terug

Yarowl Yetagain "Yonas"                           B-Certificaat/WT-B1

 

 

Geboren:

13 februari 2000

Overleden: 13 november 2012

Fokker:

J.N.M. Hageman-Loeff, Oostvoorne

Gezondheidsuitslagen:

HD B1/40/1, PL vrij, Ogen vrij (13 augustus'01)

Kleur: Zwart, draagt lever (geel onbekend)
Maat/Gewicht:

Ī 61 cm, Ī 31 kg

Eigenaar:

Marijke Kort-Bakker

Voorjager/handler

Marijke Kort-Bakker

Woont bij: Maaike Kort & Mark Noordijk (sinds 17 juli '07, daarvoor bij Willem Kort & Marijke Kort-Bakker)
   

Show:                             2000

Mugello'00, ItaliŽ (puppyklas): 1VP

  A'dam Winner'00 (jeugdklas): ZG
                                       2001 Eindhoven'01 (jeugdklas): 2ZG
 

Antwerpen Brabo'01, BelgiŽ (jeugdklas): 2U

 

KCM FRC Almere'01 (jeugdklas): G

 

Mugello'01, ItaliŽ (jongehondenklas): 2ZG

                                       2002

KCM FRC Almere'02 (openklas): ZG

   

Werk:        Jacht:              2000

17 sept'00 Workingtest C-certificaat Quiet Woods Dag Europoort (59,5 pnt)

  6 okt'00 Workingtest C-certificaat Mugello Retriever Club Italiano (geslaagd)
  16 dec'00 Kerstworkingtest Horse & Hounds (117 pnt)
                                       2001 6 aug'01 Onderlinge Diplomadag Delft C-jachttraining (niet gehaald)
  25 aug'01 C-certificaat Baarn FRC (41 pnt, 0,0,6)
  23 sept'01 Onderlinge C-Workingtest Reeuwijk C-jachttraining (64 pnt, 6de)
  5 okt'01 Workingtest C-certificaat Mugello Retriever Club Italiano (geslaagd met Goed)
  21 okt'01 C-clubdiploma Raamsdonksveer NSDTRCN (42 pnt, 8,8,0)
 

18 nov'01 Workingtest C-certificaat Reeuwijk FRC (66 pnt)

                                       2002 3 mei'02 C-certificaat Almere FRC (39 pnt, 0,8,0)
                                       2003 23 aug'03 B-certificaat Bergschenhoek FRC (68 pnt)
  15 nov'03 Workingtest B1-certificaat Dronten FRC (66 pnt)
                                       2004 4 april'04 Onderlinge Teamworkingtest Bernisse Winter-combi-training (186 pnt, 1ste)
  24 april'04 C-certificaat Delft FRC (39 pnt, 0,0,6)
  13 nov'04 Workingtest B1-certificaat Oldenzaal FRC (62 pnt)
  11 dec'04 Workingtest B1-certificaat Oldenzaal FRC (81 pnt)
                                       2005

6 nov'05 Workingtest B1-certificaat Oldenzaal FRC (68 pnt)

                                       2010

15 mei '10 Vutwedstrijd Tull en 't Waal NLV (80 pnt)

                                       2011

26 maart '11 Vutwedstrijd Vlietland NLV (92 pnt, 5de plaats)

                    Overige:

Yonas heeft ook behendigheid gevolgd

   
Nesten: Geen. Yonas staat niet ter dekking!
   

Casuarina Tungku Makota FTA

"Raffle"

Trioaks Raffle FTA Tarncourt Noteable FTW
Kate of Trioaks
Casuarina Noorjahan Agra of Newbury for Casuarina
Casuarina Kauri

Waverton Zia Maria

"Missy"

Waverton Manhattan Glidesdown Kingfisher
Ch. Waverton Katinka
Waverton Renaissance Ch. Brown Keston of Varingo FTA
Ch. Waverton Madeira

Meer foto's van Yonas zijn te vinden in "Yonas foto-album!"

Yonas is een flinke en sterke reu met een enorme passie voor apporteren. Die passie maakt hem soms moeilijk te sturen, maar met mijn moeder heeft hij toch best leuke resultaten bereikt. Zij volgden in 2005 samen voor het tweede jaar de B2-training en het dirigeren gaat eigenlijk best redelijk! Yonas heeft ongelooflijk veel buitdrift en maar zeer weinig brengdrift, dus er is veel training nodig geweest om op dit niveau te komen. Meerdere trainers hebben hun hersenen laten kraken als het om Yonas ging en maar een enkeling wist raad met zijn problemen. Yonas is gewoon geen gemakkelijke hond. Het feit dat hij als enige pup in het nest lag, in combinatie met zijn karakter, maken hem tot een niet zo sociale hond wat betreft de omgang met andere honden. Hij heeft moeite met het herkennen van signalen van andere honden en andere honden begrijpen zijn signalen niet. Hij is wat onzeker en heeft een erg grote persoonlijke ruimte, waarbinnen hij geen vreemde honden tolereert. Inmiddels is hij gecastreerd. Voor mensen is hij gelukkig ontzettend lief en springt geregeld van enthousiasme boven je hoofd uit, ook al was je maar een half uurtje uit zicht verdwenen.

Yonas is behoorlijk eigenwijs. Als je tegen Yonas "nee" zegt, dan betekent dat voor hem juist "jajajajaja"! Als een van de honden bijvoorbeeld iets van de straat oppakt en dat wil opeten, zeggen wij "Leave it!" Ze laten het dan meestal los en lopen gewoon door. Zodra Yonas dat ziet, draait hij zich om, grist het voorwerp -dat de andere hond wilde opeten maar zo braaf liet liggen- gauw weg en slikt het binnen twee seconden door. Yonas is ook de enige hond van het stel, die niet los kan tijdens onze trainingen. Als je namelijk een dummy neerlegt en samen met Yonas doorloopt, denk je in eerste instantie dat hij braaf met je meeloopt. Maar let je even een fractie van een seconde niet op hem, dan is hij weg en komt even later triomfantelijk met de dummy in zijn bek aangelopen. Hoe we ook trainden, dit ging er bij hem echt niet uit. Een gedragsdeskundige omschreef Yonas als "een zeer passievolle reu die in alles te heftig is".

De gezondheid van Yonas laat helaas wat te wensen over. Hij heeft in zijn voorvoeten arthrose en hij lijdt aan epilepsie. Met glucosamine heeft hij van zijn arthrose gelukkig niet veel last. Yonas drukt met zijn karakter wel een enorme stempel op de gehele roedel. De overige honden voelen Yonas nu meestal goed aan, maar ze hebben dat vaak op zeer harde wijze moeten leren. Vooral Jasper heeft heel veel van hem te verduren gekregen. Dit heeft ons ook doen besluiten, dat zolang Yonas er is, er geen nieuwe reu meer bij komt..... Yonas, een grote hond met een heel klein hartje!

Op 17 juli 2007 is Yonas bij Mark en mij komen wonen, omdat Abby haar intrede deed bij mijn ouders. Holly was gelijk helemaal weg van hem, zij had ook nog geen nare ervaringen met hem gehad. Ze heeft hem goed door en speelt elke ochtend uitbundig met hem. Yonas is op zijn beurt ook ontzettend gek op Holly en ligt zo heel af en toe zelfs op zijn rug met haar te spelen. Da's heel uniek!

Eind 2007 is mijn moeder weer wat fanatieker met Yonas gaan trainen en daar gaan we in 2008 weer gewoon mee door, net zolang als zijn gezondheid dat toe laat. Hij gaat heel lekker en lijkt nu pas enigszins stabiel te worden wat werk betreft. Wie weet: als Yonas in 2010 de 10 jaar haalt, gaan we nog met hem op voor de A

Op 13 februari 2008 is Yonas 8 jaar geworden! Er wordt nog met regelmaat met hem getraind, maar stabiel, nee, dat wordt hij niet hoor. Hij blijft eeuwig eigenwijs! Maar hij heeft er zo'n lol in!

Op 13 februari 2009 is Yonas alweer 9 jaar geworden! Hij verkeert nog steeds -naar omstandigheden- in goede gezondheid, hij heeft zelfs al een hele tijd geen enkele aanval meer gehad. Zijn poten zijn stijf vanwege de arthrose, maar met zijn dagelijkse portie glucosamine komt hij nog behoorlijk goed mee. Hij geniet enorm van het apporteren en mag dat daarom naar hartelust doen. Hij heeft in januari en februari van heel dicht bij ons nest zien opgroeien en heeft zich keurig gedragen. Toen de pups nog klein waren en nog niet konden lopen, is hij regelmatig in de kist wezen kijken. Maar zodra het kleine spul begon te lopen, vond hij het eng, maar soms nog wel reuze interessant

December 2009 Yonas traint nog steeds mee en nog steeds met heel veel plezier! We zijn nog maar een krappe twee maanden verwijderd van zijn 10de verjaardag. In 2007 schreef ik "als Yonas in 2010 de 10 jaar haalt, gaan we nog met hem op voor de A", maar zijn streken is hij absoluut nog niet verleerd. Ik ben dus bang dat we niet voor die A gaan Geeft niets, zolang die oude brombeer het maar lekker naar zijn zin heeft! Hoewel Yonas nu toch alweer ruim twee jaar bij Mark en mij woont, weet hij precies voor wie hij moet werken. Zodra de dummies tevoorschijn komen, staat hij bij mijn moeder aan de voet. Geweldig!

13 februari 2010 Yonas is 10 jaar

September 2010 Yonas is alweer 10,5 jaar. De arthrose in zijn voeten bezorgt hem nu wel wat meer ongemak dan voorheen. Eenmaal aan de wandel gaat het wel redelijk, maar het opstarten valt hem soms zwaar, zeker na een flinke wandeling. We lassen daarom zo nu en dan een rustdagje in en hij krijgt nu dagelijks een lage dosering pijnstilling. We hopen dat hij op deze manier nog een tijdje van het leven mag genieten. Zoals Yonas destijds voor Holly viel, zo is hij ook voor haar dochter Lizzy gevallen. Wat kunnen die twee spelen samen en dat gaat er echt soms heel wild aan toe. Ik ben zo blij dat Yonas toch een paar honden in zijn leven heeft, waar hij het heel goed mee kan vinden!

13 februari 2011 Yonas is 11 jaar

13 februari 2012 Yonas is 12 jaar

 

 

 

 

Copyright (c) 2005 Jackanape's. All rights reserved.