonge honden heb, is het wat te veel om er nu alweer een pupje bij te nemen, dus ze zal dan gaan wonen bij een goede vriendin. Nu maar duimen dat dit allemaal mag gaan lukken!! Carla, dank voor het vertrouwen!

Volgende week is het eerste Nederlandse nest van Sky uitgerekend. Met moeder Indy gaat het voorspoedig. We hopen op wederom een mooi nestje! Zijn eerdere twee nestjes in België heb ik beide getest en ik ben er enorm tevreden over!

15 januari 2017 Veel te lang geleden dat we van Joris goede foto's hadden gemaakt. Behalve dan natuurlijk de foto's met fazant. Maar eind vorig jaar ging Joris zo enorm in de rui en viel ook nog eens wat af, waardoor er niet zoveel van hem overbleef... Dus niet echt een ideaal moment voor nieuwe foto's. Ook nu is hij absoluut nog niet terug in vacht, maar het begint langzaamaan weer te komen. Bovenop zit alweer een dichte vacht, enkel nog wat kort. Zijn buik is nog heel bloot en zijn staart is foetsie, maar ik heb goede hoop dat hij voor de clubmatch weer helemaal mooi is.

 

En nog even een uitsnede van een groepsfoto van gister. Gewoon, omdat deze twee mij enorm dierbaar zijn! Moeder Holly en dochter Lizzy. Lizzy net 8 jaar en Holly over drie weekjes alweer 11 jaar. Soms bedenk ik me, dat er een tijd komt dat ze er allebei niet meer zijn.... Dan hebben we niets meer van het begin van mijn kennel. Hoe anders is het allemaal toch gelopen. Zo graag had ik Freya en Jasper (mama en papa van Holly) als het begin gezien van een "eigen lijn", maar helaas, het mocht niet zo zijn...

Maar goed, het is okee. Vallen en weer opstaan en intussen blijven we gewoon genieten van moeder en dochter, want zij twee genieten elke dag met volle teugen van het leven!

14 januari 2017 Verjaardagsfeestje van Hera en Lizzy! Hera is vandaag alweer 12 jaar geworden! Onze Beer, wat een genot om haar nog steeds in ons midden te hebben, ze is ons zo lief! Zo'n fijne hond, een steun voor mijn papa en een goede stabiele factor naast Wina. Hopelijk mag ze nog lang met ons van het leven blijven genieten! En Liz, ons dromertje, is alweer 8 jaar, ongelooflijk hoe snel de tijd voorbij gaat. Onze lieverd, die nog nooit één dag chagrijnig is geweest en het met elke hond kan vinden. Altijd blij, altijd vrolijk, altijd in voor actie, maar ook heerlijk lui thuis op de bank!

Het feestje bestond uit een lekkere wandeling met een koffiestopje en voor iedereen appeltaart met slagroom

Alle zeven op een rijtje

Abs nog even gauw op de foto met haar beker voor ze hem morgen weer moet afstaan

  De jarige jobjes Hera en Lizzy!

Holly, ook bijna jarig!

Penny met haar ietwat onnozele blik en haar wat meer serieuze look

9 januari 2017 Vanavond de Co Antonisse Wisselbeker (voor de beste A-Flatcoat op de FRC workingtesten) opgepoetst. Hij heeft hier wederom ruim een jaar mogen staan, maar aankomende zondag wordt deze (op de BKB) aan de nieuwe winnaar uitgereikt. Blijft mooi dat er drie van onze honden op staan!

2002 Tabor vh Heutszpark "Tabor"
2004, 2005 en 2006 Yarowl Yigges Yamaica "Yamy"
2015 Casblaidd Lollypop "Abby"

Zou er in de toekomst ooit weer een Flatje van ons opkomen?

7 januari 2017 Dag 18 vd loopsheid en we kunnen weer met allemaal tegelijk aan de wandel. Al met al maar vijf dagen dat ze niet samen hebben kunnen wandelen en dat we ze thuis echt uit elkaar hebben gehouden. Wat waren ze blij dat ze vanochtend weer lekker buiten konden racen en spelen met elkaar!

5 januari 2017 Gezellig middagje trainen in de Drunense bossen. Sleepjes, zoekjes (zeg maar gerust ZOEKEN!) en markeertjes met eend, fazant en kraai. Fijn voor Joris om even zonder loopse luchten op stap te zijn. Saskia en Danny, dank!

2 januari 2017 En voor degene die nieuwsgierig is naar het verloop van Penny's loopsheid: Vandaag dag 13 en sinds gistermiddag zitten de twee Duitsertjes gescheiden! Gisterochtend nog samen gewandeld, niks aan de hand tot de laatste 5 minuten. Ineens ging de knop om! Het scheiden gaat nog vrij rustig, geen gepiep, geen geblaf. Hopen dat het zo blijft en dat we er nu met een klein weekje weer vanaf zijn.

2 januari 2017 Een fijne en vooral rustige jaarwisseling gehad in Driebruggen, waar wij (Mark, pap en ik) 's avonds weer welkom waren met onze zeven. Zo af en toe een knalletje en om 12 uur zelfs gewoon stil, tja, toen was het zondag. Zo fijn voor Hera, die wederom een aardig relaxte Oud en Nieuw heeft gehad! René en Maris waren er ook met hun tweetal, dus in totaal waren we met zes man en elf honden. Soms wat druk, maar meestal lekker in rust. Marguerite, dank weer!

1 januari 2017 Terwijl ik dit schrijf, geniet ik van een flink spel tussen Joris en Penny. Zo’n beetje traditie dat ik rond de jaarwisseling mijn gedachtes even “op papier” zet. Dit keer valt het me zwaar. Weet niet precies waarom, maar een droevig gevoel overheerst.....

2016 was eigenlijk best een mooi jaar. Holly, Lizzy en Abby verkeren nog steeds in goede gezondheid en genieten elke dag van het leven. Abs, de bofkont, mag wekelijks op dinsdag trainen met pap! Bol en Liz vergezellen mij op maandag meestal bij de les en mogen zo nu en dan ook even wat doen. Dat vinden zij uiteraard nog steeds het einde, maar vooral het samen op stap zijn staat bij die twee met stip bovenaan. Joris groeide uit tot een hele leuke vent en met hem ging ik het showen dan eens echt fanatiek ontdekken. En met succes! Maar na elf shows en twee titels moet ik toegeven dat dit niet echt ons ding is..... Ik kan niet omgaan met de onsportiviteit van enkele showers. Gelukkig heb ik ook heel veel lieve, leuke en gezellige showers beter leren kennen en zij zorgden er mede voor dat ik ben doorgegaan. Dank daarvoor! Qua werken deden we het nog rustig aan. Maar ook op dat vlak mag ik best trots zijn op de resultaten. Joris haalde een mooi C-clubdiploma, een mooie C-workingtest en mocht naast Abby ook kennis maken met de fazantenjacht. Zowel met dummies als met (warme) fazanten heeft hij mooi werk laten zien. Penny kwam onze roedel vergroten en wat zijn wij inmiddels verknocht aan dit lekkere grietje. Ik noem haar vaak een stout ding, maar eigenlijk mag ik niet klagen. In het dagelijks gebruik en in de training is ze al zo makkelijk voor haar net 9 maanden! Zo’n vrolijk ding en een waardevolle toevoeging!

Pap en zijn twee bruintjes hebben over het algemeen ook een heel goed jaar achter de rug! Hera is nog steeds “still going strong” en dat vind ik toch zo geweldig! Op woensdag gaat zij weer mee naar de training en mag mijn nichtje Jascha haar voorjagen. Wat een genot om die twee bezig te zien! Na meerdere bezoeken aan een fijne holistische dierenarts is Hera na jaren dan eindelijk verlost van haar jeuk en gaat het beter dan ooit. Wina begon haar werkcarrière en in sneltreinvaart ging zij van C-diploma en C-workingtest door naar B-diploma en B1-workingtest. Ze heeft hele mooie dingen laten zien, maar helaas kwam ze eind van het jaar in een dipje en dat merkte je vooral op de workingtesten.....

Sky hoort uiteraard ook in dit rijtje thuis. Slechts voor de helft van mij, maar daarom niet minder geliefd. Ik ben zo blij dat wij hem destijds bij Moira hebben uitgekozen en dat hij zo’n goed leven heeft bij Isabel. Wat een fijne vent is hij toch en ook anderen zagen dat in. Hij mocht tweemaal papa worden in België!

In 2017 hopen we dat de roedel mag blijven zoals hij is. In januari vieren Hera en Liz hun verjaardag! Hera wordt dan 12, WOW! Onze krakende wagen en de stabiele factor die Wina zo hard nodig heeft. Liz wordt 8 en mag zich dan ook veteraan noemen! Liz is nog steeds mijn hartendiefje, de liefste Flat die we ooit gehad hebben en ik hoop dat ze ook in 2017 gezond blijft en blijft genieten! In februari is Holly aan de beurt. Mijn allesie, mijn speciaaltje, ze wordt dan alweer 11 en ik moet eerlijk toegeven dat ik het moeilijk te accepteren vind dat Holly ouder wordt. Ze rent en vliegt nog als een jonge Flat, maar haar koppie oogt ouder en haar bespiering neemt af. Tja, met bijna 11 jaar is dat logisch, maar toch…. In maart mag Penny 1 kaarsje uitblazen en dan kunnen we met recht zeggen: time flies when you’re having fun! Ons wervelwindje mag hopelijk in 2017 beginnen met haar werkcarrière en ze zal misschien op een paar shows te zien zijn. Belangrijker nog: de gezondheidsonderzoeken staan dit jaar op de planning en dat vooral vind ik reuze spannend! Ons kamikaze-pilootje haalt nogal eens rare capriolen uit, dus ik zie die onderzoeken wel met ietwat geknepen billen tegemoet In april wordt Sky alweer 6 jaar. Als het goed is, is hij dan ook in Nederland papa geworden! In mei mag Abs hopelijk haar 10de verjaardag vieren. 10 jaar! Jeetje… Ons werktalentje/praktijkhondje, het hondje van mams, wat heeft ze genoten van het afgelopen jachtseizoen en hopelijk mag ze het volgende jachtseizoen ook weer meemaken. In juni is het Joris zijn beurt, 2 jaar alweer. Qua werken hoop ik dit jaar een mooie B te halen en de workingtesten in de B1 te starten. In theorie zou dat moeten lukken. Ook wil ik hem heel graag weer meenemen op jacht, want wat deed hij dat gaaf! Qua shows zullen we niet zo actief zijn, waarschijnlijk enkel de clubmatch. En wie weet mag Joris in 2017 voor het eerst papa worden, maar daarover later meer. De laatste is Wina, die mag in augustus haar verjaardag vieren en dan alweer haar 3de. Ik vergelijk Wina wel eens met onze Yonas, wat een werktalent, maar eigenlijk met iets te veel pit, qua karakter onzeker en daarom helaas soms moeilijk met andere honden.... Ik hoop dat we haar uit haar werkdipje krijgen en dat pap in 2017 wat stabielere B1-workingtesten mag lopen. Ze kan werken, dat is duidelijk, maar op wedstrijd zijn er veel vreemde honden, waardoor haar onzekerheid toeneemt en haar werk wordt beïnvloed…

Qua fok hopen we eind 2017 dan het lang verwachte nestje met Sky en Hailey te fokken, waar hopelijk een heel fijn nieuw teefje voor René en Maris bij zal zitten. Ik kan niet wachten!

En als ik dan zo alles “op papier” heb gezet, snap ik dat droevige gevoel eigenlijk niet zo. Wij mogen ons gelukkig prijzen met ons roedeltje van mooie veteranen en fijne jonkies. We kunnen terugkijken op mooie resultaten in 2016 en hebben fijne plannen voor 2017. Misschien is het dat ik dit alles nog steeds zo ontzettend graag met mijn mama had willen delen en dat het nog steeds immens pijn doet dat dat niet meer kan......

Even terugkomend op het spel van Joris en Penny. Je ziet ze regelmatig in een lekker worstelpartijtje. Onbezorgd, vrolijk, blij en sociaal. En ondanks dat ze elkaar hierin ook echt wel eens pijn doen, blijven ze dikke vrienden. Ik vind dat bewonderenswaardig en wil daar graag van leren. Mijn honden als voorbeeld en als drijfveer om door te gaan, zo zal ik 2017 ingaan!

Voor iedereen de allerbeste wensen voor 2017! Veel geluk, plezier, succes en gezondheid!

December 2016 Hier nog even wat foto's met Joris, Wina en dhr. fazant in de hoofdrollen:

 

 

 

 

 

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.