terug

Yarowl Yigges Yamaica "Yamy" Nederlands Veteranen Kampioen'07   KNJV-A/A-cert./WT-A

  

Geboren:

28 mei 1999

Overleden: 7 januari 2011

Fokker:

J.N.M. Hageman-Loeff, Oostvoorne

Gezondheidsuitslagen:

HD B1/37/0, PL graad 1, Ogen vrij (28 april'06), gonioscopie onbeslist

Kleur: Lever (geel onbekend)
Maat/Gewicht:

± 56 cm, ± 25 kg

Eigenaar:

Maaike Kort (vanaf september '06)

Voorjager/handler

Maaike Kort (vanaf maart '03), Willem Kort (vanaf oktober'07)

Woont nu bij:

Marijke Kort-Bakker & Willem Kort (sinds oktober '07)

   

Show:

Voor Yamy bij ons kwam wonen had ze al enkele U en ZG met plaatsing behaald.

                                   2005

Clubmatch FRC'05 (openklas): U

 

Clubmatch KC Rotterdam'05 (openklas): 1ste & res. Beste Teef

                                   2007

Almere'07 (veteranenklas): 1U Veteranen CAC & reserve Beste Teef/reserve CAC

 

Rotterdam'07 (veteranenklas): 1U Veteranen CAC & Beste Veteraan vh Ras

 

A'dam Winner'07 (veteranenklas): 1U Veteranen CAC & Beste Veteraan vh Ras & def. Veteranenkampioen'07

 

Wijchen'07 (veteranenklas): 2U

                                   2008

Eindhoven'08 (veteranenklas): 4U

 

Goes'08 (veteranenklas): 1U Veteranen CAC

 

Clubmatch KC Rotterdam'08 (veteranenklas): 1ste & Beste Veteraan vh Ras

 

Clubmatch FRC'08 (veteranenklas): U

                                   2009 Clubmatch FRC'09 (veteranenklas): ZG
 

Clubmatch KC Delft'09 (veteranenklas): 1ste, Beste Veteraan vh Ras & Beste Veteraan in Show

   

Werk:                        Jacht:

A-certificaat ('04: 93 pnt & 1ste prijs)

 

2 x KNJV-A diploma ('05: 91 pnt & 1ste prijs, '08: 89 pnt & 1ste prijs)

 

MAP-B diploma (2de prijs)

 

diverse Workingtest B1-certificaten

 

1x Workingtest B2-certificaat (4de plaats)

 

diverse Workingtest A-certificaten (3 x een 1ste prijs, 3 x een 2de prijs)

 

Teamworkingtest GRCN 18 mei'08 te Dongen (Yamy als A-hond): 3de prijs!

 

Teamworkingtest GRCN 17 mei´09 te Dongen (Yamy als A-hond): 214 pnt, 14/18

 

Winnaar Britannic Wisselbeker FRC'04 (Beste Flatcoat op de certificaatdagen)

 

Winnaar Co Antonisse Wisselbeker FRC'04, '05 & '06 (Beste Flatcoat op de workingtesten)

 

Winnaar Darenth Wisselbeker FRC'08 (Beste Flatcoat op de KNJV proef)

 

Yamy is regelmatig meegeweest op jacht in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Belgie

                                   2010

15 mei '10 Vutwedstrijd  NLV Tull en 't Waal (90 pnt, 5de)

   
Nesten:

Yamy heeft drie nesten gekregen bij Roughcovers (Joke de Zanger, † 5 mei '07). Joke was tot sept.'06 de officiele eigenaar van Yamy. Joke, bedankt voor Yamy, bedankt voor alles!

 

5 juni '02: 6 reuen (5 zwart, 1 lever) + 5 teven (1 zwart, 4 lever) (vader: Roughcovers Cloud Dancing)

 

25 maart '04:  6 reuen (3 zwart, 3 lever) + 5 teven (3 zwart, 2 lever) (vader: Roughcovers Black Jack)

 

6 juli '06: 2 reuen (2 lever) + 7 teven (3 zwart, 4 lever) (vader: Fageltorps Jocke Orrtupp, Denemarken)

   

Ch. O'Flanagan Dances with Wolfes

"Sigge"

Sh.Ch. Fossdyke Bronze Jetsetter Fenstorm Indi
Sh.Ch. Paddiswood Burnt Lobelia
Ch. O'Flanagan Lilla Fjus Pepparkaka Ch. O'Flanagan Ostgotica
Ch. O'Flanagan Futura Display

Waverton Zia Maria

"Missy"

Waverton Manhattan Glidesdown Kingfisher
Ch. Waverton Katinka
Waverton Renaissance Ch. Brown Keston of Varingo FTA
Ch. Waverton Madeira

Meer foto's van Yamy zijn te vinden in "Yamy's foto-album!"

Nadat ik besloten had om met Phoebe te stoppen, vroeg Joke aan mij of ik interesse had in het trainen van een van haar honden. Yamy was een erg werklustig hondje, dat op dat moment iets te weinig aandacht kreeg. Yamy zou het vast leuk vinden om weer aan de slag te gaan. Nou, dat moesten we even met het thuisfront overleggen, want trainen met een hond betekent ook een band opbouwen en dat lukt m.i. alleen door bij ons in huis te komen. Mark was het ermee eens en in maart 2003 gingen we Yamy ophalen, ze was toen bijna 4 jaar oud. Yamy is een nestzus van Yabba, onze logee Flatcoatreu die naar Zweden is verhuisd. Yamy was een erg onafhankelijke teef, ze had niemand nodig en kon haar eigen boontjes wel doppen. Buiten op de wandeling kwam je haar zelden tegen, ze ging gewoon haar eigen gang. Binnen in huis kwam ze wel altijd met je knuffelen, maar op de momenten dat zij dat wilde. Het was duidelijk wie hier de dienst uitmaakte! Door heel consequent met haar om te gaan en haar aandacht te geven op de momenten dat ik dat wilde, zijn de rollen omgedraaid. Ze luistert redelijk goed en komt op de wandeling geregeld even buurten om te kijken of ik er nog wel ben.

Na een hele moeilijke start in 2003, waarin Yamy echt nog heel erg voor zichzelf bezig was, kwam de klik en werden we steeds meer een team. In 2004 haalden we een A-certificaat met een eerste prijs en een workingtest A-certificaat met een tweede prijs. Verder ben ik in 2004 voor het eerst met haar meegeweest op jacht in Frankrijk, Nederland en Duitsland, een hele ervaring! 2005 begon erg goed voor ons, daar we een eerste prijs op een A-workingtest haalden met 94 punten! Ook het KNJV A-diploma hebben we in de wacht gesleept! Het jaar 2005 sloten we af met de najaarsworkingtest van de Flatcoats, waar Yamy en ik wederom de eerste prijs hebben gehaald in de A-klasse! 2006 begonnen we rustig aan. Yamy heeft op 6 juli 2006 nog een nest gekregen en in oktober heb ik de training weer opgepakt om nog mee te kunnen doen aan de najaarsworkingtest van de Flatcoats in november, waar Yamy en ik er weer in slaagden om met een eerste prijs naar huis te gaan. Meer informatie over Yamy's nesten is te vinden op de website van de Roughcovers kennel.

Yamy is een echte kroelerd, als je eenmaal begint met aaien, dan zit je voor de rest van de dag aan haar vast. En bijna iedereen trapt er in!!!

Yamy geniet nu (2007) qua fokkerij en wedstrijden van een welverdiend pensioen. Ze zal in de toekomst nog wel meegaan op jacht (in augustus en oktober 2007 is ze meegeweest op de eenden in Belgie, waar ze weer lekker heeft gewerkt) en zo nu en dan op shows te zien zijn, waar ik haar in de veteranenklas (28 mei '07 is Yamy 8 jaar geworden) uitbreng.

4 november 2007 ging een -in eerste instantie- gepensioneerde Yamy dan toch maar weer mee naar een workingtest. Ze was al enige tijd uit training, maar mijn vader wilde toch graag een keer een wedstrijd met haar lopen. Mijn pap en Yamy hebben een aantal keer stevig getraind en Yamy slaagde er in Oldenzaal in om er weer met een tweede prijs in de A-klasse vandoor te gaan!!! Yamy is verhuisd naar mijn ouders en mijn vader is weer wekelijks met haar aan het trainen. Hier geniet ze met volle teugen van en dan zie je dat ze hier echt voor op de wereld is gezet, werken is haar levensdoel!

25 november 2007 Yamy is Nederlands Veteranen Kampioen '07!!

In 2008 traint mijn vader lekker verder met Yamy, net zolang als Yamy dit leuk blijft vinden en haar gezondheid het toelaat.

28 mei 2008 Yamy is 9 jaar!!!!

Augustus 2008 Sinds mijn vader door de gezondheidsproblemen van Hera, gedwongen was de trainingen met Hera te stoppen, is hij weer zeer fanatiek met Yamy aan de slag gegaan. We hebben Yamy al twee maal met pensioen gedaan, maar ze heeft er zo'n zin in, dat ze dit najaar toch weer voor een aantal wedstrijden is ingeschreven

November 2008 Yamy deed mee aan de KNJV proef van de FRC en haalde de eerste prijs in de A. Ze deed mee aan de MAP van de FRC, die ze niet haalde. En tenslotte deed ze mee aan de workingtest van de FRC in Oldenzaal, waar ze tweede werd in de A. In december mocht Yamy weer meerdere malen mee op jacht in Nederland. De jagers waren erg blij met haar!

28 mei 2009 Yamy is 10 jaar!!!! Een week voor haar verjaardag heeft ze nog meegedaan met de teamwedstrijd van de GRCN te Dongen. Zij was de A-hond en heeft laten zien met haar bejaarde leeftijd toch nog behoorlijk te kunnen werken!

Juli 2009 Yamy is geopereerd aan een bicepspeesblessure bij het schoudergewricht. Als alles goed verloopt, kan ze straks weer als een zonnetje rennen.

November 2009 Yamy loopt weer lekker de lange wandeling, ze loopt naast de fiets en zwemt weer zo af en toe. Het gaat goed met ons omaatje.

December 2009 Yamy heeft weer meegetraind. Sommige proeven werden voor haar wat aangepast, aangezien we niet willen dat ze alweer over greppels springt, maar ze deed het toch allemaal weer prima. Ze is het nog niet verleerd!

28 mei 2010 Yamy is 11 jaar!!!!

September 2010 In mei 2010 is bij Yamy botkanker geconstateerd. Het pijnlijke besef dat het einde dichterbij komt is hard, maar we mogen niet vergeten dat onze bruine teddybeer wel de zeer respectabele leeftijd van 11 jaar heeft mogen halen. En ze is er nog! Ze geniet nog twee maal daags van een heerlijke lange wandeling. En thuis slaapt ze tussen de knuffelbeurtjes gewoon lekker door in haar eigen stoel. Ja, een dame van stand weet wel haar eigen plek op te eisen he! Maar die plek heeft ze ook wel verdiend. Wat heeft ons meisje veel bereikt in haar leven en wat heeft ze ons veel mooie momenten gegeven! Ik hoop dat we op deze manier nog lang van haar mogen genieten. Elke dag is nu immers een cadeautje.

Op 7 januari 2011 is Yamy ingeslapen....

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.