terug

Roughcovers Leia Organa Solo "Phoebe" Brabo Junior Winster'01  B-certificaat/WT-B1

 

 

Geboren:

4 juli 2000

Fokker:

J.H. de Zanger, Rockanje ( 5 mei 2007)

Gezondheidsuitslagen:

HD B1/40/0, PL vrij, Ogen vrij (13 aug.'01)

Kleur: Zwart (lever en geel onbekend)
Maat/Gewicht:

54 cm, 23 kg

Eigenaar:

Maaike Kort & Mark Noordijk

Voorjager/handler

Maaike Kort

Woont bij:

Willem Kort & Marijke Kort-Bakker (sinds 7 dec'10, daarvoor bij Maaike Kort & Mark Noordijk)

   

Show:                         2001

Eindhoven'01 (puppyklas): 1VP

 

Antwerpen'01 (jeugdklas): 1U Brabo Junior Winster'01

 

Clubmatch FRC'01 (jeugdklas): ZG

 

Rotterdam'01 (jeugdklas): U

 

A'dam Winner'01 (jeugdklas): ZG

                            2002

Clubmatch FRC'02 (jongehondenklas): ZG

   

Werk:                Jacht: 2001

17 maart '01 Puppyjachtdiploma  Horse & Hounds (71 pnt)

 

23 september '01 Workingtestdiploma C-training (73 pnt, 4de)

  9 december '01 Team-Workingtestdiploma Horse & Hounds (66 pnt., 3de prijs)
  3 november '01 C-certificaat Ewijk FRC (46 pnt)
                            2002 24 maart '02 Workingtest C-certificaat Nootdorp FRC (71 pnt)
  24 augustus '02 B-certificaat Bergschenhoek FRC (74 pnt, 2de prijs)
  20 oktober '02 C-clubdiploma Raamsdonksveer NSDTRCN (48 pnt, 6,8,0)
  2 november '02 C-certificaat Ewijk FRC (49 pnt, 9,9,0)
 

16 november '02 Workingtest B1-certificaat Bergschenhoek FRC (74 pnt)

                            2003 15 maart '03 Workingtest B1-certificaat Nootdorp FRC (77 pnt)
  Phoebe is eenmalig meegeweest op jacht in Zeeland
                                Overige: Phoebe heeft behendigheid gevolgd (KC Rotterdam)
   
Nesten:

Phoebe heeft geen nesten gekregen.

   

Windstock Derringer JW'94

"Finn"

Heronsflight Moss's Design on Hasweth Darkdelight Henry Boy from Torwood
Ch. Heronsflight Moss
Sweet Charity Hasweth Inigo Jones
Thea Masquerade of Torwood

Roughcovers Fleecy Clouds

"Kira"

Ch. Almanza Master of Disaster Ch. Almanza Larry O'Grady
Ch. Almanza The Olympic Fire
Int.Ch. Coltsfoots Barn Owl FTA Ch. No Other Way Eurohof
Coltsfoots Early Brach

Meer foto's van Phoebe zijn te vinden in "Phoebe's foto-album!"

Phoebe is een lief, klein teefje. We hebben haar destijds uitgekozen, omdat ik helemaal weg was van haar moeder. Wat een werklust, wat een enthousiasme en niet verkeerd om te zien. Daar wilde ik een teefje van, zodat ik mijn eigen kennel goed kon beginnen. Helaas pakte het niet uit zoals ik gehoopt had. Phoebe was een vreselijk moeilijke pup, totaal geen contact mee te krijgen. We probeerden van alles, maar niets leek te helpen. We dachten zelfs eventjes dat ze misschien wat autistisch zou zijn.... Uiteindelijk is het gelukt om een band met haar op te bouwen en rustig aan de jachttraining te volgen. Ze deed alles erg braaf, maar er straalde geen enthousiasme vanaf. Ook probeerden we nog een tijdje behendigheid, maar hier gold hetzelfde: ze deed het braaf, maar je zag niet aan haar dat ze het echt leuk vond. Na lang overwegen, besloten we om te stoppen en Phoebe maar gewoon huishond te laten zijn. Niets mis mee, maar niet het doel dat we voor ogen hadden..... In maart 2003 liepen we onze laatste workingtest en met enige traantjes in de ogen namen we afscheid van het jachtgebeuren.

Uiteraard hebben we niet met Phoebe gefokt. Phoebe is nu ontzettend happy, ze moet niets meer (nou ja niets, zo af en toe moet ze nog wel gehoorzamen) en lijkt zich daarbij het prettigste te voelen! Haar motto luidt: "Liever lui, dan moe!" In huis ligt ze voornamelijk te slapen, het liefst tussen de twee banken of onder het bureau lekker verstopt. En buiten, daar leeft ze zich uit, hoe viezer, hoe beter! Phoebe is buiten meestal te vinden met een flesje -of iets anders wat ze op straat heeft gevonden- in haar bek. Dan is ze helemaal gelukkig en kwispelt ze haar staartje eraf. Phoebe is de favoriet van Mark.

In 2005 heeft een gedragsdeskundige Phoebe beschreven als: "Overgevoelig voor prikkels van buitenaf. Omdat ze zich daar geen raad mee weet, sluit ze zich er maar helemaal voor af." Om Phoebe toch enigszins geestelijk bezig te blijven houden, zijn we aan de slag gegaan met allerlei trucjes. Zo is Phoebe een ster in het slalommen tussen mijn benen, het lopen op haar achterpoten, het geven van high-five, het netjes opzitten en meer van dat soort gekke dingen. Phoebe is inmiddels echt een oud rustig dametje aan het worden, inclusief de grijze snoet!

In 2008 hobbelt Phoebe weer rustig verder. Op de wandeling komt ze zo heel af en toe nog flink in beweging in een poging Holly en Abby bij te houden. Phoebe kampt helaas met wat overgewicht. We proberen daar van alles aan te doen, maar het lijkt erop dat we het niet kunnen omkeren. Verder is ze geestelijk in prima conditie, ze is gewoon een luie oude dame

Op 4 juli 2008 is Phoebe 8 jaar geworden!! Onze "dikkie-dik", onze "dikke-doos", is nu een echte veteraan!

December 2008 Phoebe is eindelijk wat afgevallen, ze zit super in haar vel en apporteert nu weer dagelijks haar favoriete balletje!

April 2009 Phoebe is helemaal in haar nopjes met ukkie Lizzy. Samen spelen ze alsof hun leven er vanaf hangt. Ze vindt die kleine geweldig! Wat is dat genieten zeg! Ik heb met Phoebe afgesproken dat ze minimaal 12 jaar gaat worden

4 juli 2009 Phoebe is alweer 9 jaar!! Hierperdepiep hoera! Op wat vetbultjes na is Phoebe nog steeds een gezonde veteraan!

November 2009 Vorig jaar was Phoebe goed afgevallen, nu zit het er helaas gewoon weer aan. Hoe het komt? Geen idee, maar Phoebe heeft er geen last van, ze zit prima in haar vel. Ze is wel een echte oude dame hoor, trekt wat minder vaak haar sprintjes, maar geniet nog steeds met volle teugen van spelen met haar roedelgenootjes!

4 juli 2010 Phoebe is 10 jaar!!!!

September 2010 Phoebe heeft het zo naar haar zin. Wat is dat heerlijk, zo'n oude dame in ons midden! Ze is zo'n lekkere knuffelkont en houdt zo van spelen met andere honden, dat je eigenlijk alleen maar van haar genieten kan.

4 juli 2011 Phoebe is 11 jaar!!!! Ik hoop zo dat wij deze dame nog vele jaren in ons midden mogen hebben!

4 juli 2012 Phoebe is 12 jaar!!!! Onze grande dame in mini verpakking is 12 jaar geworden! Ze is wel duidelijk ouder aan het worden, maar als ze een vreemde hond tegen komt op de wandeling, dan is ze echt weer een jonge blom, staat de ander te versieren en geniet van de respons. Ons gebakkie, wat een lekker wijfie is ze toch!

 

 

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.